Makkelijke petit fours
23 juli 2013
Sandra
Deze maand werd ik voor de foodblogswap gekoppeld aan de foodblog van Handmadehelen. Ik was er wel blij mee want ik ben gek op taartjes, cakejes en andere zoetigheden. Na lang zoeken op haar site kwam ik hele schattige petit fours tegen. Omdat ik deze maand erg druk ben met mijn nieuwe huis heb ik er voor gekozen om gebruik te maken van kant en klare cake. Hopelijk vergeeft Helen het mij. Je kunt ook zelf een dunne biscuitbodem bakken. Verder was het voor mij een uitdaging om te werken met fondant want hier heb ik amper ervaring mee. Maar zoals je ziet is het me aardig gelukt. Ook de roosjes waren vrij eenvoudig te maken. Ik heb stap voor stap foto’s gemaakt om zo duidelijk mogelijk te laten zien hoe ik ze gemaakt heb.
Botercreme
Maar nu het lekkerste gedeelte van de petit fours; de aardbeien botercrème. Omdat de crème met verse aardbeien gemaakt is smaakte deze ook fris en helemaal niet naar boter (waar ik een beetje bang voor was). Het smaakt een beetje naar vers aardbeienijs, echt heerlijk!
Helen had gelukkig al in haar blog vermeld dat ze vierkante uitsteekvormpjes had gevonden bij de Xenos dus daar heb ik ze ook gekocht. Met deze uitstekers kun je makkelijk de cake en het fondant op maakt uitsteken. Misschien zou het met een mes ook lukken maar dat heb ik niet geprobeerd.
De petit fours smaakte heerlijk en zijn ook een leuke traktatie. Je kunt ze helemaal naar eigen inzicht versieren en zijn ideaal voor op een high tea, babyshower of bruiloft.
Recept petit fours
Omdat ik er niet heel veel wou maken heb ik de hoeveelheden van het recept van Helen wat aangepast. Ik heb er 10 gemaakt en had uiteindelijk nog een beetje botercreme over.
Ingrediënten 1 roomboter cake a 450 gram 125 gr roomboter, op kamertemperatuur 125 gr aardbeien 50 gr poedersuikerRoze en witte fondant
Bereiding
Snijd de aardbeien in stukjes en doe deze samen met de boter in een kom en pureer deze helemaal fijn met een staafmixer. Meng de poedersuiker er door en proef even of er misschien nog een beetje extra toegevoegd moet worden. Zet de botercreme in de koelkast.
Om een roosje te maken neem je 3 kleine stukjes van het fondant en rol deze tot balletjes. Plet zet met je hand of vingers tot dunne schijfjes. Rol een schijfje tussen je vingers op. Vouw de andere twee schijfjes er omheen en zet iets meer druk met je vingers in het midden. Rol uiteindelijk zo hard met je vingers dat het rolletje in tweeën deelt. Er ontstaan dan twee kleine roosjes.
Snijd de cake in 10 plakken en steek per plak 2 vierkantjes er uit. Rol de fondant uit en steek met hetzelfde vormpjes 10 vierkantjes er uit. Besmeer 10 vierkante stukken cake royaal met de aardbeienboter crème. Strijk de zijkanten glad met een mes. Leg de andere stukjes cake er boven op en dek af met de vierkante plakjes fondant. Snijd de uiteindes van de roosjes af en plaatst deze op de bovenzijde van de petit four.
Vind je dit leuk?
21 stemmen