Ga naar de inhoud
Wortels uit de oven met honing

Wortels uit de oven met honing

Deze wortels uit de oven met honing vind ik heerlijk als ik een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht wil. De combinatie van zoete honing, kruidige tijm en een vleugje cayenne maakt ze superlekker. Perfect voor een doordeweekse avond of een feestelijke maaltijd!

5 M + 35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 600 gr bospeentjes ( geschilde met loof )
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gerookt paprika poeder
  • 0,5 theelepels cayenne peper
  • een snuf zeezout
  • Snuf peper
  • 35 gr pecannoten

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de wortels op.


  2. Verdeel de honing, olijfolie, gedroogde tijm, paprika poeder, cayenne, zout en peper over de wortels. Meng alles goed zodat alle wortels er mee bedekt zijn.


  3. Vervolgens zet je de wortels in de oven voor ongeveer 35 minuten.


    wortels uit de oven met honing stap 1 wortels uit de oven met honing stap 2
  4. Hak ondertussen de pecannoten grof.


  5. Als de wortels uit de oven zijn serveer je ze met de pecannoten en eventueel extra honing en tijm.