Vegetarische quiche met prei
Een super lekkere hartige taart met prei, champignons en oude kaas die makkelijk te maken is. Perfect als avondmaaltijd of lunch.
25 M + 40 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
6 plakjes hartige taart deeg
-
400 gr prei
-
250 ml crĆØme fraĆ®che
-
100 gr geraspte oude kaas
-
5 eieren
-
1 snuf kerriepoeder
-
250 gr champignons
-
peper en zout
-
boter of margarine
-
2 eetlepels paneermeel
Benodigdheden
-
Bakpapier
-
Springvorm van ca 22 tot 24 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Laat het deeg ontdooien.
-
Snijd de prei fijn en bak de prei in een pan tot deze iets geslonken is.
-
Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een andere pan voor ongeveer 5 minuutjes. Mocht er veel vocht uit de prei of champignons komen dan kun je deze afgieten.
-
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest goed in.
-
Bekleed de binnenzijde met de plakjes deeg, druk ze goed aan elkaar. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een laagje paneermeel.
-
Klop de eieren los met de crĆØme fraĆ®che, kerrie, peper en zout.
-
Voeg de prei en champignons toe en schep er door.
-
Voeg dan ook de kaas toe (bewaar een beetje voor er bovenop).
-
Giet het mengsel in de met deeg bekleedde vorm. Bestrooi de bovenzijde met een beetje kaas.
-
Zet de preitaart 40 minuten in de oven tot hij gaar is.
-
Tip: Voeg eventueel wat gebakken spekjes toe voor een variant met vlees.
-
Bewaar de quiche in de koelkast en warm hem de volgende dag in de magnetron of oven op.
Heeft het gesmaakt?
644 stemmen
Ook lekker