Ga naar de inhoud
Italiaanse roerbak met mozzarella uit 1 pan

Italiaanse roerbak met mozzarella uit 1 pan

Eenpansgerechten zijn ideaal in de zomer, of je nu door de warmte weinig zin hebt om te koken of niet veel afwas wil op de camping. Met dit recept tover je snel en makkelijk een heerlijke roerbak op tafel met een italiaanse twist!

25 juli 2019

Sandra

Dit vegetarische eenpansgerecht is persoonlijk een van mijn favoriete recepten. Het bevat alles wat ik lekker vind en is eenvoudig om te maken. De aardappeltjes bakte ik eerst lekker krokant in een pan met Becel vloeibaar met een vleugje olijfolie. Olijfolie zelf spettert vaak een beetje tijdens het bakken van aardappeltjes maar geeft wel een lekkere Italiaanse smaak aan je gerecht. Becel met een vleugje olijfolie is daarom een perfecte combinatie van het gemak van (roer)bakken en een lekkere smaak. Bovendien bevat dit product 3 x meer omega 3 dan gewone olijfolie.

Verder voegde ik groenten en kruiden toe aan de roerbak en liet ik op het laatst stukjes mozzarella smelten tussen het gerecht. Als je opschept krijg je dan van die lekkere slierten kaas. Voor een krokante bite gebruikte ik pijnboompitten, die samen met de basiliucm zorgden voor een lekkere Italiaanse twist! Kortom een perfecte snelle en lekkere maaltijd!

Tips:

In plaats van de aardappeltjes zelf te kruiden kun je ook kant en klaar gekruide aardappeltjes gebruiken. Ook handig voor op de camping.

Wil je vlees toevoegen, bak dan wat stukjes kip mee of garneer het gerecht op het einde met wat parmaham.

Recept Italiaanse roerbak met mozzarella uit 1 pan

HOOFDGERECHT – 20 MIN – 2 TOT 3 PERSONEN

Ingrediënten
450 gr krieltjes aardappels (voorgekookt uit zakje)
Verse basilicum
1 courgette
1 eetlepel Becel vloeibaar met een vleugje olijfolie
2 theelepels italiaanse kruiden
1 theelepel paprikapoeder
1 bol mozzarella
1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
150 gr cherrytomaatjes

Bereiding
Doe een beetje Becel vloeibaar met Olijfolie in een diepe koekenpan of wokpan. Voeg de krieltjes toe en bak deze ca 8 tot 10 minuten op middel tot hoog vuur zodat ze iets bruin kleuren en beetgaar zijn. Voeg de Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe aan de aardappeltjes.

Snijd de courgette in blokjes en de tomaatjes doormidden. Voeg de courgette toe aan de aardappeltjes en bak nog een paar minuutjes mee. Voeg daarna ook de tomaatjes toe en verwarm nog kort mee. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pan met aardappels en groenten. Doe de deksel op de pan en laat de mozzarella iets smelten. Serveer deze Italiaanse eenpansschotel met geroosterde pijnboompitten en verse basiliucm.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Becel.