Ga naar de inhoud
Introductie workshop stoomoven

Introductie workshop stoomoven

Toen we een nieuwe keuken uitzochten had ik natuurlijk een aantal wensen. Een ruime oven, grote kookplaat en een breed aanrechtblad. Alleen was ik aan het twijfelen over de  magnetron, deze gebruik ik namelijk zelden.  Bij Brugman keukens adviseerde ze ons om een stoomoven te nemen. In het begin wist ik niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten. Want kan een stoomoven nou een magnetron vervangen en wat kan ik er nog meer mee?

5 december 2013

Sandra

Gelukkig organiseren ze van AEG regelmatig introductie workshops op verschillende plekken in het land. Een paar weken gelden ben ik in Aalst bij kookstudio Lisette geweest. Lisette Rovers (ook wel bekend van tv programma’s zoals Natuurlijk lekker leven) vertelde daar samen met Frank Fopma van AEG wat de mogelijkheden zijn van een combi stoomoven. Al hoe wel ik een solo stoomoven heb zonder hete lucht functie was het erg leerzaam en lekker!
stoomoven14
stoomoven05
stoomoven11
In een andere stoomoven werd een lekker stukje zalm met spinazie bereid. Het viel me op dat de spinazie mooi van structuur bleef en toch lekker zacht was. Bij het vlees maakte lisette nog een heerlijke rode wijn saus. Ook aten we er broccoli en aardappeltjes uit de stoomoven bij. Als toetje aten we een apfelstrudel, gebakken in de heteluchtoven. Zelf hoefde ik niet echt aan de slag te gaan in de keuken en was het vooral kijken, leren en eten. Tussendoor heb ik nog een aantal vragen gesteld over stomen, een aantal hiervan ga ik binnenkort behandelen in een blog. Maar ik kreeg ook vooral het advies mee om zelf thuis lekker aan de slag te gaan. En dat ga ik zeker doen!
stoomoven04 a
stoomoven09 a
stoomoven18 a
Na een uitleg van ongeveer een half uur werd er gekookt. Er werd eerst een flink stuk vlees in een pan aan de buitenzijde dichtgeschroeid en daarna in de combi stoomoven verder gegaard. Het vlees krijgt door de hete lucht een krokante buitenzijde maar droogt door de combinatie met stoom niet uit. Bij de oven zit ook een vleesthermometer waarmee je de kernthemaratuur van het vlees kunt instellen. Zo kun je zonder om te kijken verder met de andere gerechten. Bewaren