Ga naar de inhoud
Ijskoude salted caramel cocktail met Licor 43 Orochata

Ijskoude salted caramel cocktail met Licor 43 Orochata

Ik vertel je alles over de nieuwe Licor 43 Orochata en deel het recept voor een super lekkere salted caramel cocktail met koffie in deze blog. En ik ben op zoek naar mensen die ook aan de slag willen gaan met deze Spaanse likeur! 

26 augustus 2019

Sandra

Wist je dat Licor 43 is gebaseerd op een 2000 jaar oude elixer met 43 geheime ingrediënten? Ik nog niet! Wel weet ik dat deze Spaanse likeur, met de smaken van citrusvruchten en kruiden zoals vanille en karamel, perfect is in een frisse cocktail of met ijs als digestief na de maaltijd. En heb je iets te vieren? Toast er mee op een borrel of feestelijk moment, hun motto is niet voor niets: Tastes Better Together!
Zelf hebben we ook standaard een fles Licor 43 in onze drankenkast staan. Maar we hebben daar sinds kort een vernieuwde smaak aan toegevoegd: Licor 43 Orochata. Dit is een lichte, zijdezachte likeur geïnspireerd op de Zuid spaanse specialiteit Horchata van aardamandelmelk, kaneel en citrus en bevat tevens de originele Licor 43 Original. Deze lichte likeur serveer je koel met ijsblokjes maar kan ook perfect gebruikt worden in een cocktail. Ik vind hem echt super lekker, ik denk nog wel lekkerder dan de originele Licor 43. Koffie is een smaak die perfect past bij de licht romige Licor 43 Orochata. Vandaar dat ik een salted caramel koffie cocktail heb gemaakt waarbij alle smaken goed tot hun recht komen. Maar je kunt ook andere ingrediënten combineren met de Licor 43 Orochata zoals Limoncello, kokos, kaneel of fruit. Heb jij al een lekker idee of wil je ook kennis maken met de nieuwe Licor 43 Orochata? Schrijf je dan snel hieronder in voor de Fansquare actie van Licor 43 en maak kans op een ballonvaart voor 2 personen!

Oproep testers gezocht!

Doe mee en schrijf je snel in voor de Licor 43 actie! Ik ben heel benieuwd wat jullie ideeën en creaties zijn. Hoe doe je mee?
  1. Meld je hier aan om mee te doen (aanmelden kan t/m 4 september).
  2. Je ontvangt een mail met daarin een bevestiging als jij bent uitgekozen als mijn Fan.
  3. Je krijgt een pakketje thuis
  4. Maak een leuk en verrassend drankje of cocktail met de likeur, leef je uit! Deel je creatie vervolgens op social media.
  5. Het meest originele of leukste drankje wint een Licor 43 ballonvaart voor 2 personen.
Let op: voor deze actie moet je 18 jaar of ouder zijn en als mijn fan ga je aan de slag met de Licor 43 Orochata en niet met Licor 43 Original.

Recept salted caramel coffee cocktail

DRANKJE – 15 MINUTEN – 2 GLAZEN Ingrediënten 100 ml sterke koffie (afgekoeld) 40 ml Licor 43 Orochata 100 ml + 2 eetlepels amandelmelk (Zonnatura) 1 eetlepel suiker of suikersiroop Snuf kaneel 50 gr blokjes karamel fudge Snuf zeezout Ijsblokjes Materialen Cocktailshaker 2 cocktailglazen Bereiding Smelt de blokjes fudge au bain-marie in een kom boven een pannetje met heet water. Voeg 2 eetlepels amandelmelk toe en roer tot een karamelsaus. Voeg een snuf zeezout toe. Druip met een lepel wat van de karamelsaus aan de binnenkant van de cocktailglazen zodat er een swirl ontstaat van karamel zeezout.
Vul de cocktailshaker ongeveer voor de helft met ijsblokjes. Giet de koude koffie in de cocktailshaker en voeg de amandelmelk, suiker, kaneel en Licor 43 Orochata toe. Shake 30 seconden goed doorelkaar. Giet de koffiecocktail in de cocktailglazen met de karamel swirl. Serveer direct. Tip: lekker om te serveren met zoet zoute popcorn Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Licor 43.