Heerlijke Griekse moussaka met kikkererwten
Een paar weken geleden was ik in Cyprus en at ik weer eens moussaka, dat was echt (te) lang geleden. Deze ovenschotel met aubergine, aardappel en gehakt is een van mijn favoriete gerechten, mede door de zoete kaneel waar ik dol op ben.
29 oktober 2018
Sandra
Recept moussaka met kikkererwten
HOOFDGERECHT – 50 MIN + 50 OVENTIJD – 4 PERSONEN Ingrediënten 450 gr aardappelschijfjes 2 aubergines 2 eetlepels bloem Verse peterselie Olie om te bakken Gehaktmengsel: 300 gr rundergehakt 400 ml tomatenblokjes 2 eetlepels tomatenpuree 1 theelepel kaneel 1 ui 2 tenen knoflook Snuf oregano 1 HAK kikkererwten in stazak a 225 gr Bechamelsaus: 500 ml melk 50 gr boter 50 gr bloem Snuf nootmuskaat 75 gr geraspte kaas 2 eieren Benodigdheden Grote ovenschaal grillpan Bereiding Hak de ui en knoflook fijn en bak een paar minuutjes in een (wok)pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de oregano, kaneel, peper en zout toe en de tomatenblokjes en puree. Laat dit 20 minuutjes pruttelen en voeg de laatste paar minuten de kikkererwten toe. Proef of de saus goed op smaak is.Vind je dit leuk?
1 stemmen
Bedankt voor je stem!