Gevulde courgette + boekreview Charlies Kitchen

De afgelopen tijd kwamen er een heleboel nieuwe kookboeken op de markt naast mijn eigen boek. En eentje die ik graag wil uitlichten is die van Charlies kitchen. Ik vertel je er meer over in deze blog en deel het recept voor gevulde courgettes met bloemkoolcouscous.

Ik heb Charlotte de Jong van de blog en Instagram pagina Charlie’s Kitchen verschillende keren persoonlijk ontmoet en haar enthousiasme straalt altijd van haar af. Dit geeft ze ook door aan haar volgers d.m.v. persoonlijke verhalen, lekker eten en tips om energiek te leven.  Daarnaast is ze ook niet bang om eerlijk te zijn en af en toe een kant te laten zien die niet altijd rooskleurig is of een filter bevat.

Charlie’s kitchen is veel meer dan alleen een foodblog. Charlotte deelt er samen met haar team naast lekkere en voedzame receptjes ook veel tips om in balans te blijven; mentaal en fysiek. En dit zie je ook terug in haar allereerste boek wat vorige maand uitkwam. Hierin staan 70 makkelijke recepten die de focus hebben op het geven van energie door het gebruik van ingrediënten met de juiste voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamines en vetten. En daarnaast lekker smaken natuurlijk.

Maar het boek is niet alleen gefocust op gezond eten, er mag best af en toe gezondigd worden. Charlie gebruikt daarom de 80/20 regel. Ongeveer 80% voedzaam en energierijk leven en 20% genieten van de wat minder gezonde dingen. Want alles draait om die balans. Je vindt er daarom naast voedzame recepten zoals pompoen spinazie lasagne, skinny slawraps en een smoothiebowl met rood fruit ook recepten om extra van te genieten zoals een vierkazen quiche en brownies met pinda’s.

Ik heb ook een lekker receptje gemaakt uit het Charlie’s kitchen boek, namelijk de gevulde courgette met bloemkoolcouscous en garnalen. Dit recept bevat veel groenten en bloemkool werkt bovendien ontstekingsremmend en is goed voor je darmen, Ik vond het erg lekker smaken, vooral de ras el hanout geeft het gerechtje een lekkere kruidige Marokkaanse touch. De gevulde courgette is koolhydraatarm maar mocht je er toch koolhydraten bij willen eten dan kan dat bijvoorbeeld met aardappelpuree of wat brood met hummus. Smakelijk!

Het Charlie’s Kitchen kookboek bevat 224 pagina's en is te koop voor een adviesprijs van €21,99.

Tip: op mijn Instagram pagina geef ik een exemplaar van dit boek weg. Je kunt meedoen tot 23 oktober

Gevulde courgette met garnalen en bloemkoolcouscous

HOOFDGERECHT - 2 PERSONEN

Ingrediënten
2 courgettes
1 kleine bloemkool of 400 gr kant-en-klare bloemkoolrijst
1 eetlepel olijfolie
1 oranje paprika, in blokje
1 prei, in halve ringen
1 ui, fijngehakt
200 gr garnalen
1 eetlepel ras el hanout

Benodigdheden 
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften uit met een lepel.

Verdeel de bloemkool in roosjes, en hak tot fijne korrels in een keukenmachine (tenzij je kant-en-klare bloemkoolrijst hebt gekocht).

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst, paprika, prei en ui al omscheppend 3 minuten. Voeg als laatste de garnalen en ras el hanout toe en bak 1 minuut mee.

Vul de courgette met het mengsel en leg de helften in een ovenschaal. Bak 20 minuten in de oven, zo behoudt de courgette een lekkere bite.

tip: je kunt ook de uitgeholde courgette helften al een paar minuten in de oven bakken voordat je ze vult als je ze verder gaar wil hebben.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel