Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Nieuw! Aardappel basilicum roerbak met zelfgemaakte slavinken

Tussen alle exotische gerechten zoals couscous, risotto en quinoa door, kan ik echt genieten van een Hollandse maaltijd. Vooral van aardappels, soms vergeet ik hoe lekker ze zijn.

Daarom was ik enthousiast toen ik hoorde dat ik de nieuwe aardappelpartjes met de smaak van verse kruiden van CêlaVíta mocht testen. En ook mijn Bloginsiders boffen, want die gaan er binnenkort ook mee aan de slag. Een goed moment om die Hollandse maaltijd weer eens op tafel te zetten, maar natuurlijk wel met een leuke twist!

Misschien denk je, aardappelpartjes met kruiden daar is toch niet zo veel nieuws aan. Nou, dan heb je het mis. De CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden aardappelpartjes in schil zijn namelijk gekruid met een smaakvolle kruidenpasta zonder conserveermiddelen.

Omdat de meeste aardappelpartjes of producten worden gekruid met droge kruiden geeft dit wel degelijk een verschil, vooral in smaak. Bij het gebruik van de kruidenpasta proef je namelijk de pure smaak extra goed terug bij de aardappeltjes. Zo lijkt het net alsof ik de kruiden uit mijn eigen (nog in wording) moestuintje heb geplukt en heb toegevoegd! Ook zitten er bij de gedroogde varianten soms harde stukjes kruiden in wat ik persoonlijk niet zo lekker vind.

Deze nieuwe verse en eerlijke aardappelpartjes zijn er in 2 verschillende smaken: basilicum & knoflook en tijm & zeezout. De eerste ligt bij de AH en Jumbo in het koelvak en de tweede alleen bij de AH. Ik gebruikte de CêlaVíta Basilicum Knoflook aardappeltjes als basis voor mijn roerbak. Omdat dit product al extra veel smaak bevat hoef je verder geen specerijen toe te voegen aan de roerbak, super makkelijk dus! Extra tip: door de groenten pas op het laatst toe te voegen hebben de aardappeltjes genoeg tijd en ruimte om lekker krokant te bakken.

Bij deze kruidige aardappelroerbak maakte ik zelf slavinken. Deze had ik al heel lang niet meer gegeten, laat staan zelf gemaakt. En het is echt niet moeilijk, hieronder laat ik stap voor stap zien hoe je ze maakt. En als je deze homemade slavinken eenmaal hebt geproefd wil je niet meer anders!

Recept aardappel basilicum roerbak met zelfgemaakte slavinken

HOOFDGERECHT – 35 MINUTEN – 3 A 4 PERSONEN

Ingrediënten
450 gr CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden Basilicum Knoflook
1 paprika, in reepjes
1 rode ui, gesnipperd
250 champignons, plakjes

Slavinken, 10 stuks:
500 gr rundergehakt
30 plakjes ontbijtspek (ca. 250 gr)
2 eetlepels paneermeel
1 ei
1 theelepel mosterd
Snuf peper
1 eetlepel gedroogde peterselie

Pestodip:
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels creme fraiche
Snuf zwarte peper
1 eetlepel pesto

Bereiding
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, snuf peper en nootmuskaat. Verdeel het gehakt in ongeveer 10 delen en draai er een soort dikke worstjes van. Leg een plakjes spek op een snijplank en leg er eentje kruislings op. Leg vervolgens weer een plak naast de eerste plak spek(zie foto’s).

Leg het worstje van gehakt in het midden van het spek kruis en vouw eerst twee plakken er over heen die tegenover elkaar liggen. Vouw dan de zijkant er over heen en vervolgens de laatste twee plakken. Druk alle naden goed aan. Druk de zijkanten even in de gedroogde peterselie.

Verhit een beetje olie of boter in een (wok)pan. Bak de ui en voeg de aardappelpartjes toe en bak deze tot ze bijna gaar zijn. Voeg dan de paprika en champignons in stukjes toe en roerbak even mee.

Bak ondertussen in een andere pan zonder olie of boter de slavinken gaar. Draai ze regelmatig om zodat ze aan alle kanten lekker knapperig worden. Roer de ingrediënten voor de pesto dip allemaal door elkaar. Serveer met de aardappelroerbak met de slavinken en pestodip

Dit is een gesponsord artikel

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette