
Indonesische gado gado
Makkelijk recept voor vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus.
35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
4 eieren
-
300 gr pandan rijst
-
500 gr sperziebonen
-
1 komkommer
-
250 gr taugƩ
-
4 eetlepels gebakken uitjes
-
250 gr spitskool
-
2 handjes kroepoek
-
1 kommetje
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de rijst en laat afkoelen.
-
Bereid eerst de pindasaus volgens het recept.
-
Kook de sperziebonen in ca 12- 14 minuten beetgaar.
-
Kook de eieren 6-8 minuten mee met de sperziebonen.
-
Snijd de komkommer in dunne plakjes en snijd de spitskool fijn.
-
Neem een paar grote of diepe borden en verdeel de rijst over een gedeelte van het bord.
-
Verdeel de gesneden kool ernaast. En vervolgens de sperziebonen, komkommer en taugƩ.
-
Verdeel dan de pindasaus er royaal over. Leg er wat kroepoek bij of op.
-
Snijd de gekookte eieren doormidden en leg deze op de gado dado.
-
Bestrooi op het laatst nog met wat gebakken uitjes.
-
Tips: In plaats van zelf pindasaus te maken kun je voor een snelle versie ook kant en klare satƩsaus gebruiken.
-
Voeg ook eens wat tempeh, tofu of kip toe.
-
Maak dit recept glutenvrij door de gebakken uitjes weg te laten of ze zelf te maken.
Heeft het gesmaakt?
271 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 650
- vet 30 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 70 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 20 gr
- zout 2 gr
Ook lekker