Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Herfstrecepten

Herfstrecepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Couscoussalade met vijgen
  • Bijgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Kleurrijke vegetarische couscous salade met verse vijgen, pistache en feta

Geitenkaas mousse amuse
  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijke en snelle amuse: heerlijke combi van zachte geitenkaas mousse, vijgen en parmaham

Gezonde vijgen crumble taart
  • Bakrecept
  • 45 MIN + 35 OVENTIJD
  • 6 TOT 8 PERSONEN
  • **

Krokante crumble van spelt en havermout met een zachte vulling van vijgen en dadels

Perentaart met pistache
  • Bakrecept
  • 30 MIN + 30 MIN WACHTEN + 40 OVENTIJD
  • 12 PERSONEN
  • *

Deze makkelijke zoete plaattaart met peer is ideaal voor op een feestje of een groot gezelschap

Bladerdeeg met geitenkaas hapjes
  • Hapjes
  • 20 MIN + 15 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • *

Super simpel bladerdeeghapje gevuld met geitenkaas, walnoot en honing, lekker bij de borrel!

Cheesecake met noten
  • Bakrecept
  • 45 MIN + 50 OVENTIJD + AFKOELEN
  • 8 TOT 10 STUKKEN
  • **

Cheesecake met een heerlijke combinatie van 4 verschillende noten zoals hazelnoten, pecan en amandelen en een bodem van speculaas

Appeltaart in een glaasje
  • Nagerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 A 6 STUKS
  • **

Echte verwennerij: laagjes koek met zelfgemaakte vanilleroom en met kaneel gebakken appeltjes

Couscous met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Herfstige couscous met frisse granaatappelpitjes en zoete pompoen en aubergine uit de oven

Salade met appel en brie
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie

Zoete aardappel pastinaak stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Lekker stamppotje van zoete aardappel en pastinaak met stukjes appel, walnoot en spekjes

Stoofperenijs met kaneel sabayon
  • Nagerecht
  • 60 MIN + VRIESTIJD
  • 6 PERSONEN
  • ***

Heerlijk winters dessert van stoofperen ijs met sabayon en zelfgemaakte kletskoppen.

Pasta met paddestoelen uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN + 15 OVENTIJD
  • 3 A 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk herfstrecept: ovenschotel met pasta, paddestoelen en tomaat in een romige saus

Paddestoelenquiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 35 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • **

Recept voor een heerlijke quiche met paddestoelen, champignons en een handje rucola

Pot au feu
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 4 UUR STOVEN
  • 6 PERS
  • **

Pot-au-feu, op z'n Frans pot op het vuur, met heerlijk gestoofd rundvlees en groenten in zelfgemaakte bouillon

Poire Belle Helene
  • Nagerecht
  • 1.5 UUR + AFKOELEN
  • 8 PERSONEN
  • *

Makkelijk maar toch indrukwekkend toetje van gepocheerde stoofperen met chocoladesaus en vanille ijs

Pasta met verse vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en ricotta

Portobello met pompoen
  • Voorgerecht
  •  50 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere vegetarische portobello met pompoen, geitenkaas en saliechutney voor bij de tapas

Beef stroganoff
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk herfstrecept voor beef stroganoff met malse runderreepjes, shiitake en paprika

Italiaanse stamppot met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke stamppot op Italiaanse wijze met courgette, zongedroogde tomaat, basilicum en walnoten

Pompoenquiche
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk herfstrecept; quiche met pompoen, rode ui, geitenkaas en hazelnoten

Aardappel paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk recept voor romige aardappelsoep met gegrilde paprika en een pittige bite van groene peper

Pompoen ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Vegetarische ovenschotel met pompoen, appel en spinazie onder een laagje puree en gegratineerde kaas

Carpaccio van rode biet
  • Voorgerecht
  • 30 MIN + 25 KOKEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke vegetarische carpaccio van rode biet met rucola, perzik en geitenkaas

Pompoenrisotto met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 70 MINUTEN
  • 4 TOT 5 PERSONEN
  • **

Vegetarisch herfstrecept; risotto met pompoen, champignons en pompoenpitten en parmezaanse kaas

Peer met noten crumble
  • Nagerecht
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Makkelijk en lekker toetje van peer met kaneel, honing en een crumble met noten

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×