![Makkelijke petit fours](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2013/07/petit_fours.jpg)
Makkelijke petit fours
Petit fours zijn kleine gebakjes die meestal bestaan uit laagjes cake, botercreme en fondant of marsepein. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van chocolade, slagroom of bavarois. In deze blog laat ik zien zien hoe je heel makkelijk zelf deze schattige petit fours maakt.
23 juli 2013
Sandra
![petit fours01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2013/07/petit_fours01.jpg)
![petit fours02](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2013/07/petit_fours02.jpg)
![petit fours03](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2013/07/petit_fours03.jpg)
![petit fours04](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2013/07/petit_fours04.jpg)
![petit fours05](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2013/07/petit_fours05.jpg)
![petit fours06](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2013/07/petit_fours06.jpg)
Botercreme
Maar nu het lekkerste gedeelte van de petit fours; de aardbeien botercrème. Omdat de crème met verse aardbeien gemaakt is smaakte deze ook fris en helemaal niet naar boter (waar ik een beetje bang voor was). Het smaakt een beetje naar vers aardbeienijs, echt heerlijk! Helen had gelukkig al in haar blog vermeld dat ze vierkante uitsteekvormpjes had gevonden bij de Xenos dus daar heb ik ze ook gekocht. Met deze uitstekers kun je makkelijk de cake en het fondant op maakt uitsteken. Misschien zou het met een mes ook lukken maar dat heb ik niet geprobeerd. De petit fours smaakte heerlijk en zijn ook een leuke traktatie. Je kunt ze helemaal naar eigen inzicht versieren en zijn ideaal voor op een high tea, babyshower of bruiloft.Recept petit fours
Omdat ik er niet heel veel wou maken heb ik de hoeveelheden van het recept van Helen wat aangepast. Ik heb er 10 gemaakt en had uiteindelijk nog een beetje botercreme over. Ingrediënten 1 roomboter cake a 450 gram 125 gr roomboter, op kamertemperatuur 125 gr aardbeien 50 gr poedersuiker Roze en witte fondant Bereiding Snijd de aardbeien in stukjes en doe deze samen met de boter in een kom en pureer deze helemaal fijn met een staafmixer. Meng de poedersuiker er door en proef even of er misschien nog een beetje extra toegevoegd moet worden. Zet de botercreme in de koelkast. Om een roosje te maken neem je 3 kleine stukjes van het fondant en rol deze tot balletjes. Plet zet met je hand of vingers tot dunne schijfjes. Rol een schijfje tussen je vingers op. Vouw de andere twee schijfjes er omheen en zet iets meer druk met je vingers in het midden. Rol uiteindelijk zo hard met je vingers dat het rolletje in tweeën deelt. Er ontstaan dan twee kleine roosjes.![petit fours07](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2013/07/petit_fours07.jpg)
![petit fours08](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2013/07/petit_fours08.jpg)
![petit fours09](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2013/07/petit_fours09.jpg)
Vind je dit leuk?
21 stemmen
Bedankt voor je stem!