Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

DIY: aardappelroosjes met rozemarijn

Op pinterest kwam ik een leuk idee tegen voor aardappelroosjes. Een feestelijk bijgerecht om bijvoorbeeld bij je kerstdiner te serveren bij een stukje vlees of vis. Tijdens het maken van de aardappelroosjes kwam ik er achter dat er een paar dingen belangrijk zijn. De plakjes aardappel moeten dun gesneden zijn zodat ze makkelijk kunnen buigen.
 
En tijdens het oprollen is het belangrijk dat je al je vingers gebruikt. De eerste paar pogingen gingen wat lastiger maar oefening baart kunst. Bij een aantal aardappelroosjes heb ik, nadat ik ze in de muffinvorm heb gedaan, nog een paar extra plakjes aardappel in het midden toegevoegd. De aardappelroosjes zien er niet alleen mooi uit maar zijn ook heerlijk, ze hebben een lekker krokant korstje. Hiermee maak je zeker indruk tijdens het kerstdiner! Houd ongeveer 2 aardappel roosjes per persoon aan als bijgerecht.
 

Aardappelroosjes met rozemarijn

BIJGERCHT – 30 MIN + 35 OVENTIJD – 6 TOT 8 STUKS
 
Ingredienten
3 a 4 middelgrote aardappels
30 gr boter, gesmolten + om in te vetten
Snuf zeezout
Snuf zwarte peper
Snuf gedroogde rozemarijn
 
Materialen
Mandoline of kaasschaaf
Muffinvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de muffinvorm in met boter. Was de aardappels maar laat de schil er om. Snijd de aardappels in hele dunne plakjes met een mandoline.
 
aardappelroosjes 01
aardappelroosjes 01

aardappelroosjes 01

Doe de aardappelplakjes in een kom en voeg de boter toe en schep om zodat alle aardappeltjes goed bedekt zijn. Neem een stuk of 12 tot 15 aardappelschijfjes en leg deze over de helft op elkaar in een lange rij. Bestrooi met een beetje peper, zout en rozemarijn.

 
aardappelroosjes 01
aardappelroosjes 01

aardappelroosjes 01

Begin aan de zijde van het onderste plakje aardappel en rol voorzichtig op. Houd alles goed bij elkaar met je vingers. Doe de aardappelroosjes in de muffinvormpjes. Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven. Laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.
 
 
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
wendy - Reageren 24-12-2015 om 14:23 uur

ik heb ze gemaakt, eerst natuurlijke te dikke plakjes, maar daarna ging het super. Ik heb ze bestrooit et zee zout peper rozemarijn en een beetje knoflook poeder. Zelfs de kinderen vonden ze heerlijk, dus gelijk maar een paar meer gemaakt. fijne feestdagen en bedankt voor dit leuke aardappel gerecht

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes