Mijn verjaardagstaart: witte chocolade aardbeien kwarktaart

Ik ben jarig en dat vier ik met een heel lekker recept voor een feestelijke aardbeien kwarktaart! Ik maakte een versie met 2 verschillende smaken zodat je een heerlijke combi krijgt en daarnaast ziet dit er ook nog eens heel mooi uit. 

Alweer een jaartje ouder, het gaat hard. Ik ben 33 geworden maar voel me nog steeds 28 haha. Alhoewel ik het idee heb dat ik mezelf nu wel een stuk beter ken en meer bewust ben dan 5 jaar geleden. En ook de eerste rimpeltjes zijn een feit, daar ontkom je niet aan. Maar verder heb ik het idee dat er niet zoveel veranderd is. Ik geniet van alles en haal nog steeds veel plezier uit LeukeRecepten. Ook mijn inspiratie is nog lang niet op en ik hoop dat ik jullie ook nog heel veel jaren kan blijven enthousiasmeren met leuke en lekkere recepten.  

aardbeien kwarktaart
aardbeien kwarktaart

Maar nu terug naar de taart, want ik maakte deze twee lagen kwarktaart met een witte laag van witte chocolade en een roze laag van aardbeien. Chocolade en aardbeien is sowieso een goed team wat smaak betreft, fris en zoet tegelijk! Tevens is deze kwarktaart lekker licht en luchtig en hapt makkelijk weg. Voor de aardbeienlaag heb ik de aardbeienjam van Hero gebruikt. Dit is mijn favoriete jam omdat de smaak van aardbei echt heel goed naar voren komt, en dit proef je ook terug in de taart. Kijk hier om nog meer lekkere recepten met jam te ontdekken.

aardbeien kwarktaart
aardbeien kwarktaart

De taart is heel makkelijk te maken, hij hoeft niet in de oven. Ook is het niet veel meer extra werk dan een gewone kwarktaart. Je maakt 1 basis kwarkmengsel en verdeelt dit in tweeën. Hier voeg je vervolgens de witte chocolade en de aardbeienjam aan toe. Dan is het een kwestie van de bodem en 1 laag in de koelkast zetten en als deze wat is opgesteven de andere laag toevoegen. Als de taart in zijn geheel is opgesteven kun je hem decoreren op de manier dat jij dat zou willen, bijvoorbeeld met wat verse aardbeien of ander fruit, toefjes slagroom of extra witte chocolade. En maak je hem net als ik als verjaardagstaart, zet er dan wat vlaggetjes of kaarsjes op! Op naar de 34!

aardbeien kwarktaart

Recept witte chocolade aardbeien kwarktaart 


GEBAK - 40 MINUTEN + OPSTIJVEN - 10 PERSONEN 

Ingrediënten 

35 gr boter

130 gr Bastogne koeken

Sap van 1 citroen

6 blaadjes gelatine

250 ml slagroom

50 gr basterdsuiker
500 ml volle kwark 

½ pot Hero aardbeienjam 

150 gr witte chocolade 
Garnering: verse aardbeien, witte chocolade 

Benodigdheden
Springvorm van ca. 20 cm
Mixer

Keukenmachine
BakpapierBereiding
Maak eerst de bodem. Maal de Bastogne koeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng deze met de koekkruimels. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Verdeel de koekkruimels hierover en druk goed aan met een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.

Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Pers het sap uit de citroen en verwarm dit in een klein pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het citroensap en los op. Laat dit mengsel iets afkoelen. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten boven een pannetje met heet water (of gebruik de magnetron).

Mix de slagroom met de basterdsuiker net niet helemaal stijf. Voeg de kwark toe en mix er doorheen. Verdeel het mengsel over 2 kommen. Voeg aan 1 kom de helft van het citroen-gelatine mengsel toe en de witte chocolade. Zorg dat beide niet al te heet meer zijn maar wel nog vloeibaar. Giet dit witte chocolade kwark mengsel over de koekbodem, strijk glad en zet 30 minuten in de koelkast.

aardbeien kwarktaart

Meng door de andere helft van het kwarkmengsel de rest van het citroen-gelatine mengsel (als deze is opgesteven kun je dit weer vloeibaar maken door iets te verwarmen). Meng ook de aardbeienjam erdoor. Verdeel over de iets opgesteven laag witte chocolade kwark. Strijk glad en zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht. 

aardbeien kwarktaart
aardbeien kwarktaart

Snijd de randen van de taart voorzichtig los van de springvorm en verwijder de metalen rand. Garneer de taart met verse aardbeien en wat witte chocolade schaafsel.

Tip: ook voor de bodem kun je variëren van koekjes, ik gebruikte Bastogne koeken maar je kunt ook biscuitjes gebruiken. Of gebruik voor een glutenvrije variant glutenvrije koekjes. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hero.

Vind je dit leuk?
38 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Adriana 17 september 2020 om 12:38

Ik heb een bakvorm van 24cm welke verhoudingen moet ik dan gebruiken?

Marianne 11 augustus 2020 om 21:48

De taart ziet er heerlijk uit! Kan hij ook gemaakt worden met gepureerde verse aardbeien i.p.v. jam?

Nicole 1 augustus 2020 om 14:28

Lekker recept!! We hebben er een regenboog unicorn taart van gemaakt!

Lara 19 juni 2020 om 17:41

Is de taart zoet van zichzelf? Het leek me namelijk lekker om volle vanillekwark te gebruiken, maar twijfel of ik dan minder suiker toevoeg.

Lieke 10 april 2020 om 20:13

ik hoop dat hij lekker is! Morgen lekker bakken in de nieuwe keuken!

Lies 9 april 2020 om 11:53

Wat een leuke tart! Die g ik ook proberen te maken voor mijn zoontje zijn verjaardag hij is groot kwarktaart fan!