Ga naar de inhoud
Quiche met pompoen

Quiche met pompoen

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

30 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 200 ml slagroom of kookroom ( soja of haver )
  • 125 gr ricotta
  • 4 eieren
  • 600 gr pompoen ( in blokjes )
  • 1 rode ui ( in halve ringen )
  • 75 gr geitenkaas
  • 100 gr verse spinazie
  • 1 Handje pecannoten
  • snuf tijm
  • snuf peper en zout
  • Olie of margarine om in te vetten
  • 2 eetlepels paneermeel
  • cm Quichevorm of springvorm ca 24

Benodigdheden

  • 24 cm Quichevorm of springvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Vet de vorm in en verdeel de plakjes deeg erover. Druk ze goed aan elkaar. Prik er gaatjes in met een vork en bestrooi met het paneermeel.


  2. Kook ondertussen ook de blokjes pompoen beetgaar in circa 5 minuutjes in een pan met water. Giet daarna goed af en laat even uitdampen.


  3. Klop de eieren los in een grote kom en voeg de room, ricotta, tijm, peper en zout toe en meng goed door elkaar met een garde. Voeg de spinazie, blokjes pompoen, rode ui en de geitenkaas verkruimeld toe en schep voorzichtig alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem van de quiche. Verdeel eventueel een beetje extra geitenkaas en pecannoten over de bovenzijde voor een mooie look.


  4. Bak de pompoenquiche in circa 45 minuten gaar. Laat een paar minuten buiten de oven afkoelen en snijd daarna aan. Ook lekker met een salade of een kommetje soep.


  5. Tip: vervang de geitenkaas ook eens door feta.