![Zelf slavinken maken](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/09/slavink.jpg)
Zelf slavinken maken
Maak zelf deze lekkere slavinken van gehakt gewikkeld in spek inclusief handige stap voor stap foto’s! Een slavink is een rolletje gehakt omwikkeld met spek en is populair in de Nederlandse keuken. Je kunt ze kant en klaar kopen in de winkel maar ook heel makkelijk zelf maken. En dat ga ik je in deze blog stap voor stap laten zien.
7 oktober 2017
Sandra
Tips bij het maken van slavinken:
Belangrijk bij het maken van een slavink is het wikkelen van spek want als dit niet goed gebeurt heb je kans dat hij opengaat tijdens het bakken. Er is daarom een speciale techniek die je hieronder op de stap voor stap foto’s ziet Bak de slavinken de eerste paar minuten op hoog vuur rondom aan voor een knapperig korstje en zet daarna het vuur laag om van binnen te laten garen. Wil je de slavinken invriezen? Dat kan ook prima. Wikkel ze dan voor het bakken per stuk in plastic folie en vervolgens in een afgesloten diepvries bakje.![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/09/slavink_292.jpg)
Recept slavink
BIJGERECHT – 30 MIN – 4 STUKS Ingredienten 300 rundergehakt 12 plakken gerookte ontbijtspek 1 teen knoflook 1 ei Snuf peper en zout 1 theelepel mosterd 3 eetlepel paneermeel 1 eetlepel gedroogde peterselie Bereiding Meng het gehakt met het ei, peper, zout, mosterd en een fijngehakt of uitgeperst teentje knoflook. Voeg eventueel nog een beetje extra paneermeel toe indien het gehakt nog erg vochtig is.![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/09/slavinken_01.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/09/slavinken_02.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/09/slavinken_03.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/09/slavinken_04.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/09/slavinken_05.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/09/slavinken_06.jpg)
Vind je dit leuk?
23 stemmen
Bedankt voor je stem!