Pompoen met burrata
Makkelijk en smaakvol recept voor pompoen met burrata. Sinds ik burrata heb ontdekt probeer ik steeds meer combinaties uit. En deze combi met kruidig geroosterde pompoen is echt heerlijk, zeker met de krokante pecannoten. Een echte herfsttopper voor op tafel!
10 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
700 gr pompoen ( 1 middelgrote pompoen )
-
2 burrata bollen
-
1 scheutje olijfolie
-
2 handjes pecannoten
-
1 snuf komijn
-
1 snufje chili poeder
-
1 theelepel gerookt paprikapoeder
-
1 snuf peper en zout
-
70 gr rucola
-
Optioneel: chili olijfolie voor erover
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Snijd de pompoen in dunne plakken, in blokjes kan ook. Voor dit recept hoef je een hokkaido pompoen niet te schillen omdat de schil zacht wordt bij het roosteren, maar een muskaatpompoen en flespompoen kun je beter wel schillen omdat deze vaak wat taaier is.
-
Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie (ik gebruikte een olijfolie spray) en bestrooi met komijn, gerookt paprikapoeder, peper en zout. Hussel alles goed door elkaar zodat de pompoen gelijkmatig bedekt is met de kruiden.
-
Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 20 minuten, of tot deze zacht en goudbruin zijn.
-
Verdeel de rucola over een grote schaal of borden. Leg de geroosterde pompoen er bovenop. Scheur de burrata voorzichtig in stukken en leg deze bovenop de pompoen en rucola. Verdeel de pecannoten over het geheel.
-
Sprenkel wat chili olie erover voor een pittige touch. Serveer direct en serveer lauwwarm als een salade of bijgerecht. Of hoofdgerecht met bijvoorbeeld verse pasta, wat brood en dips.
-
Tip: bewaar de pompoen maximaal 2 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje en voeg de burrata en rucola pas bij het serveren toe
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker