Kijkje in mijn keuken – januari 2024

De eerste maand van 2024 zit er alweer op! En hoewel het lange donkere dagen waren ging de tijd toch vrij snel. En ik heb weer veel lekkere nieuwe recepten gemaakt, gedeeld en leuke hotspots ontdekt. Check it out:

 

Eric en ik gingen nieuwe meubels shoppen, en deze mooie eettafal is het geworden! Want… nieuwtje: wij gaan over een paar maanden verhuizen, wel binnen Eindhoven. Dus het wordt een spannende en drukke tijd! Maar we hebben er veel zin in.

Ik houd erg van de Indiase keuken, en die gingen we proeven bij Atithi in Eindhoven. Ze hebben ook vestigingen in Den Haag en Rotterdam. Je kunt hier terecht voor authentieke Indiase gerechten zoals  biryani, korma, tikka masala, paneer en heerlijk naanbrood. Eric en ik hebben lekker genoten. Een aanrader!

Omdat het zo koud was begin januari heb ik een jasje gekocht voor Payo. Ik ben niet zo’n fan van hondenkleding maar omdat ons Spaanse hondje zo zat te rillen hebben we besloten om een jasje te kopen. Hij moest even wennen maar was er ook wel blij mee.

Als ik weinig tijd heb om te koken, gooi ik vaak van alles op de bakplaat. Een aanrader is: zoete aardappel, paprika, broccoli (deze 3 zitten ook in een zak ovengroenten bij AH), kikkererwten, feta en noten. Gemengd met een beetje olie en ras el hanout kruiden. 30 min in de oven en smullen maar.

Ik werk bijna altijd vanuit huis, maar nu heeft mijn freelance collega Vivian van MCO marketing collective een eigen kantoor in Eindhoven waar ik en Nienke ook af en toe werken. Dat is erg gezellig en ook fijn om op een andere locatie te werken.

Een van mijn favoriete lunches die ik vaak maak: getoast brood met geprakte avocado en een gebakken eitje of andere groenten. Oja, en een snufje chili die maakt het lekker spicy!

Mijn collega Nienke had een leuke verrassing: ze had gebakjes met kaarsjes met het getal 2500 erop. Want we hebben inmiddels al 2500 recepten online staan, en dat had ik zelf niet door. Dus extra leuk dat Nienke hier wel aan had gedacht :)

Ik heb nog een leuke tip voor jullie om te gaan uiteten in Eindhoven: Fifth nre. Eric en ik hebben hier heerlijk genoten van een verrassingsmenu en ik ging voor een pornstar martini cocktail. Want ze hebben ook een leuke bar en eventruimte.

Ik had een event van Hak waarbij ze hun nieuwe verpakkingen lanceerden: bonen en peulvruchten in een gekleurd en duurzaam(er) pak. En we mochten ze meteen proeven tijdens een sterrenlunch bij restaurant De Dyck in Woubrugge. Van bonenmousse tot sorbet van kikkererwten.

Ik vond het deze maand lastig om te gaan hardlopen omdat het zo glad en koud was. Maar ik heb toch de energie en moed gevonden om af en toe te gaan. Lekker met rode wangetjes :)

We gingen met Eric’s familie naar een try-out comedy avond van Sezgin Güleç, dat was erg lachen en gezellig!

Het eerste paasrecept staat al op de foto en op de film. Voor je het weet is het Pasen en ik heb veel leuke ideetjes om te maken. Dus ben alvast aan de slag te gaan. Op de foto zie je bladerdeeg broodjes met roerei. In maart online dus!

Ik kreeg heerlijke dingen opgestuurd, zoals deze pistache crème van Amorelli. Deze is romig van structuur en lekker op bijvoorbeeld een cracker, maar ook op een zelfgebakken cake of koekjes.

Fish Tales heeft een alternatief voor de gewone makreel. De jack mackerel of horsmakreel uit de Zuidelijke Stille Oceaan bij Chili wordt wel duurzaam beheerd en gevangen. Deze gerookte variant ligt nu bij de AH.

Vind je dit leuk?
20 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel