Light recept: Thai beef bowl
6 januari 2018
Sandra Waterschoot
Tegenwoordig zijn bowls helemaal hip en je kunt er eindeloos mee variëren van een poké bowl tot taco bowl. Deze bowl met een Thais tintje van limoen en oestersaus is een van mijn favorieten. Voor het vlees heb ik gekozen voor biefstuk, dit is een mager vleessoort dat weinig vet bevat. Door de biefstuk te marineren in een Oosterse marinade geef je veel smaak aan dit gerecht. Wil je dit gerecht nog iets ‘lichter’ en koolhydraatarm maken dan kun je de rijst vervangen door bloemkoolrijst.
Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen:caloriecheckerencalorielijst.
In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op495 calorieën per persoon.
Thai Beef Bowl
HOOFDGERECHT – 20 MIN + 30 MIN MARINEREN – 2 PERSONEN
Ingrediënten
300 gr biefstuk
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel honing
2 tenen knoflook
½ rode peper
1 limoen
125 gr rijst
150 gr peen julienne
200 gr peultjes
1 eetlepel sesamzaadjes
Optioneel: verse koriander
Bereiding
Hak de rode peper en knoflook fijn. Doe de biefstuk in een diep bord of kom en voeg de oestersaus, sap van 1 limoen, honing, knoflook en rode peper toe. Schep goed om, dek af en laat 30 min marineren (langer kan ook). Kook de rijst ondertussen gaar met een snufje zout en kook de peultjes ook in ca. 4 min beetgaar.
Verhit een pan met een beetje olie en bak de biefstuk 2 minuten aan beide kanten op hoog vuur. Laat daarna nog een paar minuten in de pan nagaren op laag vuur tot medium of well done. Wikkel de biefstuk een paar min in aluminiumfolie en laat rusten. Doe de rijst, peultjes en peen julienne in een kom. Snijd de bief in reepjes en serveer in de kom met wat sesam en koriander.
Vind je dit leuk?
1 stem