Recept voor bechamelsaus
Zelf super makkelijk bechamelsaus maken, dat kan met dit basisrecept voor romige bechamelsaus. Lekker bij lasagne, pasta of ovenschotel met groenten en/of vis.
15 M
Ingrediƫnten
Voor portie
-
50 gr boter
-
50 gr bloem
-
500 ml volle melk
-
peper en zout
-
Snufje nootmuskaat
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Je hebt maar 3 basis ingrediƫnten nodig, en die heb je vast standaard in huis: bloem, boter en melk. En wat peper en zout om op smaak te brengen. En omdat bechamelsaus vrij neutraal is van smaak kun je er veel kanten mee op. Wat dacht je van als saus over de groenten of ovenschotel. Of over de pasta en natuurlijk als basis voor lasagne.
-
Hoe maak je de bechamelsaus: doe de boter in een pannetje en smelt deze. Roer de bloem er door en bak de roux een paar minuten tot deze gaar begint te worden en het structuur krijgt van zand. Giet dan beetje bij beetje de melk er bij en blijf roeren met een garde. Laat de saus iets indikken.
Is de saus nog iets dun laat hem dan iets langer op het vuur staan. Is hij juist te dik, voeg dan een beetje melk toe. Breng de bechamelsaus op smaak met een snufje peper en zout.
-
Tips: voeg een beetje geraspte kaas toe aan de saus en je hebt een lekkere kaassaus. Gebruik de bechamelsaus bijvoorbeeld in deze heerlijke lasagne recepten.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
256 stemmen
Ook lekker