Heerlijke Thaise noedels met entrecote + 5 tips
31 januari 2017
Sandra
Dit vind ik een hele positieve ontwikkeling. En ik vind dat als je een stukje vlees eet, kies dan echt voor een goed product en geniet er optimaal van. Bijna iedereen is wel bekend met biologische producten en biologisch vlees. Maar nu is er nog iets beters, namelijk
Natuurvlees. En daar wil ik graag iets meer over vertellen.
Dit vlees is afkomstig van runderen die in alle rust grazen in de Nederlandse natuur zoals bossen, polders en natuurparken. En deze dieren leven langer, krijgen veel beweging en gevarieerde voeding. Een goed en gezond leven dus. Met als resultaat een sappig en smaakvol stukje rundvlees.
En niet alleen de koeien profiteren zo van een kwalitatief beter leven, ook de natuur blijft beter behouden en wordt minder belast. Nu denk je misschien dat dit vlees alleen bij de slager te koop is, maar dat is niet zo. Dit Natuurvlees is namelijk exclusief verkrijgbaar bij EMTÉ Supermarkten.
Tips voor het bereiden van entrecote:
- Aan entrecote zit meestal een randje vet. Niet iedereen houd daar van, ook ik niet. Maar snijd dit er niet meteen af maar bak het mee en snijd het er pas na het bakken af. Het vet zorgt namelijk voor extra smaak tijdens het bakken.
- Het bakken van entrecote is vergelijkbaar met het bakken van biefstuk. Bak het vlees een paar minuten aan beide zijde tot rare, medium of doorbakken. Persoonlijk vind ik medium het lekkerste, als het vlees net niet gaar is en nog iets rosé is van binnen.
- Wikkel het vlees na het bakken 2 a 3 minuten in een stuk aluminiumfolie. Hierdoor gaart het nog iets na en blijven alle sappen en vocht behouden met een extra sappig stukje vlees als resultaat.
- Welke noedels zijn lekker voor dit gerecht? Zelf heb ik eiernoedels gebruikt, maar je kunt ook mihoen gebruiken of rijstnoedels. Ook zijn er (kant en klaar) woknoedels te koop voor een snelle(re) bereiding.
- Ook met de groenten kun je variëren. Voeg bijvoorbeeld eens taugé, paksoi of wortel toe. Houd je van pittig gebruik dan wat extra rode peper. En vervang de vissaus ook eens door oestersaus.
Recept Thaise noedels met entrecote
HOOFDGERECHT – 45 MINUTEN – 4 PERSONEN **
Ingrediënten
2 stukken Natuurvlees entrecote a 300 gr
Snuf zwarte peper
Boter om te bakken
Sesamzaadjes voor garnering
2 bosuien, in ringetjes
1 stukje gember a 2 x 2 cm ½ rode peper (naar smaak) 1 rode paprika 200 gr kastanje champignons, plakjes 250 gr ananas in stukjes met sap 250 gr (eier)noedels 2 handjes cashewnoten, ongezouten 1 komkommer(Sesam)olie om te bakken
2 eetlepels vissaus 3 eetlepels sojasaus 1 limoenKneepje honing
Bereiding
Snijd de gember en rode peper fijn. Verhit een beetje olie in een (wok)pan en fruit de gember en peper hier in aan. Snijd de paprika in dunne reepjes en voeg toe aan de pan. Schep ook de champignons er door en bak de groenten een paar minuten. Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking en giet af. Schep de noedels door de groenten. Voeg de vissaus, honing en sojasaus toe. Knijp het sap van de limoen er bij. Voeg dan ook de stukjes ananas met ongeveer 2 eetlepels van het sap toe. Draai het vuur zacht.
Kruid ondertussen het vlees met een beetje zwarte peper. Verhit een klontje boter in een koekenpan op hoog vuur en laat smelten. Leg het vlees in de pan en draai na 3 minuten om en bak nog 2 a 3 minuutjes. Het vlees mag nog iets rosé zijn van binnen. Leg het vlees in een stuk aluminiumfolie en laat een eventjes rusten.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap wat van het vruchtvlees er uit en snijd in plakjes. Schep deze als laatste door de noedels samen met de cashewnoten. Snijd de entrecote in dunne plakken en serveer op de noedels. Garneer met wat bosui en sesamzaadjes.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met EMTÉ.Vind je dit leuk?
5 stemmen