Ga naar de inhoud
Feta cake met olijven

Feta cake met olijven

Deze maand mag ik voor de foodblogswap een recept maken van Yellow Lemon Tree. Ik was al vaker op deze site geweest, vooral de mooie en smakelijke foto’s vielen me toen al op. Op deze foodblog deelt Maura haar 3 passie’s: eten, fotograferen en reizen, een perfecte combi toch.

24 augustus 2013

Sandra

De gerechten zien er allemaal lekker uit dus het was moeilijk kiezen. Ik wou graag iets proberen wat ik nog helemaal niet nooit had gemaakt. Ik was aan het twijfelen tussen de polenta muffins en de hartige ‘salty’ cake. Uiteindelijk heeft Eric de doorslag gegeven en voor de hartige cake met feta en olijven gekozen. Ik had wel eens een hartige taart of een quiche gemaakt maar nog nooit een hartige cake. En witte wijn in het beslag? Ik ben erg benieuwd hoe dat smaakt. Ik heb het originele recept opgevolgd en ben niet afgeweken van Maura’s beschrijving. De cake was precies na 45 min klaar, en hij kwam perfect uit de oven. Hij was niet te droog en niet te klef en de feta gaf een lekkere zout bite. We hebben er nog veel momenten van genoten: ’s avonds op de bank, als lunch op het werk en als voorgerecht. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Feta en olijvencake

Ingredienten 225 gr zelfrijzend bakmeel 100 ml olijfolie 100 ml witte wijn 150 gr feta in blokjes 250 gr olijven, zonder pit uitgelekt 3 eieren 100 gr Parmezaanse kaas Zwarte peper uit de molen Bereiding Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alles goed en snel tot een glad beslag. Giet het in een goed ingevette cakevorm van 1 liter inhoud. Bak de cake in 45 minuten gaar.
feta olijven cake 1
feta olijven cake 2
feta olijven cake 3
feta olijven cake 4
Bewaar de cake goed afgedekt maximaal 3 dagen. Lekker met een topping van tzatziki of yoghurtdip.