Het LeukeRecepten kookboek is uit + courgette carpaccio

Yes, eindelijk is het zo ver! Vandaag komt mijn allereerste kookboek officieel uit. En in deze blog deel ik een nieuwe kookvideo waar ik een recept maak uit het boek. 

Al begin dit jaar maakte ik bekend dat er een LeukeRecepten boek kwam. Maar september leek nog zo ver weg! En nu is het eindelijk zo ver. Ik kan het nog bijna niet geloven. Al jaren had ik het idee om een eigen kookboek te maken maar elke keer was het niet het juiste moment. Nu kan ik met veel trots vertellen dat het boek er is en voor €22,99 in de winkels ligt en bovendien is hij online te bestellen (zonder verzendkosten).

Toen ik het boek in mijn handen kreeg was ik heel blij verrast. Ik wist natuurlijk wel hoe het boek er digitaal uitzag, ik had het al zo vaak ter controle op mijn beeldscherm gezien. Maar nu ik het echt in mijn handen had voelde ik me echt trots. En het boek is echt heel stevig, het heeft een harde cover en de kleuren zijn heel mooi helder en fris. Ook is het vrij dik, het heeft 176 pagina’s en bevat meer dan 100 recepten. Van toppers van mijn site tot gloednieuwe, niet eerder gepubliceerde recepten. 

En een van die recepten deel ik hier nu ook in de blog. Ik maakte de courgette carpaccio (pagina 50 in het boek), een vegetarische variant op de klassieke carpaccio. Dat is ook de thema van het boek. Telkens vind je een basisrecept met daarop 2 verrassende varianten. En net zoals de pesto bij de courgette carpaccio kun je zelf kiezen of je bepaalde ingrediënten zelf maakt of kant en klaar koopt. Met het boek kun je dus alle kanten op, lekker uitgebreid koken of snel en makkelijk. Hieronder deel ik het recept en video van de courgette carpaccio:

 

Groente carpaccio van courgette

Voorgerecht – 25 minuten – 2 à 3 personen - *

Ingrediënten
2 courgettes
2 el olie
1 bol mozzarella
15 gedroogde tomaatjes

2 handjes rucola
2 el pesto

2 el pijnboompitten, geroosterd


Benodigdheden
Grillpan

Bereiding
Snijd de courgette in plakjes van 2 à 3 mm dik. Smeer beide kanten van de courgette plakjes in met olie en grill aan beide kanten goudbruin.

Haal de courgette plakjes uit de pan. Verdeel de courgette plakjes over borden door de courgettes van buiten naar binnen in een rondje te leggen. Snijd de mozzarella in kleine blokjes, halveer de gedroogde tomaat.

Verdeel een beetje rucola over de courgette plakjes, vervolgens de gedroogde tomaatjes en blokjes mozzarella. Maak de courgette carpaccio af met een beetje pesto en bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.

Tip: Deze carpaccio kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

ArietteVos 17 september 2020 om 15:43

Wat een geweldige site heb je en wat leuk dat er nu ook een boek is!! Ik ga m mezelf binnenkort cadeau doen!

Sandra 5 oktober 2020 om 08:42

super!

Mariëlle 8 september 2020 om 21:33

Gefeliciteerd met je mooie boek! En wat een heerlijk recept 😋