Event: Het Brabants Bloggers Breakfast

Op vrijdag 22 juni was er een Bloggers ontbijt voor Brabanders georganiseerd door VisitBrabant en BrabantCelebratesFood, uiteraard in Brabant. Samen met mijn collega blogger Jaimy ging ik naar het prachtige pand van SundayMorning@EKWC, waar kunstenaars samen komen. Het was een onwijs indrukwekkend pand met veel industriële invloeden. Daarom was het ook erg fotogeniek!

De ontbijt tafel zag er onwijs insta-proof uit en was helemaal te gek gestyled door Mariëlle van Enjoy Pure Styling, er lagen zelfs echte grasmatten op tafel. Dat is natuurlijk de perfecte setting om mooie foto’s van alle heerlijke gerechtjes te maken. Ook werden we een beetje verliefd op het prachtige servies van Blomus. We waren helemaal klaar om te proeven wat Brabant allemaal voor lekkers te bieden heeft.

Sowieso lagen er al heerlijke aardbeien, ananas-aardbeien en kersen op tafel. Onwijs lekker vers en zoet fruit uit natuurlijk… Brabant! Vergeet ook de mooie Brabantse asperges niet die in de schattige picknick mandjes lagen. Bij binnenkomst kregen we een koekje gemaakt door Kim van Droomkoekjes. Het woord koekje is eigenlijk te min, want het waren echt mooie kunstwerkjes van o.a. de Brabantse vlag, croissantjes en gebakken eieren. Zo leuk!

1. Het Brabants Blogger ontbijt begon met een vegan kaascroissant zónder eieren, boter en kaas, dat kan dus echt! De croissant van bakkerij Van Planten was onwijs lekker van smaak en de passie voor veganistisch eten van eigenaresse Ella Gorte is dan ook groot. Dat proef je zeker terug.

2. Boerschappen is een te gek initiatief voor een foodbox waarbij producten van boeren uit heel Brabant bij je aan huis geleverd worden. Dat allemaal binnen 8 uur van de akker tot bij je thuis, verser kun je het dus niet hebben. Van Boerschappen kregen we een onwijs leuk mini ontbijtje met heerlijke stukjes kaas, verse jam en broodjes.

3. Daarna gingen we door met een mini proeverij van heerlijke hapjes van restaurant en traiteur Dis. Deze zit in de Proeffabriek in Veghel en wil ik zeker nog eens bezoeken. Eigenaar Teun heeft ons tijdens het ontbijt verrast met een fleurig dienblad met o.a. een lolly van garnaal en een gefrituurde sushi van heilbot. Voor de vegetariërs was er een glaasje met heerlijke romige spinazie met stukjes asperge.

4. Toen kwamen de onwijs fotogenieke tosti’s van Fantosti! De jongens, die zichzelf de Spijsbereiders noemen, maakten een heerlijk bordje met onwijs speciale tosti’s. Het bordje zelf was bijna te mooi om aan te breken. Natuurlijk deden we dat wel en het smaakte heerlijk. Zo lagen er tosti’s op met kaas, ham en asperge, met bitterbal en met buffelkaas.

5. Als je aan Brabant denkt, dan denk je aan? Juist, Bossche bollen! De echte Bossche Bollen van Jan de Groot kunnen natuurlijk niet missen. We kregen een mini bol, die stiekem nog best groot was na dit heerlijke ontbijt, maar onwijs lekker uiteraard!

Het ontbijt werd afgesloten met een koffie proeverij waarbij we van alles leerde over de oorsprong en smaken van koffie. De koffie die we proefden was van branderij Rozema & van Schijndel. Dit was onwijs lekker en de verschillende smaken waren goed te onderscheiden. Het enthousiasme van Jorg over koffie was goed te merken en dat maakte de proeverij ontzettend leuk!

Als laatste kregen we een mega goodiekrat mee naar huis vol met producten uit Brabant. Het koste wat moeite om deze mee te nemen in de trein en bus naar huis maar het is gelukt, de volgende dag had ik wel spierpijn haha. In deze box zaten heerlijke lekkernijen en leuke producten zoals worstenbroodjes, Bettine geitenkaas, Granola van bio today, het Bananenboek, Brabantse Sambak van Boefkik en te veel om op te noemen.

Naast het lekkere ontbijt was het ook leuk om te kletsen samen met de andere Brabantse bloggers die aanwezig waren. Ook willen we Anne en Myra bedanken voor de organisatie van dit geweldige initiatief en de vrolijke Merel voor de mooie foto’s die ik her en der ook in deze blog heb gebruikt!

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel