Herfstrecepten

Herfstrecepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Romige maaltijdsoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Klassieke appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • **

Hét basisrecept voor de lekkerste appeltaart met krokante korst en zoete vulling van appel en kaneel, inclusief stap voor stap foto’s, uitleg en tips

Hapje met vijg en geitenkaas op een prikker
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Lekker op de borrelplank of kaasplank: hapjes met verse vijg, parmaham en geitenkaas. Een perfecte combinatie van zoet en hartig.

Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Geniet extra van de herfst met deze heerlijke verse basis pompoensoep die eenvoudig en snel te maken is

Pumpkin spice pannenkoeken
  • Ontbijt
  • 25 min
  • 8 stuks
  • **

Heerlijke luchtige en dikke pannenkoekjes met herfstige smaken van kaneel en gember

Hartige groentetaart met pastinaak
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze quiche is helemaal vegetarisch en bevat lekker veel groenten zoals pompoen, courgette en pastinaak

Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • **

Deze wrap tosti's hebben een winterse twist door de rode biet, boerenkool en geitenkaas

Gevulde portobello in bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Dit herfstige gerecht bestaat uit grote champignons gevuld met verschillende soorten kaas omhuld met knapperig bladerdeeg

Paddenstoelenbouillon
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4-6 personen
  • **

Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!

Bietenlasagne met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische ovenschotel met rode biet, een romige ricottasaus en crunchy walnoten

Pita met pompoen en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Deze vegetarisch gevulde pitabroodjes zijn heerlijk als snelle maaltijd of lunch

Vijgen salade met burrata
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Paddenstoelensoep
  • Voorgerecht
  • 30 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijk basisrecept voor een herfstige paddenstoelensoep met de volle smaak van paddenstoelen en een vleugje tijm

Portobello met pompoen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 5 gratineren
  • 6 stuks
  • **

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen

Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Dit gerecht is onwijs herfstig met paddenstoelen, blauwe kaas, spinazie en natuurlijk de gnocchi.

Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Pannenkoeken met peer en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 stuks
  • **

Hartige pannenkoeken met peer gevuld met rucola en geitenkaas

Marokkaanse runderstoof
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2,5 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Een zachte stoofschotel met abrikozen en kaneel geserveerd met couscous

Quiche met witlof en ham
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 ersonen
  • **

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Pompoensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 6 personen
  • **

Deze maaltijdsoep is lekker herfstig door de pompoen, met een vleugje tomaat en pulled chicken als topping. Met het stokbrood kun je lekker in de soep dippen.

Pizza met vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Zelfgemaakte pizza’s met een heerlijke herfstige topping van vijgen en blauwe kaas

Appel spijs gebakje
  • Bakrecept
  • 20 min + 20 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Super makkelijk maar lekker gebakje van knapperig bladerdeeg met appel en spijs

Hartige galette met ham
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Hartige taart gevuld met ham, aubergine en ricotta

Crostini met brie en rode biet
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 10 oventijd
  • 10 stuks
  • *

Heerlijke combi van knapperig brood met warme brie en rode biet