
Hoe maak je de lekkerste cappuccino? Tips + recept
17 september 2014
Sandra Waterschoot
Een belangrijk onderdeel is verse melk, dit kan nét het verschil geven, zeker ten opzichte van cappuccino uit een automaat. Zelf ben ik een zoetekauw, daarom heb ik nog een scheutje karamelsiroop toe gevoegd maar dat kun je eventueel ook weglaten. En om je visite niet alleen te verwennen met een kop zelfgemaakte cappuccino vind je onderaan ook nog een recept voor mini muffins met karamel. Dat wordt genieten!


Mijn favoriete cappuccino recept met karamel:
Wat heb je nodig?

• 1 Senseo koffiepad (intensiteit 8)
• 1 a 2 eetl karamelsiroop
• Volle melk of cappuccino melk (ongeveer 60 ml)
• Cacao om te bestrooien
• Senseo Up koffieapparaat (zie foto)
• Senseo melkopschuimer (zie foto)
• 1 koffiekopje
Stap 1: doe een klein scheutje karamelsiroop in een kopje. je hebt ook andere smaken maar dit is mijn favoriet.
Stap 2: Gebruik een kopje wat groot genoeg is voor de koffie en een laag melkschuim. Voor de koffie houd je ongeveer 1/3 deel aan. Doe de koffiepad in het koffieapparaat en zet het kopje onder het koffieapparaat en bereid een lekker klein kopje koffie. Zorg dat je een redelijk sterke en intense koffie gebruikt. De melk zwakt de smaak namelijk nog wat af.
Stap 3: Verwarm de melk en klop de melk schuimig. Melk met een hoog vetpercentage zoals volle melk geeft het beste resultaat. Zorg er voor dat je de melk niet aan de kook brengt. De melkopschuimer van Philips maakt je het wel heel erg makkelijk. Hier hoef je alleen wat melk in te doen en op de knop te drukken. Na een paar tellen heb je perfect opgeklopt schuim. Je kunt zelfs kiezen voor warm of koud cappuccino schuim.
Stap 4: Voeg het melkschuim toe aan de kop koffie. Vul het kopje tot de rand met het schuim.
Stap 5: Bestrooi de bovenzijde van de cappuccino met een klein beetje cacao. Serveer een bijvoorbeeld een lekker bonbonnetje of mini muffin bij.

Mini muffins met appel en karamel
Ingrediënten 30 stuks
50 gr boter, gesmolten
250 gr bloem
75 gr suiker
8 gr bakpoeder
Snufje zout
2 eieren
150 ml melk
1 appel
8 stukjes fudge
2 eetl melk (of meer)
Materialen
Mini muffin vormpjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren er in. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Schil de appel, snijd in stukjes en meng door het beslag. Vul 12 mini muffinvormpjes ongeveer 2/3 met het beslag. Zet de muffins 25 min in de oven totdat ze goudbruin zijn. Haal de mini muffins uit de oven en laat ze afkoelen. Doe ondertussen de stukjes fudge met de melk in een steelpannetje en verwarm langzaam. Blijf roeren totdat er een stroopachtige karamel ontstaat. Als hij iets te dik word voeg je nog een beetje melk toe. Breng de karamel d.m.v. een lepeltje in strepen aan op de muffin en laat stollen.
Dit is een gesponsord bericht
Vind je dit leuk?
1 stem