Kijkje in mijn keuken – januari 2023

De eerste maand van 2023 zit er alweer op! Ik verzamelde leuke hotspots die ik bezocht heb, lekkere foodpost en krijg een kijkje achter de schermen bij LeukeRecepten.nl

We ontdekten een leuk nieuw plekje op Strijp S: De huiskamer. Hier loop je een soort huiskamer binnen en kun je genieten van een lekker drankje en cocktails. We gingen voor een borrelplank en daarna nog voor een broodje Surinaamse (vega)kip.

Ik probeer een paar keer per week een smoothie te maken, vaak gaat er: kiwi, komkommer, spinazie, banaan en gember in! Echt lekker en een vitamine boost.

De maand januari stond ook in het teken van sneeuw, zeker in het zuiden van het land lag er een dik pak in Eindhoven.

Ik doe meestal 1 x per week boodschappen, groenten en fruit blijft vrij lang goed in de vershoudlade van de koelkast en ik let altijd goed op de houdbaarheidsdatum. Hierdoor koop ik heel bewust in maar ik vergeet dan ook wel eens dat ik met de fiets ben :)

Ik weet niet of het geluk brengt maar ik heb zoveel kapot laten vallen de laatste tijd, van servies tot zeeppompje tot pot tomatensaus. Soms heb je van die dagen.

Ik maakte weer heerlijke nieuwe recepten zoals een bietensalade, tortellinisoep, club sandwich en aubergine waaiers. Deze kun je binnenkort dus verwachten op de site.

Hoewel ik bijna heel de maand geen alcohol heb gedronken (dry januari) ben ik op een van de laatste dagen van de maand toch gezwicht met een lekkere cocktail bij Winston in Eindhoven samen met een goede vriendin. En die kwam 2 x zo hard aan haha.

En ik heb de eerste paaseitjes al achter de kiezen. Ik kon ze niet laten liggen in de winkel :)

Ook aten we bij Het Ketelhuis op Strijp S in Eindhoven. Een mooie en bijzondere plek (in het oude energiehuisje van Philips) waar lekker en duurzaam eten centraal staat. Een aanrader!

En een verjaardagsetentje met de familie bij Downtown Gourmet market was ook een succes! Je kunt van ca 20 verschillende tentjes gerechten bestellen, van sushi tot Indisch tot Grieks.

Eric en ik gingen op een soort retraite op Texel. We deden ademhalings sessies en zijn zelfs in een ijskoude zwemvijver van 0,5 graden geweest! En tussendoor hebben we nog even lekker een wandeling gemaakt op het strand met warme chocolademelk met slagroom.

Omdat we alleen een douche hebben en een bad, zeker in de wintermaanden, wel heel erg lekker is hebben we sinds kort een inklapbaar bad. Het werkt echt heel handig en ligt heerlijk en ik wilde jullie deze tip niet onthouden.

En ik kreeg nog lekkere post van Johnny Cashew, deze duurzame cashewnoten zijn nu ook in kleine blikjes verkrijgbaar bij horeca en bioscopen. En ze zijn ook LIRP (Living Income Reference Price) proof, dat betekent dat de boeren een goede prijs krijgen voor hun cashewnoten.

En een mooi pakket van Fairtrade Original met vooral kokosmelk en producten. Want deze zijn nu ook via onze boodschappenknop te bestellen bij onze recepten.

Vind je dit leuk?
16 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel