Vegetarische quiche met prei

Een super lekkere hartige taart met prei, champignons en oude kaas die makkelijk te maken is, perfect als avondmaaltijd of lunch!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Laat het deeg ontdooien. Bak de prei in een pan tot deze iets geslonken is. Bak ook de champignons in een andere pan 5 minuutjes. Mocht er veel vocht uit de prei of champignons komen dan kun je deze afgieten.

 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest goed in. Bekleed de binnenzijde met de plakjes deeg, druk ze goed aan elkaar. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een laagje paneermeel.

 Klop de eieren los met de creme fraiche, kerrie, peper en zout. Voeg de prei en champignons toe en schep er door. Voeg dan ook de kaas toe (bewaar een beetje voor er bovenop). Giet het mengsel in de met deeg bekleedde vorm. Bestrooi de bovenzijde met een beetje kaas. Zet de preitaart 40 minuten in de oven tot hij gaar is.

 Tip: Voeg eventueel wat gebakken spekjes toe voor een variant met vlees.

 Bewaar de quiche in de koelkast en warm hem de volgende dag in de magnetron of oven op.

423 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!