Light recept: Thai beef bowl

Deze bowl met een Oosters tintje is een heerlijke en lichte maaltijd die snel klaar is. En hij ziet er ook nog eens leuk uit in zo’n kommetje!

Tegenwoordig zijn bowls helemaal hip en je kunt er eindeloos mee variëren van een poké bowl tot taco bowl. Deze bowl met een Thais tintje van limoen en oestersaus is een van mijn favorieten. Voor het vlees heb ik gekozen voor biefstuk, dit is een mager vleessoort dat weinig vet bevat. Door de biefstuk te marineren in een Oosterse marinade geef je veel smaak aan dit gerecht. Wil je dit gerecht nog iets ‘lichter’ en koolhydraatarm maken dan kun je de rijst vervangen door bloemkoolrijst.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst.
In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op 495 calorieën per persoon.

Thai Beef Bowl

HOOFDGERECHT - 20 MIN + 30 MIN MARINEREN - 2 PERSONEN

Ingrediënten
300 gr biefstuk
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel honing
2 tenen knoflook
½ rode peper
1 limoen
125 gr rijst
150 gr peen julienne
200 gr peultjes
1 eetlepel sesamzaadjes
Optioneel: verse koriander

Bereiding
Hak de rode peper en knoflook fijn. Doe de biefstuk in een diep bord of kom en voeg de oestersaus, sap van 1 limoen, honing, knoflook en rode peper toe. Schep goed om, dek af en laat 30 min marineren (langer kan ook). Kook de rijst ondertussen gaar met een snufje zout en kook de peultjes ook in ca. 4 min beetgaar.

light recept thai beef bowl www.leukerecepten.nl
light recept thai beef bowl www.leukerecepten.nl
light recept thai beef bowl www.leukerecepten.nl
light recept thai beef bowl www.leukerecepten.nl

Verhit een pan met een beetje olie en bak de biefstuk 2 minuten aan beide kanten op hoog vuur. Laat daarna nog een paar minuten in de pan nagaren op laag vuur tot medium of well done. Wikkel de biefstuk een paar min in aluminiumfolie en laat rusten. Doe de rijst, peultjes en peen julienne in een kom. Snijd de bief in reepjes en serveer in de kom met wat sesam en koriander.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Liz van Kempen 8 mei 2020 om 02:13

Top recept

Els Kuijer 20 januari 2018 om 09:16

Heb v.d week de bowl gemaakt en we zeiden alle twee zalig vooral de biefstuk was zalig maak die v.d week weer maar dan met andere groenten.