Kijkje in mijn keuken – oktober 2023

Benieuwd welke recepten er binnenkort online komen, welke leuke hotspots ik bezocht in oktober en welke nieuwe producten en kookboeken op de markt zijn gekomen? Lees het in deze blog!

 

Ons vernieuwde LeukeRecepten kookboek kwam deze maand opnieuw uit! Het boek is aangevuld met 8 nieuwe bonusrecepten voor een feestelijk (kerst) menu. Het is nu dus nog dikker en uitgebreider maar voor dezelfde prijs van €22,99. Bestel het boek hier met gratis verzending.

Het is nu echt herfst, en hoewel ik dol ben op de smaken en ingredienten die de herfst te bieden heeft: pompoen, appels, kaneel, noten etc. Ben ik niet zo blij met het weer, en onze hond Payo ook niet ;)

Samen met mijn schoonfamilie ging ik eten bij pizzaria Hout in Eindhoven. Ze hebben nu een nieuwe vestiging geopend op Strijp S en dat is een leuke aanrader om naar toe te gaan.

Mijn collega en mede foodie Sanne van FoodBySann heeft een eigen boek uitgebracht: Simpel & puur met allemaal lekkere glutenvrije en lactosevrije gerechten. Het is echt een prachtig boek geworden en een leuke cadeau tip!

Ik heb een nieuwe favoriete lunch om snel thuis te maken: een volkoren cracker met gepureerde avocado, tomaatjes en feta blokjes. Lekker met wat zwarte peper en chili bovenop!

Ik ben bezig geweest om mijn keuken op te ruimen en schoon te maken. Diepvries ontdooid, keukenlades en kastjes opgeruimd en opnieuw ingericht zoals deze keukenlade met kruidenpotjes. De houder is van de Ikea.

Ook maakte ik lekkers voor Sinterklaas met deze ingrediënten, ook erg goed gelukt! Wat het is geworden, zien jullie eind november verschijnen. Nog even geduld dus. Maar ondertussen kun je ook terecht bij deze 15 sinterklaas recepten

Ik maakte een fantastisch lekkere tiramisu taart, en het goede nieuws is dat deze 5 november al online komt, en dat ik er een video van heb opgenomen. Houd mijn Instagram daarom in de gaten.

 

Ik sta niet alleen geregeld in de keuken maar ook heel veel achter mijn computer. En in deze tijd meestal met een kop warme thee en een kaarsje aan. Dat is wel zo gezellig.

Voor mijn verjaardag kreeg ik een lunch cadeau van mijn collega Vivian en we besloten om naar Teds te gaan. Deze is pas geopend in Eindhoven en ik ging voor de Pornstar martini wentelteefjes, echt te lekker dit!

Samen met mijn broer en zus en aanhang besloten we om koeien te gaan knuffelen. Dat deden we bij de Boebadoe farm in Beringe. Daar kun je Jersey koeien aaien en aanschouwen. Deze koeien zijn mensgericht(er) en geven minder melk. Kalfjes blijven ook 3 maanden na de geboorte bij de moederkoe, dat is niet gebruikelijk bij de meeste melkveehouderijen. Het was een bijzondere ervaring.

Eric en ik gingen een nachtje logeren in het Van der Valk hotel in Best, dat is bij ons in de buurt maar pas helemaal vernieuwd. De inrichting en stijl is echt heel mooi geworden. We hebben heerlijk gezwommen, geslapen en gegeten.

 

Ook kreeg ik weer post met de nieuwste producten! Zoals deze vleesvervangers van This. Deze liggen nu bij de AH in de schappen en de burgers en worstjes zijn echt een aanrader.

Laura’s Bakery kwam ook met een nieuw bakboek. Deze keer met 50 koekjes recepten. van chocolate chip cookies tot gingerbread koekjes en van bokkenpootjes tot kano’s, kaneelvlinders en noten-karamel plaatkoek. Ook leuk voor in de schoen met Sinterklaas.

Veel kruidenmixen bevatten veel zout of andere toevoegingen. De mixen van de Spice Club niet, deze zijn puur en lekker van smaak. Ze zijn er in veel verschillende smaken zoals Indo, Pokebowl en Thais. En ze zitten in mooie verpakkingen, dus ook leuk om cadeau te doen!

Zelf spotte ik deze chocolade met Baileys vulling van de Action. Die moest ik proberen, en hij smaakte echt naar Baileys! Let op, hij bevat ook een klein percentage alcohol.

Vind je dit leuk?
9 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel