Het LeukeRecepten kookboek is uit + courgette carpaccio

Yes, eindelijk is het zo ver! Vandaag komt mijn allereerste kookboek officieel uit. En in deze blog deel ik een nieuwe kookvideo waar ik een recept maak uit het boek. 

Al begin dit jaar maakte ik bekend dat er een LeukeRecepten boek kwam. Maar september leek nog zo ver weg! En nu is het eindelijk zo ver. Ik kan het nog bijna niet geloven. Al jaren had ik het idee om een eigen kookboek te maken maar elke keer was het niet het juiste moment. Nu kan ik met veel trots vertellen dat het boek er is en vanaf vandaag (8 september 2020) voor €20,99 in de winkels ligt en bovendien is hij online te bestellen (zonder verzendkosten). 

Toen ik het boek in mijn handen kreeg was ik heel blij verrast. Ik wist natuurlijk wel hoe het boek er digitaal uitzag, ik had het al zo vaak ter controle op mijn beeldscherm gezien. Maar nu ik het echt in mijn handen had voelde ik me echt trots. En het boek is echt heel stevig, het heeft een harde cover en de kleuren zijn heel mooi helder en fris. Ook is het vrij dik, het heeft 176 pagina’s en bevat meer dan 100 recepten. Van toppers van mijn site tot gloednieuwe, niet eerder gepubliceerde recepten. 

En een van die recepten deel ik hier nu ook in de blog. Ik maakte de courgette carpaccio (pagina 50 in het boek), een vegetarische variant op de klassieke carpaccio. Dat is ook de thema van het boek. Telkens vind je een basisrecept met daarop 2 verrassende varianten. En net zoals de pesto bij de courgette carpaccio kun je zelf kiezen of je bepaalde ingrediënten zelf maakt of kant en klaar koopt. Met het boek kun je dus alle kanten op, lekker uitgebreid koken of snel en makkelijk. Hieronder deel ik het recept en video van de courgette carpaccio:

 

Groente carpaccio van courgette

Voorgerecht – 25 minuten – 2 à 3 personen - *

Ingrediënten
2 courgettes
2 el olie
1 bol mozzarella
15 gedroogde tomaatjes

2 handjes rucola
2 el pesto

2 el pijnboompitten, geroosterd


Benodigdheden
Grillpan

Bereiding
Snijd de courgette in plakjes van 2 à 3 mm dik. Smeer beide kanten van de courgette plakjes in met olie en grill aan beide kanten goudbruin.

Haal de courgette plakjes uit de pan. Verdeel de courgette plakjes over borden door de courgettes van buiten naar binnen in een rondje te leggen. Snijd de mozzarella in kleine blokjes, halveer de gedroogde tomaat.

Verdeel een beetje rucola over de courgette plakjes, vervolgens de gedroogde tomaatjes en blokjes mozzarella. Maak de courgette carpaccio af met een beetje pesto en bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.

Tip: Deze carpaccio kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.

Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Reacties

Laat je reactie achter

Mariëlle 8 september 2020 om 21:33

Gefeliciteerd met je mooie boek! En wat een heerlijk recept 😋

Beantwoorden
ArietteVos 17 september 2020 om 15:43

Wat een geweldige site heb je en wat leuk dat er nu ook een boek is!! Ik ga m mezelf binnenkort cadeau doen!

Beantwoorden
Sandra 5 oktober 2020 om 08:42

super!

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.