Hartige taartjes met paddenstoelen

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen. Heel ekker als voorgerecht of als lunch.

Voorgerecht 30 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  3. Snijd ondertussen de rode ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie of boter.

  4. Snijd de paddenstoelen in plakjes of stukjes en bak deze mee met de ui en knoflook tot deze wat geslonken zijn. Breng het paddenstoelen mengsel op smaak met peper, zout en tijm.

  5. Vet de ovenschaaltjes in. Leg hier een vel bladerdeeg in. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

  6. Besmeer de bodem met een laagje ricotta. Verdeel hierop het paddenstoelen mengsel. Bestrooi met kaas en bak ca. 25 minuten in de oven. Serveer lauwwarm met eventueel wat extra tijm.

Heeft het gesmaakt?
118 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!