Herfstrecepten

Herfstrecepten

Van paddenstoelen, rode kool en pompoen tot braam en peer: proef de herfst met de lekkerste herfstrecepten. Maak de recepten makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, ovenschotel of een quiche met pompoen bijvoorbeeld.

Perencake met kaneel
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • *

Deze heerlijke perencake is perfect voor elke gelegenheid. Met een vleugje kaneel en stukjes krokante pecannoten zal hij zeker in de smaak vallen.

Rode kool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse ovenschotel met laagjes gekruid gehakt, rode kool met appel en smeuïge aardappelpuree uit de oven.

Quinoasalade met boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Boerenkool is een enorm lekkere en voedzame basis voor een salade. Lekker met quinoa, warme appel en pompoen.

Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden. Rode kool koken doe je zo.

Spruitjes roerbak met spek
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere gewokte spruitjes uit de pan met spekjes, appel en gember die een fantastische smaak combinatie zijn.

Wraps met rode kool salade en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 - 3 personen
  • *

Deze wraps met falafel zijn gevuld met een lekkere salade van wortel, rode kool en appel en afgemaakt met een sausje van Griekse yoghurt

Portobello met boerenkool
  • Voorgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Vul portobello’s eens met boerenkool en geitenkaas samen met de heerlijke smaken van balsamico en hazelnoten.

Gemberthee
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 koppen
  • *

Hoe zet je een heerlijke kop verse gemberthee? Ik deel mijn recept inclusief tips! Heerlijk om van te genieten en je knapt er vaak van op

Vegan stamppot met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke plantaardige stamppot met zoete aardappel, andijvie met gebakken kastanje champignons, rode ui, rozemarijn en amandelen

Spruitjes stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Met dit lekkere recept voor spruitjesstamppot, spek en appel lust iedereen spruitjes.

Vegan stoofvlees van jackfruit
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Dit verrassende plantaardige stoofpotje gemaakt met jackfruit is hét recept deze herfst en winter. De geur alleen al nodigt uit om het vaker te maken.

Pompoen chili
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • *

Met dit heerlijke chili pannetje van o.a. pompoen, paprika en bonen in een kruidige Tex Mex saus krijg je stiekem best veel groenten binnen.

Overnight oats recept met warme appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 1 uur wachttijd
  • 1 persoon
  • *

Het allerlekkerste ontbijtje in de herfst en winter: overnight oats met gebakken appel, kaneel en walnoten.

Rijst met geroosterde pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een simpele en makkelijke maaltijd voor doordeweeks die niet alleen heel smaakvol is, maar ook enorm kleurrijk en voedzaam. 100% plantaardig én glutenvrij.

Paddenstoelen ovenschotel met pasta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Heerlijke herfstige ovenschotel met pasta, paddenstoelen en spinazie in een romige kaassaus. Lekker met stukjes walnoot en gedroogde tomaatjes. 

Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke salade met alle smaken van de herfst namelijk met pompoen, pecannoten, geitenkaas, rode ui en balsamico.

Gevulde pompoen uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 2 personen
  • *

Herfstiger kan bijna niet met dit recept voor gevulde pompoen uit de oven met paddenstoelen, kip en heerlijke kruiden. Weinig voorbereiding, want de oven doet het meeste werk.

Chai kruiden mix maken
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 potje kruiden
  • *

Maak zelf een chai kruiden mix om in chai latte en andere warme drankjes te gebruiken of in bakrecepten zoals cake en muffins.

Salade met gebakken champignons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Herfstige salade met in knoflook gebakken champignons met rozemarijn. Lekker met romige avocado, feta, walnoten en balsamico crème.

Pasta met geroosterde pompoen 
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk bordje pasta met blokjes geroosterde pompoen in een romige pompoensaus met walnoten en salie.

Walnotentaart
  • Bakrecept
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Lekkere herfstige walnotentaart met een krokante bodem met zoete vulling en stukjes walnoot en een vleugje koffie. In 25 minuten zet je deze taart in de oven.

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Pompoen ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.

Paddenstoelensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor een herfstige en romige paddenstoelensoep met de volle smaak van paddenstoelen en een vleugje tijm. Makkelijk zelf gemaakt in 30 minuten met een paar basisingredienten.