
Mini red velvet cakejes met kokos
14 december 2015
Sandra Waterschoot


Maar gelukkig is er nu de Verwen Red Velvet cakemix van Dr. Oetker waarbij ik me nergens druk over hoef te maken. De rode kleurstof is al in de mix verwerkt en je hoeft maar een paar ingrediënten toe te voegen. Omdat het bijna kerst is leek het me leuk om winterse mini tulband cakejes te maken met Red Velvet. Om een sneeuw effect te creëren gebruikte ik geraspte kokos die tevens heerlijk combineert met het vleugje cacao in de cake. De cakejes zijn lekker smeuïg en zacht van smaak. Ideaal als afsluiter van het kerstdiner of om te serveren bij de koffie of thee.
Kijk voor meer inspirerende Red Velvet Cake recepten, zoals cupcakes of een cakerol, ook eens op oetker.nl

Recept mini red velvet cakejes met kokos
GEBAK – 25 MIN + 25 OVENTIJD + AFKOELEN – 12 STUKS
Ingrediënten
1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
200 ml kokosmelk (i.p.v. de slagroom op de verpakking)
2 eieren
100 gr MonChou roomkaas
Beetje geraspte kokos
Zachte zilveren parels van Dr. Oetker
Boter om in te vetten
Materialen
Mini tulband vormpjes (ca. 7 cm doorsnede)
Mixer
Spuitzak
Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden. Doe de Red Velvet Mix in een beslagkom. Voeg 100 ml kokosmelk en de eieren toe en mix zachtjes door elkaar. Mix daarna nog 3 minuten op hoge snelheid tot een gladde massa.



Vet de vormpjes in met een beetje boter. Vul ze daarna tot 2/3 met het beslag. Dit kan met een lepel maar ook met een spuitzak. Plaats de vormpjes ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn met een satéprikker. Laat de tulband cakejes daarna afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.



Maak ondertussen de roomkaas topping: Mix de roomkaas glad met de mixer. Voeg 100 ml kokosmelk en de toppingmix toe en klop tot een romige massa. Doe de kokos-topping in een spuitzak en spuit een mooie cirkel op de cakejes. Garneer met de zilveren parels en wat geraspte kokos.
Bewaar de cakejes maximaal 3 dagen bedekt in de koelkast.

Vind je dit leuk?
1 stem