Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hartige taartjes met paddenstoelen

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen, lekker als voorgerecht of lunch.

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd ondertussen de rode ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie of boter. Snijd de paddenstoelen in plakjes of stukjes en bak deze mee met de ui en knoflook tot deze wat geslonken zijn. Breng het paddenstoelen mengsel op smaak met peper, zout en tijm.

 Vet de ovenschaaltjes in. Leg hier een vel bladerdeeg in. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Besmeer de bodem met een laagje ricotta. Verdeel hierop het paddenstoelen mengsel. Bestrooi met kaas en bak ca. 25 minuten in de oven. Serveer lauwwarm met eventueel wat extra tijm.

champignon-taartjes

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×