
Mijn verjaardagstaart: witte chocolade aardbeien kwarktaart
20 september 2019
Sandra Waterschoot
Alweer een jaartje ouder, het gaat hard. Ik ben 33 geworden maar voel me nog steeds 28 haha. Alhoewel ik het idee heb
dat ik mezelf nu wel een stuk beter ken en meer bewust ben dan 5 jaar geleden. En ook de eerste rimpeltjes zijn een
feit, daar ontkom je niet aan. Maar verder heb ik het idee dat er niet zoveel veranderd is. Ik geniet van alles en
haal nog steeds veel plezier uit LeukeRecepten. Ook mijn inspiratie is nog lang niet op en ik hoop dat ik jullie ook
nog heel veel jaren kan blijven enthousiasmeren met leuke en lekkere recepten.


Maar nu terug naar de taart, want ik maakte deze twee lagen kwarktaart met een witte laag van witte chocolade en een
roze laag van aardbeien. Chocolade en aardbeien is sowieso een goed team wat smaak betreft, fris en zoet tegelijk!
Tevens is deze kwarktaart lekker licht en luchtig en hapt makkelijk weg. Voor de aardbeienlaag heb ik de aardbeienjam
van Hero gebruikt. Dit is mijn favoriete jam omdat de smaak van
aardbei echt heel goed naar voren komt, en dit proef je ook terug in de taart. Kijk hier om nog meer lekkere recepten met jam te ontdekken.


De taart is heel makkelijk te maken, hij hoeft niet in de oven. Ook is het niet veel meer extra werk dan een gewone
kwarktaart. Je maakt 1 basis kwarkmengsel en verdeelt dit in tweeƫn. Hier voeg je vervolgens de witte chocolade en de
aardbeienjam aan toe. Dan is het een kwestie van de bodem en 1 laag in de koelkast zetten en als deze wat is
opgesteven
de andere laag toevoegen. Als de taart in zijn geheel is opgesteven kun je hem decoreren op de manier dat jij dat zou
willen, bijvoorbeeld met wat verse aardbeien of ander fruit, toefjes slagroom of extra witte chocolade.Ā En maak je hem
net als ik als verjaardagstaart, zet er dan wat vlaggetjes of kaarsjes op! Op naar de 34!

Recept witte chocolade aardbeien kwarktaart
GEBAK – 40 MINUTEN + OPSTIJVEN – 10 PERSONEN
Ingrediƫnten
- 35 gr boter
- 130 gr Bastogne koeken
- Sap van 1 citroen
- 6 blaadjes gelatine
- 250 ml slagroom
- 50 gr basterdsuiker
- 500 ml volle kwark
- ½ pot Hero aardbeienjam (pot van 300 gram)
- 150 gr witte chocolade
- Garnering: verse aardbeien, witte chocolade
Benodigdheden
- Springvorm van ca. 20 cm
- Mixer
- Keukenmachine
- Bakpapier
Bereiding
Maak eerst de bodem. Maal de Bastogne koeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng deze met de
koekkruimels. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Verdeel de koekkruimels hierover en druk goed aan
met een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Pers het sap uit de citroen en verwarm dit in een klein pannetje. Knijp
de gelatine uit en voeg toe aan het citroensap en los op. Laat dit mengsel iets afkoelen. Laat de witte chocolade au
bain-marie smelten boven een pannetje met heet water (of gebruik de magnetron).


Mix de slagroom met de basterdsuiker net niet helemaal stijf. Voeg de kwark toe en mix er doorheen. Verdeel het
mengsel over 2 kommen. Voeg aan 1 kom de helft van het citroen-gelatine mengsel toe en de witte chocolade. Zorg dat
beide niet al te heet meer zijn maar wel nog vloeibaar. Giet dit witte chocolade kwark mengsel over de koekbodem,
strijk glad en zet 30 minuten in de koelkast.


Meng door de andere helft van het kwarkmengsel de rest van het citroen-gelatine mengsel (als deze is opgesteven kun je
dit weer vloeibaar maken door iets te verwarmen). Meng ook de aardbeienjam erdoor. Verdeel over de iets opgesteven
laag witte chocolade kwark. Strijk glad en zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.


Snijd de randen van de taart voorzichtig los van de springvorm en verwijder de metalen rand. Garneer de taart met
verse aardbeien en wat witte chocolade schaafsel.
Tip: ook voor de bodem kun je variƫren van koekjes, ik gebruikte Bastogne koeken maar je kunt ook
biscuitjes gebruiken. Of gebruik voor een glutenvrije variant glutenvrije koekjes.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hero.
Vind je dit leuk?
41 stemmen