Kijkje in mijn keuken – december 2023

Het jaar 2023 zit er op! In deze blog blik ik nog even terug op de maand december en de feestdagen. En krijg je een kijkje achter de schermen en lees je welke recepten er in januari online komen. En uiteraard heb ik weer een paar leuke hotspot tips en nieuwe producten voor jullie verzameld.

 

Voordat we naar de feestdagen gaan, begonnen we de maand december met een potje glow in the dark golf met ons neefje en nichtje. Een leuke activiteit, zeker als het weer minder is.

Ik stond weer heel wat uurtjes in de keuken, ik maakte o.a. pistache koeken, witlof uit de oven, loempia’s uit de Airfryer en nog veel meer! Houd mijn site de komende tijd dus goed in de gaten want deze recepten komen in januari online.

Een leuke plek is Teds in Eindhoven, maar ze hebben meer vestigingen in andere steden in NL. Je kunt hier heerlijk ontbijten, brunchen en snacken. En dat laatste deden we, met risottoballen en bloemkoolbeignets.

Samen met mijn schoonfamilie vierden we Sinterklaas. We deden surprise en mijn schoonzus Caroline had mijn naam getrokken en had een echte crompouce xl gemaakt waar mijn cadeau in verstopt zat. Heel erg lachen!

Ik had weer een gezellig foodies event, deze keer bij Out of Office op Strijp S in Eindhoven. En gezellig ontbijt en lunchtent waar je terecht kunt voor verse sapjes, lekkere koffie, pannenkoekjes, broodjes en meer. Een aanrader!

Samen met mijn collega’s Nienke en Vivian gingen we uit eten bij Gusto 040 als uitje voor de Kerst. Het is een hele leuke plek met een huiskamergevoel, veel vegetarische keuzes, kaasfondue en hapjes. Erg gezellig en lekker dus!

Niet alleen het koken vind ik leuk om te doen, maar ook het fotograferen van de gerechten en de styling hiervan. Het hele proces van het bedenken van de recepten tot het editten van de foto’s. En als het eindresultaat dan online staat dan ben ik echt heel blij.

Samen met vriendinnen gingen we wandelen op de Mookse heide, en dat was prachtig! En daarna nog genieten van een zelfgemaakte lunch.

Omdat we eerste en tweede kerstdag samen met familie zijn, hadden Eric en ik nog even een dinertje op kerstavond samen met z’n tweetjes. Ik had een 3 gangen diner gekookt met pompoenrisotto met asperges als hoofdgerecht.

Stiekem vind ik het kerstontbijt vaak net zo leuk en lekker als het kerstdiner; lekkere broodjes, croissantjes, stol en een sapje. Samen met Eric zat ik eerste kerstdag lekker aan het ontbijt.

Op eerste kerstdag hadden we een kerstbrunch met mijn familie bij Van der Valk in Venlo. En ik was heel positief verrast en we hebben heerlijk genoten. Het hotel zag er ook prachtig uit.

Op tweede kerstdag waren Eric’s ouders aan de beurt, daar gingen we gezellig mee uit eten bij Het tweede thuis in Nuenen. En daar genoten we van een heerlijk 6 gangen diner.

En derde kerstdag gingen we nog eten samen met mijn vriendin bij het Stadspaviljoen in Eindhoven. Daar hebben ze een leuk concept van tafeltje vol waarbij je lekkere hapjes kunt bestellen en delen. En tevens ook sushi. En toen was het een paar dagen detoxen haha.

En op de laatste dag was het natuurlijk nog oud en nieuw. Deze brachten we door bij Eric’s ouders en deden samen spelletjes, dronken champagne en aten natuurlijk oliebollen. Het was een mooie afsluiting van het jaar.

Ik kreeg weer lekkere post opgestuurd zoals deze noedels van Pulmuone. Deze zijn in tegenstelling tot veel andere noedels lucht gedroogd en niet gefrituurd. Ze zijn er in verschillende smaken en kimchi is mijn favoriet.

En ik ontving een fantastisch borrelpakket van Johma met allemaal lekkere smeersels, een houten borrelplank en enige echte Johma sokken. Ideaal zo vlak voor de feestdagen en gezellige borreltijd.

Chocolade is nooit verkeerd, en deze van het Spaanse merk Pancracio is wel heel erg lekker en bijzonder. En de verpakking ziet er ook heel mooi uit. Ze kwamen van de webshop Rymo trade.

En als klap op de vuurpijl ontving ik de nieuwe Airfryer XXL 7000 serie om uit te proberen. Het is echt bijna een soort oven. Er past ook veel in zoals en pizza of taart. En ik ben benieuwd wat nog meer.

Ik wens jullie allemaal de beste wensen voor 2024 en wil jullie tevens bedanken voor al jullie support en bezoeken aan leukerecepten.nl afgelopen jaar.

Vind je dit leuk?
27 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel