
Light recept: kipnuggets met bimi salade
8 augustus 2017
Sandra Waterschoot
Deze kipnuggets zijn een gezond alternatief op de normale variant en in combinatie met een salade van jongebladsla en bimi zet je een gezonde maaltijd op tafel. De kipnuggets worden in de oven gemaakt, maar hier kun je ook een airfryer voor gebruiken.
Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen:Ā caloriecheckerĀ enĀ calorielijst.
In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit opĀ 498 calorieĆ«n per persoon.
Gezonde kipnuggets met bimi salade
HOOFDGERECHT – 25 MIN – 2 PERSONEN
Ingrediƫnten
175 gr kipfilet
75 gr amandelmeel
1 ei
2 eetlepels (spelt)bloem
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
80 gr jonge bladsla
200 gr bimi
100 gr cherrytomaat
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel mosterd
1 rode ui, gesnipperd
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de kip in blokjes. Klop een ei los in een kommetje, neem een tweede kommetje en voeg hierin de bloem en een derde kommetje met het amandelmeel. Breng het amandelmeel op smaak met knoflookpoeder en paprikapoeder. Neem een stukje kip, wentel deze eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste in het amandel meel. Leg deze op een bakplaat met bakpapier.




Bak de kipstukjes in 12 minuten goudbruin en keer halverwege om. Wok de bimi gaar in 4 minuten en halveer de cherrytomaatjes. Snipper de rode ui en meng dit met citroensap, olijfolie, mosterd en breng op smaak met peper en zout. Dit is de dressing. Neem een bord en leg hierin de jongebladsla, bimi, cherrytomaatjes en daar bovenop de kipnuggets. Maak de salade af met de dressing.




Dit recept is gemaakt door Jaimy
Vind je dit leuk?
2 stemmen