Ga naar de inhoud
Oosterse spruitjes met teriyaki

Oosterse spruitjes met teriyaki

Als ik spruitjes op een originele manier wil klaarmaken, dan maak ik deze oosterse spruitjes met teriyaki. Door de combinatie van teriyaki, sojasaus en een beetje sambal worden ze heerlijk hartig en een tikkeltje pittig. Een verrassend lekker gerecht dat supergoed smaakt met wat rijst erbij!

10 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 500 gr spruitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een snuf zout
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels teriyaki saus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 1 eetlepel witte sesamzaadjes
  • 0.5 theelepel chili vlokjes ( naar smaak )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.


  2. Was de spruitjes en leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Verdeel er 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout overheen. Zet voor 15 minuten in de oven.


  3. Rasp het teentje knoflook, of hak heel fijn. Meng in een schaaltje de teriyaki saus, soja saus, sambal, knoflook en ketjap.


    spruitjes met teriyaki stap 1 spruitjes met teriyaki stap 2 spruitjes met teriyaki stap 3
  4. Verhit de overige olijfolie in een pan en voeg de spruitjes toe. Snijd de kastanje champignons in plakjes en voeg ook deze toe.


  5. Voeg dan ook de marinade toe en meng alles goed, bak tot de champignons zacht zijn.


    Top af met de witte sesamzaadjes en chili vlokjes. Serveer bijvoorbeeld met rijst.


     


  6. Tip: dit gerecht is glutenvrij als je glutenvrije sojasaus en ketjap gebruikt.