Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Herfstrecepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Poire Belle Helene
  • Nagerecht
  • 1.5 UUR + AFKOELEN
  • 8 PERSONEN
  • *

Makkelijk maar toch indrukwekkend toetje van gepocheerde stoofperen met chocoladesaus en vanille ijs

Pasta met verse vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en ricotta

Portobello met pompoen
  • Voorgerecht
  •  50 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere vegetarische portobello met pompoen, geitenkaas en saliechutney voor bij de tapas

Beef stroganoff
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk herfstrecept voor beef stroganoff met malse runderreepjes, shiitake en paprika

Italiaanse stamppot met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke stamppot op Italiaanse wijze met courgette, zongedroogde tomaat, basilicum en walnoten

Pompoenquiche
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk herfstrecept; quiche met pompoen, rode ui, geitenkaas en hazelnoten

Aardappel paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk recept voor romige aardappelsoep met gegrilde paprika en een pittige bite van groene peper

Pompoen ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Vegetarische ovenschotel met pompoen, appel en spinazie onder een laagje puree en gegratineerde kaas

Carpaccio van rode biet
  • Voorgerecht
  • 30 MIN + 25 KOKEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke vegetarische carpaccio van rode biet met rucola, perzik en geitenkaas

Pompoenrisotto met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 70 MINUTEN
  • 4 TOT 5 PERSONEN
  • **

Vegetarisch herfstrecept; risotto met pompoen, champignons en pompoenpitten en parmezaanse kaas

Peer met noten crumble
  • Nagerecht
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Makkelijk en lekker toetje van peer met kaneel, honing en een crumble met noten

Salade met vijgen en peer
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN 
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing

Galette met paddestoelen
  • Hoofdgerecht
  • 70 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • ***

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Vijgen met ricotta en spek
  • Voorgerecht
  • 25 MIN + 8 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • *

Herfstrecept; heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje spek

Taart met vijgen en frambozen
  • Bakrecept
  • 25 MINUTEN + 60 OVENTIJD
  • 8 PERSONEN
  • **

Lekkere en makkelijke taart met verse vijgen, frisse frambozen en een vleugje sinaasappel

Cake met bosvruchten
  • Bakrecept
  • 40 MINUTEN + 1 UUR OVENTIJD
  • 10 TOT 12 PLAKKEN
  • **

Geweldig lekker en makkelijk recept voor cake met frambozen en blauwe bessen

Romige oranjesoep
  • Lunch
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Gezonde soep van pompoen, wortel en linzen met een Indiaas tintje. Ook leuk voor Koningsdag!

Pasta met gerookte kip en peer
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker culinair pasta recept voor tagliatelle met gerookte kip, spinazie en peer in een gorgonzolasaus

Appel notentaart
  • Bakrecept
  • 45 MIN + 60 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 PUNTEN
  • **

Makkelijk recept voor een lekkere goed gevulde taart met appel, verschillende soorten noten en krenten

Salade met druiven en pecannoten
  • Voorgerecht
  • 10 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Snelle en lekkere salade met druiven, blauwe kaas en pecannoten voor bij het hoofdgerecht of vooraf  

Romig bastogne dessert
  • Nagerecht
  • 25 MIN + 1 UUR WACHTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Dit toetje is een caloriebom maar wel heel erg lekker!

Pastinaak kerriesoep
  • Voorgerecht
  • 60 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Winterse soep met pastinaak gecombineerd met de smaak van kerrie

Lasagne met paddestoelen
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN + 40 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere lasagne van paddestoelen, spinazie, pijnboompitten, parmaham met zelfgemaakte bechamelsaus

Stoofschotel met scones (cobbler)
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 3 UUR STOVEN + 12 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Beef cobbler is typisch Engels gerecht van runderstoof met hartige scones die een perfecte combinatie vormen

Pompoencakejes
  • Bakrecept
  • 30 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 20 STUKS
  • **

Leuk voor met Halloween of tijdens een high tea in de herfst; pompoencakjes met zoete topping en pompoenpitten

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×