Mediterraanse orzo salade met tonijn

Deze makkelijke en supersnelle pastasalade zit boordevol smaak en is perfect als lunch maar ook als makkelijk avondmaal. Hoe je hem maakt vind je hier!

Nu we langzaam richting de lente gaan is een pastasalade ideaal. Ook om mee te nemen naar een picknick of lunch. En met deze heerlijke orzo salade met Mediterraanse twist van gegrilde paprika, olijventapenade en plantaardige tonijn krijg je al zin in die heerlijke zonnige lentedag. Huh plantaardige tonijn, bestaat dat? Jazeker!

Plantaardige tonijn

Princes heeft namelijk pas Plantaardige Tonijn in blik gelanceerd. Naast dat de stukjes plantaardige tonijn echt lijken wat structuur en kleur betreft, is ook de smaak heel erg lekker en realistisch. Mijn man Eric had zelfs niet door dat het om plantaardige stukjes tonijn ging.

Zelf eet ik vegetarisch en vind ik de Princes Plantaardige Tonijn sowieso ideaal om te gebruiken in gerechten, maar ook als visliefhebber is het de moeite waard om eens te proberen of mee af te wisselen. De vegan tonijn is gemaakt van tarwe-eiwitten en plantaardige oliën en bovendien bevat het product 15 gram eiwit per 100 gram. Je vindt de blikjes in het visconservenschap bij Albert Heijn.

Orzo

Verder gebruikte ik orzo in de salade. Mocht je nog niet eerder van orzo hebben gehoord dan is dit het moment! Want orzo is een soort pasta maar heeft de vorm van een rijstkorrel. Omdat hij zo klein is ideaal voor in een salade of lichte maaltijd. Orzo wordt veel gegeten rondom de Middellandse Zee zoals bijvoorbeeld Italië, maar ook in Griekenland en Turkije vind je dit ingrediënt vaak terug. Soms onder de naam riso of risoni.

Samen met de komkommer, tomaat, (plantaardige) feta en gegrilde tomaten creëer je een heerlijke vegan salade. En door olijventapenade als soort van dressing/saus te gebruiken voeg je makkelijk veel smaak toe aan het gerecht. Geen fan van olijven, gebruik dan bijvoorbeeld gedroogde tomatentapenade of pesto.

Tips Mediterraanse orzo salade:

  1. Deze pastasalade is zowel koud als warm lekker. Je kunt hem dus gerust direct koud uit de koelkast eten of kort even opwarmen.
  2. Deze salade is ideaal om mee te nemen naar je werk of school. Je eet hem makkelijk direct uit een bakje en is dus makkelijk om te mealpreppen.
  3. Echt geen tijd om deze salade te maken? Probeer dan de blikken met kant en klare Princes Plantaardige Tonijnsalade Mexicaans & Princes Plantaardige Tonijnsalade Couscous. Nieuw in het schap! Deze zijn vanaf week 12 van 2023 verkrijgbaar.
  4. Vervang de gegrilde paprika ook eens door bijvoorbeeld gegrilde courgette of aubergine.
  5. Vervang de orzo ook eens door bijvoorbeeld penne pasta of rijst.

Recept Mediterraanse orzo salade met plantaardige tonijn

LUNCH/ HOOFDGERECHT – 15 MINUTEN – 2 PERSONEN

Ingrediënten:
1 blikje Princes Plantaardige Tonijn naturel
150 gr orzo
2 gegrilde paprika
Verse basilicum
3 eetlepels olijven tapenade
125 gr cherrytomaatjes
1 scheutje olijfolie
1 eetlepel citroensap
½ komkommer
75 gr feta (plantaardig)
Snuf peper en zout

Bereiding:
Kook de orzo beetgaar, giet af en spoel af onder de koude kraan.

Snijd ondertussen de gegrilde paprika in reepjes, de komkommer in stukjes en halveer de tomaatjes. Snijd de feta in kleine blokjes. Hak de basilicum fijn.

Doe de uitgelekte orzo in een kom. Voeg de komkommer, olijven tapenade, citroensap, tomaatjes, basilicum, scheutje olijfolie, paprika, feta, peper en zout toe en roer door elkaar.

Roer de plantaardige tonijn los in het blik en schep als laatste losjes door de orzo salade.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Princes.



Vind je dit leuk?
14 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel