Ga naar de inhoud
Light recept: gevulde courgettes met pittig gehakt

Light recept: gevulde courgettes met pittig gehakt

Courgettes zijn een echte zomergroente die nu het allerlekkerste zijn. Ze bevatten veel vezels en mineralen en door de milde smaak zijn ze makkelijk in veel gerechten te gebruiken. En dat is nog niet alles, ze bevatten ook nog eens weinig calorieën!

23 augustus 2016

Sandra

Tijd dus om er een lekker light recept mee te maken. Zoals je ziet heb ik bolcourgettes gebruikt, deze zijn wat lastiger te verkrijgen dan een ‘gewone’ langwerpige courgette. Probeer het eens bij de groenteboer of een Turkse supermarkt. Maar je kunt ook prima een gewone courgette gebruiken. Als vulling heb ik gekozen voor mager rundergehakt en champignons (ook weer een gezond ingrediënt met weinig calorieën). Deze heb ik lekker pittig op smaak gebracht, maar voor bijvoorbeeld de kids kun je de chilipoeder ook prima achterwege laten. En zoals je wellicht al hebt gezien bevatten deze gevulde courgettes weinig koolhydraten, dus ook heel geschikt voor een koolhydraatarm dieet. Maar mocht je er voor kiezen kun je er ook nog rijst of aardappeltjes bij maken maar ik zat na 1 courgette behoorlijk vol. Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst. In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op 438 calorieën per persoon.

Gevulde courgettes met pittig gehakt

HOOFDGERECHT – 30 MIN + 30 OVENTIJD – 2 PERSONEN Ingrediënten 2 (bol)courgettes (middelgroot) 250 gr mager rundergehakt 125 gr champignons 1 ui 1 knoflook 100 ml tomatensaus Snuf paprikapoeder Snuf chilipoeder 4 eetlepels geraspte kaas (30+) 1 eetlepel olie Bereiding Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg op het laatst de champignons toe en roerbak een paar min mee. Doe tomatensaus bij het gehaktmengsel en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Voeg dan paprikapoeder en chilipoeder toe (naar smaak). Laat nog een paar min zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de bovenzijde van de courgette en hol hem uit. Gebruik je een ‘gewone’ langwerpige courgette dan snijd je hem doormidden over de lengte en schraap je er wat vruchtvlees uit. Bestrooi de binnenzijde met wat peper en zout. Vul de courgettes met het pittig gehakt mengsel en zet in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Zet de courgettes ca. 30 min in de oven.