Indonesische gado gado
Makkelijk recept voor vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus.
Bereiding
Kook de rijst en laat afkoelen.
Bereid eerst de pindasaus volgens het recept.
Kook de sperziebonen in ca 12- 14 minuten beetgaar.
Kook de eieren 6-8 minuten mee met de sperziebonen.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en snijd de spitskool fijn.
Neem een paar grote of diepe borden en verdeel de rijst over een gedeelte van het bord.
Verdeel de gesneden kool ernaast. En vervolgens de sperziebonen, komkommer en taugé.
Verdeel dan de pindasaus er royaal over. Leg er wat kroepoek bij of op.
Snijd de gekookte eieren doormidden en leg deze op de gado dado.
Bestrooi op het laatst nog met wat gebakken uitjes.
Tips: In plaats van zelf pindasaus te maken kun je voor een snelle versie ook kant en klare satésaus gebruiken.
Voeg ook eens wat tempeh, tofu of kip toe.
Maak dit recept glutenvrij door de gebakken uitjes weg te laten of ze zelf te maken.