Aardappelroosjes met rozemarijn

Op pinterest kwam ik een leuk idee tegen voor aardappelroosjes. Een feestelijk bijgerecht om bijvoorbeeld bij je kerstdiner te serveren bij een stukje vlees of vis. Tijdens het maken van de aardappelroosjes kwam ik er achter dat er een paar dingen belangrijk zijn. De plakjes aardappel moeten dun gesneden zijn zodat ze makkelijk kunnen buigen.

En tijdens het oprollen is het belangrijk dat je al je vingers gebruikt. De eerste paar pogingen gingen wat lastiger maar oefening baart kunst. Bij een aantal aardappelroosjes heb ik, nadat ik ze in de muffinvorm heb gedaan, nog een paar extra plakjes aardappel in het midden toegevoegd. De aardappelroosjes zien er niet alleen mooi uit maar zijn ook heerlijk, ze hebben een lekker krokant korstje. Hiermee maak je zeker indruk tijdens het kerstdiner! Houd ongeveer 2 aardappel roosjes per persoon aan als bijgerecht.

Aardappelroosjes met rozemarijn

BIJGERCHT – 30 MIN + 35 OVENTIJD – 6 TOT 8 STUKS
Ingredienten
3 a 4 middelgrote aardappels
30 gr boter, gesmolten + om in te vetten
Snuf zeezout
Snuf zwarte peper
Snuf gedroogde rozemarijn

Materialen
Mandoline of kaasschaaf
Muffinvorm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de muffinvorm in met boter. Was de aardappels maar laat de schil er om. Snijd de aardappels in hele dunne plakjes met een mandoline.
aardappelroosjes 01
aardappelroosjes 01

aardappelroosjes 01

Doe de aardappelplakjes in een kom en voeg de boter toe en schep om zodat alle aardappeltjes goed bedekt zijn. Neem een stuk of 12 tot 15 aardappelschijfjes en leg deze over de helft op elkaar in een lange rij. Bestrooi met een beetje peper, zout en rozemarijn.

aardappelroosjes 01
aardappelroosjes 01

aardappelroosjes 01
Begin aan de zijde van het onderste plakje aardappel en rol voorzichtig op. Houd alles goed bij elkaar met je vingers. Doe de aardappelroosjes in de muffinvormpjes. Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven. Laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.
Vind je dit leuk?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Renske van Trigt 23 december 2018 om 11:12

Ik wil ze graag maken voor kerstavond maar ik vroeg me af of ik ze vandaag al kan maken, kan bewaren en morgen kan opwarmen?

wendy 24 december 2015 om 14:23

ik heb ze gemaakt, eerst natuurlijke te dikke plakjes, maar daarna ging het super. Ik heb ze bestrooit et zee zout peper rozemarijn en een beetje knoflook poeder. Zelfs de kinderen vonden ze heerlijk, dus gelijk maar een paar meer gemaakt. fijne feestdagen en bedankt voor dit leuke aardappel gerecht