
Aardappelpuree maken
Maak zelf heerlijke romige aardappelpuree met dit basisrecept inclusief handige tips voor de meest lekkere en luchtige aardappelpuree. Lekker bij bijna elk gerecht.
35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 kilo kruimige aardappels ( geschild )
-
175 ml melk
-
1 klontje boter
-
1 snuf peper en zout
-
1 snuf nootmuskaat
Materiaal
-
Stamper of aardappelpers
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de aardappels zo nodig en spoel ze af onder de koude kraan. Je kunt ook al geschilde aardappels nemen.āÆ
-
Breng een grote pan met water aan de kook met een snuf zout.
-
Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar. Grotere aardappels hebben soms een paar min extra nodig. Giet ze af.āÆ
-
Verwarm de melk een beetje. Het hoeft niet te koken.
-
Stamp de aardappels fijn met de stamper.
-
Voeg de melk en boter toe en stamp tot een smeuĆÆge puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Garneer eventueel met een beetje peterselie.
-
Tips voor de perfecte aardappelpuree:
-
Gebruik kruimige aardappels, want deze zijn zachter en kruimeliger van structuur.
-
Snijd ze in gelijke stukken zodat ze tegelijk gaar zijn.
-
Gebruik ook eens kruidenboter i.p.v. gewone boter voor een lekker smaakje.
Heeft het gesmaakt?
44 stemmen
Ook lekker