Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Herfstrecepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Pompoen lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke herfstige lasagne met laagjes geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

Bruschetta met pompoen
  • Voorgerecht
  • 25 oventijd
  • 20 minuten
  • *

Met salie geroosterde pompoen op een laagje geitenkaas en knapperig broodje, klinkt goed toch!

Hertenbiefstuk met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Deze hertenbiefstuk met paddenstoelen in balsamico en snijbonenpuree is een toppertje voor de kerst! 

Gevulde pompoen met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Herfstrecept: pompoen gevuld met een mengsel van freekeh, andijvie en kaas

Karamel appels
  • Hapjes
  • 30 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Een lekker zoet tussendoortje: appels met een laagje karamel en geschaafde amandelen

Video: gevulde pompoen met (vega)gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 50 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekker herfstrecept van gevulde flespompoen met gehakt, spinazie en feta.

Video: mini apfelstrudel
  • Nagerecht
  • 35 MIN + 20 OVENTIJD
  • 10 STUKS
  • **

Leuk om te trakteren of als toetje met slagroom of ijs: filodeeg rolletjes met appel, rozijnen en noten.

Varkenshaas met stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

De varkenshaas omwikkeld met zoute spek smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte zoete stoofpeertjes

Herfstsalade met paddenstoelen
  • Bijgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Lauwwarme salade met paddenstoelen gebakken in balsamico met cranberry's en roquefort kaas

Pompoenhummus
  • Bijgerecht
  • 15 MIN +20 OVENTIJD
  • 1 PORTIE
  • *

Geniet tijdens de herfst van dit smeersel van geroosterde pompoen, kikkererwten rozemarijn

Couscoussalade met vijgen
  • Bijgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Kleurrijke vegetarische couscous salade met verse vijgen, pistache en feta

Mini pasteitjes met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Schattige pasteitjes uit de oven gevuld met een romige ragout van champignons en wortel

Geitenkaas mousse amuse
  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijke en snelle amuse: heerlijke combi van zachte geitenkaas mousse, vijgen en parmaham

Gezonde vijgen crumble taart
  • Bakrecept
  • 45 MIN + 35 OVENTIJD
  • 6 TOT 8 PERSONEN
  • **

Krokante crumble van spelt en havermout met een zachte vulling van vijgen en dadels

Perentaart met pistache
  • Bakrecept
  • 30 MIN + 30 MIN WACHTEN + 40 OVENTIJD
  • 12 PERSONEN
  • *

Deze makkelijke zoete plaattaart met peer is ideaal voor op een feestje of een groot gezelschap

Bladerdeeg met geitenkaas hapjes
  • Hapjes
  • 20 MIN + 15 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • *

Super simpel bladerdeeghapje gevuld met geitenkaas, walnoot en honing, lekker bij de borrel!

Cheesecake met 4 noten
  • Bakrecept
  • 45 MIN + 50 OVENTIJD + AFKOELEN
  • 8 TOT 10 STUKKEN
  • **

Cheesecake met een heerlijke combinatie van 4 verschillende noten en een bodem van speculaas

Appeltaart in een glaasje
  • Nagerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 A 6 STUKS
  • **

Echte verwennerij: laagjes koek met zelfgemaakte vanilleroom en met kaneel gebakken appeltjes

Couscous met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Herfstige couscous met frisse granaatappelpitjes en zoete pompoen en aubergine uit de oven

Salade met appel en brie
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie

Zoete aardappel pastinaak stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Lekker stamppotje van zoete aardappel en pastinaak met stukjes appel, walnoot en spekjes

Stoofperenijs met kaneel sabayon
  • Nagerecht
  • 60 MIN + VRIESTIJD
  • 6 PERSONEN
  • ***

Heerlijk winters dessert van stoofperen ijs met sabayon en zelfgemaakte kletskoppen.

Pasta met paddestoelen uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN + 15 OVENTIJD
  • 3 A 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk herfstrecept: ovenschotel met pasta, paddestoelen en tomaat in een romige saus

Paddestoelenquiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 35 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • **

Recept voor een heerlijke quiche met paddestoelen, champignons en een handje rucola

Pot au feu
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 4 UUR STOVEN
  • 6 PERS
  • **

Pot-au-feu, op z'n Frans pot op het vuur, met heerlijk gestoofd rundvlees en groenten in zelfgemaakte bouillon

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×