Vegetarische quiche met prei
Een super lekkere hartige taart met prei, champignons en oude kaas die makkelijk te maken is, perfect als avondmaaltijd of lunch!
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat het deeg ontdooien. Bak de prei in een pan tot deze iets geslonken is. Bak ook de champignons in een andere pan 5 minuutjes. Mocht er veel vocht uit de prei of champignons komen dan kun je deze afgieten.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest goed in. Bekleed de binnenzijde met de plakjes deeg, druk ze goed aan elkaar. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een laagje paneermeel.
Klop de eieren los met de creme fraiche, kerrie, peper en zout. Voeg de prei en champignons toe en schep er door. Voeg dan ook de kaas toe (bewaar een beetje voor er bovenop). Giet het mengsel in de met deeg bekleedde vorm. Bestrooi de bovenzijde met een beetje kaas. Zet de preitaart 40 minuten in de oven tot hij gaar is.
Tip: Voeg eventueel wat gebakken spekjes toe voor een variant met vlees.
Bewaar de quiche in de koelkast en warm hem de volgende dag in de magnetron of oven op.
