Light recept: gevulde tomaten met quinoa

Nu het nieuwe jaar weer is begonnen zijn er vast goede voornemens gemaakt. Misschien niet meteen om veel kilo’s af te vallen maar wel om iets gezonder te eten of vaker vegetarisch. En met deze gevulde tomaten met quinoa zit je zeker goed!

Tomaten bevatten weinig kcal en zijn bovendien heel gezond, ze bevatten veel vitamine C en antioxidanten. Door ze te vullen met een mengsel van quinoa (tevens glutenvrij), feta en champignons maak je er een lekker lichte vegetarische maaltijd of lunch van. Toch liever vlees er bij? Vervang dan de champignons met wat blokjes gebakken kipfilet. En vind je het iets te weinig als avondmaal, serveer dan er een frisse salade of soep bij.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst.
1 gevulde tomaat komt uit op 213 calorieën, eet je er 2 per persoon dan kom je ongeveer uit op 427 calorieën per persoon.

Gevulde tomaten met quinoa

HOOFDGERECHT/LUNCH - 20 MIN + 20 MIN OVENTIJD - 2 PERSONEN/4 STUKS

Ingrediënten
4 grote tomaten
120 gr quinoa
75 gr feta
2 tenen knoflook
125 champignons
1 ui
Verse peterselie
Olie om te bakken
Peper en zout
Snuf paprikapoeder

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de quinoa volgens de verpakking gaar. Snijd de champignons, knoflook en ui fijn en fruit aan in een koekenpan met een beetje olie. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Giet de quinoa af en roer door de gebakken champignons. Kruimel de feta er bij en voeg de fijngehakte peterselie toe.

Snijd het bovenste gedeelte van de tomaten en bewaar deze kapjes. Hol de tomaten uit. Vul ze met het quinoa mengsel en leg de kapjes er weer op. Zet de tomaten ca. 20 minuten in de oven.

Bewaar
Print
Deel

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Reacties

Laat je reactie achter

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.