Mini red velvet cakejes met kokos

Red velvet cake stond al heel lang op mijn lijstje om een keer te maken. Deze cake komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt nu ook hier steeds populairder. Red Velvet cake staat bekend om zijn dieprode kleur en fluweelzachte smaak. Ik ben nooit aan de cake begonnen omdat ik niet wist welke rode kleurstof geschikt was en welke hoeveelheden ik hiervan moest gebruiken.

 
red velvet dr oetker 04red velvet dr oetker 04
Maar gelukkig is er nu de Verwen Red Velvet cakemix van Dr. Oetker waarbij ik me nergens druk over hoef te maken. De rode kleurstof is al in de mix verwerkt en je hoeft maar een paar ingrediënten toe te voegen. Omdat het bijna kerst is leek het me leuk om winterse mini tulband cakejes te maken met Red Velvet. Om een sneeuw effect te creëren gebruikte ik geraspte kokos die tevens heerlijk combineert met het vleugje cacao in de cake. De cakejes zijn lekker smeuïg en zacht van smaak. Ideaal als afsluiter van het kerstdiner of om te serveren bij de koffie of thee.
 
Kijk voor meer inspirerende Red Velvet Cake recepten, zoals cupcakes of een cakerol, ook eens op oetker.nl
 
red velvet dr oetker 02

Recept mini red velvet cakejes met kokos

GEBAK – 25 MIN + 25 OVENTIJD + AFKOELEN – 12 STUKS
 
Ingrediënten
1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
200 ml kokosmelk (i.p.v. de slagroom op de verpakking)
2 eieren
100 gr MonChou roomkaas
Beetje geraspte kokos
Zachte zilveren parels van Dr. Oetker
Boter om in te vetten
 
Materialen
Mini tulband vormpjes (ca. 7 cm doorsnede)
Mixer
Spuitzak
 
Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden. Doe de Red Velvet Mix in een beslagkom. Voeg 100 ml kokosmelk en de eieren toe en mix zachtjes door elkaar. Mix daarna nog 3 minuten op hoge snelheid tot een gladde massa.
 
red velvet dr oetker svs01red velvet dr oetker svs01red velvet dr oetker svs01
Vet de vormpjes in met een beetje boter. Vul ze daarna tot 2/3 met het beslag. Dit kan met een lepel maar ook met een spuitzak. Plaats de vormpjes ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn met een satéprikker. Laat de tulband cakejes daarna afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.
 
red velvet dr oetker svs01red velvet dr oetker svs01red velvet dr oetker svs01
Maak ondertussen de roomkaas topping: Mix de roomkaas glad met de mixer. Voeg 100 ml kokosmelk en de toppingmix toe en klop tot een romige massa. Doe de kokos-topping in een spuitzak en spuit een mooie cirkel op de cakejes. Garneer met de zilveren parels en wat geraspte kokos.
 
Bewaar de cakejes maximaal 3 dagen bedekt in de koelkast.
 
afsluiting
 
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

anita 28 december 2015 om 14:31

Hoi Ziet er lekker uit. Zou je kokosmelk ook kunnen vervangen door amandelmelk?

Amina 19 december 2015 om 08:40

Bedankt , ze zijn echt lekker