Quiche met pompoen

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Vet de vorm in en verdeel de plakjes deeg erover. Druk ze goed aan elkaar. Prik er gaatjes in met een vork en bestrooi met het paneermeel.

Kook ondertussen ook de blokjes pompoen beetgaar in circa 5 minuutjes in een pan met water. Giet daarna goed af en laat even uitdampen.

Klop de eieren los in een grote kom en voeg de room, ricotta, tijm, peper en zout toe en meng goed door elkaar met een garde. Voeg de spinazie, blokjes pompoen, rode ui en de geitenkaas verkruimeld toe en schep voorzichtig alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem van de quiche. Verdeel eventueel een beetje extra geitenkaas en pecannoten over de bovenzijde voor een mooie look.

Bak de pompoenquiche in circa 45 minuten gaar. Laat een paar minuten buiten de oven afkoelen en snijd daarna aan. Ook lekker met een salade of een kommetje soep.

Tip: vervang de geitenkaas ook eens door feta.

55 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!