Nieuw! Aardappel basilicum roerbak met slavinken

Tussen alle exotische gerechten zoals couscous, risotto en quinoa door, kan ik echt genieten van een Hollandse maaltijd. Vooral van aardappels, soms vergeet ik hoe lekker ze zijn.

Daarom was ik enthousiast toen ik hoorde dat ik de nieuwe aardappelpartjes met de smaak van verse kruiden van CêlaVíta mocht testen. En ook mijn Bloginsiders boffen, want die gaan er binnenkort ook mee aan de slag. Een goed moment om die Hollandse maaltijd weer eens op tafel te zetten, maar natuurlijk wel met een leuke twist!

Misschien denk je, aardappelpartjes met kruiden daar is toch niet zo veel nieuws aan. Nou, dan heb je het mis. De CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden aardappelpartjes in schil zijn namelijk gekruid met een smaakvolle kruidenpasta zonder conserveermiddelen.

Omdat de meeste aardappelpartjes of producten worden gekruid met droge kruiden geeft dit wel degelijk een verschil, vooral in smaak. Bij het gebruik van de kruidenpasta proef je namelijk de pure smaak extra goed terug bij de aardappeltjes. Zo lijkt het net alsof ik de kruiden uit mijn eigen (nog in wording) moestuintje heb geplukt en heb toegevoegd! Ook zitten er bij de gedroogde varianten soms harde stukjes kruiden in wat ik persoonlijk niet zo lekker vind.

Deze nieuwe verse en eerlijke aardappelpartjes zijn er in 2 verschillende smaken: basilicum & knoflook en tijm & zeezout. De eerste ligt bij de AH en Jumbo in het koelvak en de tweede alleen bij de AH. Ik gebruikte de CêlaVíta Basilicum Knoflook aardappeltjes als basis voor mijn roerbak. Omdat dit product al extra veel smaak bevat hoef je verder geen specerijen toe te voegen aan de roerbak, super makkelijk dus! Extra tip: door de groenten pas op het laatst toe te voegen hebben de aardappeltjes genoeg tijd en ruimte om lekker krokant te bakken.

Bij deze kruidige aardappelroerbak maakte ik zelf slavinken. Deze had ik al heel lang niet meer gegeten, laat staan zelf gemaakt. En het is echt niet moeilijk, hieronder laat ik stap voor stap zien hoe je ze maakt. En als je deze homemade slavinken eenmaal hebt geproefd wil je niet meer anders!

Recept aardappel basilicum roerbak met zelfgemaakte slavinken

HOOFDGERECHT – 35 MINUTEN – 3 A 4 PERSONEN

Ingrediënten
450 gr CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden Basilicum Knoflook
1 paprika, in reepjes
1 rode ui, gesnipperd
250 champignons, plakjes
2 porties slavinken (8 stuks)

Pestodip:
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels creme fraiche
Snuf zwarte peper
1 eetlepel pesto

Bereiding
Maak de slavinken volgens het recept of koop ze kant en klaar. Verhit een beetje olie of boter in een (wok)pan. Bak de ui en voeg de aardappelpartjes toe en bak deze tot ze bijna gaar zijn. Voeg dan de paprika en champignons in stukjes toe en roerbak even mee.

Bak ondertussen in een andere pan zonder olie of boter de slavinken gaar. Draai ze regelmatig om zodat ze aan alle kanten lekker knapperig worden. Roer de ingrediënten voor de pesto dip allemaal door elkaar. Serveer met de aardappelroerbak met de slavinken en pestodip

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel