![Heerlijke Thaise noedels met entrecote + 5 tips](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte-natuurvlees_01c-2.jpg)
Heerlijke Thaise noedels met entrecote + 5 tips
Mensen gaan steeds bewuster om met vlees. Niet alleen ik, maar ik merk het ook om me heen. Sommige zeggen dat ze vaker voor een dagje vega gaan en andere kiezen voor een duurzaam stukje vlees.
31 januari 2017
Sandra
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte-natuurvlees_07.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte-natuurvlees_06.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte-natuurvlees_05.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte_natuurvlees_sandra_svs_16.jpg)
Tips voor het bereiden van entrecote:
- Aan entrecote zit meestal een randje vet. Niet iedereen houd daar van, ook ik niet. Maar snijd dit er niet meteen af maar bak het mee en snijd het er pas na het bakken af. Het vet zorgt namelijk voor extra smaak tijdens het bakken.
- Het bakken van entrecote is vergelijkbaar met het bakken van biefstuk. Bak het vlees een paar minuten aan beide zijde tot rare, medium of doorbakken. Persoonlijk vind ik medium het lekkerste, als het vlees net niet gaar is en nog iets rosé is van binnen.
- Wikkel het vlees na het bakken 2 a 3 minuten in een stuk aluminiumfolie. Hierdoor gaart het nog iets na en blijven alle sappen en vocht behouden met een extra sappig stukje vlees als resultaat.
- Welke noedels zijn lekker voor dit gerecht? Zelf heb ik eiernoedels gebruikt, maar je kunt ook mihoen gebruiken of rijstnoedels. Ook zijn er (kant en klaar) woknoedels te koop voor een snelle(re) bereiding.
- Ook met de groenten kun je variëren. Voeg bijvoorbeeld eens taugé, paksoi of wortel toe. Houd je van pittig gebruik dan wat extra rode peper. En vervang de vissaus ook eens door oestersaus.
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte-natuurvlees_02-2.jpg)
Recept Thaise noedels met entrecote
HOOFDGERECHT – 45 MINUTEN – 4 PERSONEN ** Ingrediënten 2 stukken Natuurvlees entrecote a 300 gr Snuf zwarte peper Boter om te bakken Sesamzaadjes voor garnering 2 bosuien, in ringetjes 1 stukje gember a 2 x 2 cm ½ rode peper (naar smaak) 1 rode paprika 200 gr kastanje champignons, plakjes 250 gr ananas in stukjes met sap 250 gr (eier)noedels 2 handjes cashewnoten, ongezouten 1 komkommer (Sesam)olie om te bakken 2 eetlepels vissaus 3 eetlepels sojasaus 1 limoen Kneepje honing Bereiding Snijd de gember en rode peper fijn. Verhit een beetje olie in een (wok)pan en fruit de gember en peper hier in aan. Snijd de paprika in dunne reepjes en voeg toe aan de pan. Schep ook de champignons er door en bak de groenten een paar minuten. Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking en giet af. Schep de noedels door de groenten. Voeg de vissaus, honing en sojasaus toe. Knijp het sap van de limoen er bij. Voeg dan ook de stukjes ananas met ongeveer 2 eetlepels van het sap toe. Draai het vuur zacht.![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte_natuurvlees_svs_1.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte_natuurvlees_svs_3.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte_natuurvlees_svs_4.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte_natuurvlees_svs_5.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte_natuurvlees_svs_8.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/01/emte_natuurvlees_sandra_svs_13.jpg)
Vind je dit leuk?
5 stemmen
Bedankt voor je stem!