Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Herfstrecepten

Herfstrecepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze vegetarische salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnoot maakt een gure herfstdag meteen wat zonniger

Pittige pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke oranje herfstsoep van wortel en pompoen met een pittige bite

Pompoen lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke herfstige lasagne met laagjes geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

Bruschetta met pompoen
  • Voorgerecht
  • 25 oventijd
  • 20 minuten
  • *

Met salie geroosterde pompoen op een laagje geitenkaas en knapperig broodje, klinkt goed toch!

Hertenbiefstuk met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Deze hertenbiefstuk met paddenstoelen in balsamico en snijbonenpuree is een toppertje voor de kerst! 

Gevulde pompoen met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Herfstrecept: pompoen gevuld met een mengsel van freekeh, andijvie en kaas

Karamel appels
  • Hapjes en snacks
  • 30 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Een lekker zoet tussendoortje: appels met een laagje karamel en geschaafde amandelen

Video: gevulde pompoen met (vega)gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 50 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekker herfstrecept van gevulde flespompoen met gehakt, spinazie en feta.

Video: mini apfelstrudel
  • Nagerecht
  • 35 MIN + 20 OVENTIJD
  • 10 STUKS
  • **

Leuk om te trakteren of als toetje met slagroom of ijs: filodeeg rolletjes met appel, rozijnen en noten.

Varkenshaas met stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

De varkenshaas omwikkeld met zoute spek smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte zoete stoofpeertjes

Herfstsalade met paddenstoelen
  • Bijgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Lauwwarme salade met paddenstoelen gebakken in balsamico met cranberry's en roquefort kaas

Couscoussalade met vijgen
  • Bijgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Kleurrijke vegetarische couscous salade met verse vijgen, pistache en feta

Geitenkaas mousse amuse
  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijke en snelle amuse: heerlijke combi van zachte geitenkaas mousse, vijgen en parmaham

Gezonde vijgen crumble taart
  • Bakrecept
  • 45 MIN + 35 OVENTIJD
  • 6 TOT 8 PERSONEN
  • **

Krokante crumble van spelt en havermout met een zachte vulling van vijgen en dadels

Perentaart met pistache
  • Bakrecept
  • 30 MIN + 30 MIN WACHTEN + 40 OVENTIJD
  • 12 PERSONEN
  • *

Deze makkelijke zoete plaattaart met peer is ideaal voor op een feestje of een groot gezelschap

Bladerdeeg met geitenkaas hapjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 MIN + 15 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • *

Super simpel bladerdeeghapje gevuld met geitenkaas, walnoot en honing, lekker bij de borrel!

Cheesecake met noten
  • Bakrecept
  • 45 MIN + 50 OVENTIJD + AFKOELEN
  • 8 TOT 10 STUKKEN
  • **

Cheesecake met een heerlijke combinatie van 4 verschillende noten zoals hazelnoten, pecan en amandelen en een bodem van speculaas

Couscous met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Herfstige couscous met frisse granaatappelpitjes en zoete pompoen en aubergine uit de oven

Salade met appel en brie
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie

Zoete aardappel pastinaak stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Lekker stamppotje van zoete aardappel en pastinaak met stukjes appel, walnoot en spekjes

Stoofperenijs met kaneel sabayon
  • Nagerecht
  • 60 MIN + VRIESTIJD
  • 6 PERSONEN
  • ***

Heerlijk winters dessert van stoofperen ijs met sabayon en zelfgemaakte kletskoppen.

Pasta met paddenstoelen uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN + 15 OVENTIJD
  • 3 A 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk herfstrecept: ovenschotel met pasta, paddenstoelen en tomaat in een romige saus

Paddenstoelenquiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 35 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • **

Recept voor een heerlijke quiche met paddenstoelen, champignons en een handje rucola

Pot au feu
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 4 UUR STOVEN
  • 6 PERS
  • **

Pot-au-feu, op z'n Frans pot op het vuur, met heerlijk gestoofd rundvlees en groenten in zelfgemaakte bouillon

Poire Belle Helene
  • Nagerecht
  • 1.5 UUR + AFKOELEN
  • 8 PERSONEN
  • *

Makkelijk maar toch indrukwekkend toetje van gepocheerde stoofperen met chocoladesaus en vanille ijs

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×