Vegetarische quiche met prei

Een super lekkere hartige taart met prei, champignons en oude kaas die makkelijk te maken is. Perfect als avondmaaltijd of lunch.

Hoofdgerecht 25 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Laat het deeg ontdooien.

  3. Snijd de prei fijn en bak de prei in een pan tot deze iets geslonken is.

  4. Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een andere pan voor ongeveer 5 minuutjes. Mocht er veel vocht uit de prei of champignons komen dan kun je deze afgieten.

  5. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest goed in.

  6. Bekleed de binnenzijde met de plakjes deeg, druk ze goed aan elkaar. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een laagje paneermeel.

  7. Klop de eieren los met de crème fraîche, kerrie, peper en zout.

  8. Voeg de prei en champignons toe en schep er door.

  9. Voeg dan ook de kaas toe (bewaar een beetje voor er bovenop).

  10. Giet het mengsel in de met deeg bekleedde vorm. Bestrooi de bovenzijde met een beetje kaas.

  11. Zet de preitaart 40 minuten in de oven tot hij gaar is.

  12. Tip: Voeg eventueel wat gebakken spekjes toe voor een variant met vlees.

  13. Bewaar de quiche in de koelkast en warm hem de volgende dag in de magnetron of oven op.

Heeft het gesmaakt?
643 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!