Aardappelpuree maken

Maak zelf heerlijke romige aardappelpuree met dit basisrecept inclusief handige tips voor de meest lekkere en luchtige aardappelpuree. Lekker bij bijna elk gerecht.

Bijgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de aardappels zo nodig en spoel ze af onder de koude kraan. Je kunt ook al geschilde aardappels nemen. 

  2. Breng een grote pan met water aan de kook met een snuf zout.

  3. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar. Grotere aardappels hebben soms een paar min extra nodig. Giet ze af. 

  4. Verwarm de melk een beetje. Het hoeft niet te koken.

  5. Stamp de aardappels fijn met de stamper.

  6. Voeg de melk en boter toe en stamp tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Garneer eventueel met een beetje peterselie.

  7. Tips voor de perfecte aardappelpuree:

  8. Gebruik kruimige aardappels, want deze zijn zachter en kruimeliger van structuur.

  9. Snijd ze in gelijke stukken zodat ze tegelijk gaar zijn.

  10. Gebruik ook eens kruidenboter i.p.v. gewone boter voor een lekker smaakje.

Heeft het gesmaakt?
44 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!