Ga naar de inhoud
Hartige taartjes met paddenstoelen

Hartige taartjes met paddenstoelen

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen. Heel ekker als voorgerecht of als lunch.

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 300 gr paddenstoelen
  • 125 gr ricotta
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • snuf tijm
  • 1 handje geraspte kaas
  • olie of boter om te bakken

Benodigdheden

  • 6 ovenschaaltjes van ca. 10 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Laat het bladerdeeg ontdooien.


  3. Snijd ondertussen de rode ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie of boter.


  4. Snijd de paddenstoelen in plakjes of stukjes en bak deze mee met de ui en knoflook tot deze wat geslonken zijn. Breng het paddenstoelen mengsel op smaak met peper, zout en tijm.


  5. Vet de ovenschaaltjes in. Leg hier een vel bladerdeeg in. Prik gaatjes in de bodem met een vork.


  6. Besmeer de bodem met een laagje ricotta. Verdeel hierop het paddenstoelen mengsel. Bestrooi met kaas en bak ca. 25 minuten in de oven. Serveer lauwwarm met eventueel wat extra tijm.