Recept voor bechamelsaus

Zelf super makkelijk bechamelsaus maken, dat kan met dit basisrecept voor romige bechamelsaus. Lekker bij lasagne, pasta of ovenschotel met groenten en/of vis

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: portie

Bereiding

 Je hebt maar 3 basis ingrediënten nodig, en die heb je vast standaard in huis: bloem, boter en melk. En wat peper en zout om op smaak te brengen. En omdat bechamelsaus vrij neutraal is van smaak kun je er veel kanten mee op. Wat dacht je van als saus over de groenten of ovenschotel. Of over de pasta en natuurlijk als basis voor lasagne.

 Hoe maak je de bechamelsaus: doe de boter in een pannetje en smelt deze. Roer de bloem er door en bak de roux een paar minuten tot deze gaar begint te worden en het structuur krijgt van zand. Giet dan beetje bij beetje de melk er bij en blijf roeren met een garde. Laat de saus iets indikken. Is de saus nog iets dun laat hem dan iets langer op het vuur staan. Is hij juist te dik, voeg dan een beetje melk toe. Breng de bechamelsaus op smaak met een snufje peper en zout.

 

 Tips: voeg een beetje geraspte kaas toe aan de saus en je hebt een lekkere kaassaus. Gebruik de bechamelsaus bijvoorbeeld in deze heerlijke lasagne recepten

 

145 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.