Red velvet taart met candy canes

Oké, deze red velvet taart ziet er spectaculair uit maar zoals ik heb beloofd is hij toch heel makkelijk te maken. Hoe? Dat vertel ik je in deze blog!

Als ik eerlijk ben, ben ik geen type die uren gaat priegelen met taarten en decoraties. En als ik een meesterwerk van een taart op Pinterest tegenkom dan vind ik dat super mooi en gaaf om te zien. Maar zelf maken? Daar durf ik vaak niet aan te beginnen. Dus ging ik op zoek naar een makkelijke creatie voor Kerst met een grandioos wauw-effect. En dat werd deze red velvet taart met candy canes.

Dit spektakelstuk is leuk om als toetje te serveren met kerst of tijdens een gezellig middagje met de familie. Als basis gebruikte ik de red velvet cakemix van Dr. Oetker. Er zit een bakvorm in de verpakking en er kan haast niets mis gaan. Ook de romige topping behoort tot dit product en smeert lekker uit. De taart horizontaal doorsnijden heb ik met een groot broodmes gedaan maar kan ook met en stuk draad die je er doorheen trekt. Wil je zeker zijn dat je recht snijd dan kun je prikkers in de rand van de taart prikken op gelijke hoogte en als steuntje gebruiken.

Dan kan het versieren beginnen. Bij de Action haalde ik wat candy canes (zuurstokken) die meteen een feestelijke uitstraling geven aan de taart. Ik deed er een paar in een zakje en sloeg deze kapot en gebruikte deze stukjes als garnering op de rand. En ik stak er een paar in het midden om zo hoogteverschil te creëren. Let op: de candy cane kan na verloop van tijd afgeven en iets uitlopen op de romige topping. Daarom zou ik de taart pas voor het serveren garneren met de candy cane.

Bij de Hema scoorde ik leuke figuurtjes in de vorm van een hertje en als ‘sneeuw’ gebruikte ik witte schuimpjes die ik verbrokkelde. Om het feestelijk geheel af te maken strooide ik er nog wat zilveren en gouden strooisels over van de Dr. Oetker Glamour mix. En tadaa! Daar was het eindresultaat. Het is echt super mooi geworden met heel weinig moeite en gepriegel dus. Heb jij ook iets moois gebakken voor de Kerst? Deel dit dan met de hashtag #kerstopdetaart op socialmedia en inspireer ook andere om aan de slag te gaan.

Op zoek naar nog meer makkelijke bak inspiratie? In mijn vorige ‘Makkelijk bakken met kerst’ blog deelde ik het recept voor lekkere kerstboom cupcakes of kijk op bakken.nl voor nog meer lekkere ideetjes.

Tip: van 6 t/16 december kun je één van de 500 sets winnen van Dr. Oetker met hierin herbruikbare kerstfiguren voor op je taart of gebak. Of ga naar bakken.nl om de figuren te downloaden, printen en knippen.

Recept red velvet taart met candy canes

GEBAK – 25 MIN + 55 MIN OVENTIJD + AFKOELEN – 8 PERSONEN

Ingrediënten
1 x Dr. Oetker Verwen Red velvet cake
250 ml slagroom
100 gr monchou of roomkaas
2 eieren

Topping:
2 schuimkransjes (AH)
6 candy canes (Action)
Dr. Oetker Glamour mix
Figuurtjes hertjes (Hema)

Benodigdheden
Mixer
Broodmes of taartmes

Bereiding:
Maak de red velvet cake volgens de verpakking. Versier de taart voor het serveren met de toppings: steek eerst 4 candy canes in het midden van de taart op verschillende hoogtes. Plaats de figuurtjes er bij.

Sla de overige candy cane in een zakje kapot en kruimel over de rand van de cake. Kruimel de schuimkransjes over het midden en bestrooi met de Glamour mix strooisels.

Let op: de candy cane kan afgeven en iets uitlopen op de romige topping. Bewaar de taart in de koelkast.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Oetker.

Vind je dit leuk?
6 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Jopie 19 december 2018 om 10:26

Leuke recepten !!!!!

Ikke 18 december 2018 om 14:48

Ben het helemaal met je eens Angele. De toegevoegde waarde van een leuke site als deze zou nou net niét het aanprijzen van fabrieks mixjes moeten zijn. Veel mensen komen juist hier omdat ze gemotiveerd zijn om zélf aan de slag te gaan. Gemiste kans dus!

Angela Maandag 18 december 2018 om 09:09

Red velvet taart is super lekker ook icm witte chocolade. Helaas vind ik die mix van dr oetker echt niet in de buurt komen van een red velvet taart.