Tjap tjoy
Maak nu makkelijk thuis dit lekkere verse Chinese groenterecept met ingrediënten uit de supermarkt
Bereiding
Maar de peultjes indien nodig schoon. Snijd de ui, gember en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een de sesamolie. Snijd de wortel en paprika in dunne reepjes en bak mee in de pan. Snijd de paddenstoelen in reepjes en voeg ook toe aan de pan samen met de peultjes. Bak de groenten 5 minuutjes.
Voeg de ketjap en oestersaus toe en roer erdoor. Laat het ¼ bouillonblokje oplossen in heet water en schenk bij de groenten. Los de maïzena op in een eetlepel water en voeg bij de groenten en laat deze saus iets indikken. Bestrooi met sesam. Lekker met kip, tofu en/of rijst. Tip: voeg een pepertje toe voor extra spice!
Tip: check voor een glutenvrij gerecht of de de oestersaus en ketjap glutenvrij zijn, sommige merken bevatten wel gluten.