Nieuw: pizza met groentebodem uit de diepvries

Ik heb leuk nieuwtje! Er liggen nu kleurrijke groentepizza’s in het vriesvak van de supermarkt van Dr. Oetker. En ik vertel je er alles over in deze blog inclusief hoe ze smaken en of ze voor herhaling vatbaar zijn.

Producten met extra groenten er in verwerkt nemen een steeds groter deel van de schappen in beslag. Pizza’s met een bodem met daarin groenten verwerkt zijn ook mega populair. En ik ben zelf ook groot fan want je kunt zo genieten van een heerlijke guilty pleasure maar met een extra portie groenten. Hoe fijn is dat! En nu is er dus een kant en klare variant verkrijgbaar uit het vriesvak van de supermarkt. En ik kreeg ze thuis gestuurd om te testen, en dat heb ik uiteraard gedaan!

Dr. Oetker heeft deze week 3 verschillende soorten groentepizza’s op de markt gebracht met gemiddeld ca. 40% procent groenten. Maakt dit pizza opeens super gezond, nee dat niet maar alle beetje groentes zijn meegenomen en het is een leuke en kleurrijke afwisseling. Je vindt ze onder de naam ‘Yes, it’s PIZZA’ en herkent ze aan de vrolijke verpakking die meteen opvalt. Er zijn dus 3 varianten die ik even voor je op een rijtje zet:

  • Pizza met bloemkoolbodem met een topping van kip, gele paprika en kaas.
  • Pizza met spinaziebodem met een topping van broccoli, mozzarella en champignons.
  • Pizza met bietenbodem met een topping van courgette, gerookte ham, kaas en rode ui.

Ik heb ze inmiddels alle 3 geproefd en vind ze heel erg lekker. De bodem is lekker krokant en heeft een lekkere bite. Je proeft licht de groente terug in de bodem maar het is niet overheersend. De variant met bloemkoolbodem en kip lijkt en smaakt misschien nog het meeste naar een ‘normale’ pizza. Misschien ook omdat de bodem gewoon wit is. De pizza met bietenbodem doet me denken aan flammkuchen door de rode ui en ham en lijkt me ook heerlijk als borrelhapje. En mijn (en Eric’s) favoriet is die met spinaziebodem, misschien omdat ik zelf vaak voor een pizza funghi ga en de combi van pizza met champignons erg lekker vind. Maar ik vond deze ook qua smaak het allerlekkerste.

Ik vind de groentepizza’s een goede oplossing als je niet all the way wil gaan met zondigen maar wel iets lekkers en snel wil eten of snacken. Ik eet zelf eigenlijk bijna nooit diepvries pizza’s maar als ik er eentje zou kopen dan zou deze nieuwe variant van Dr. Oetker zeker in aanmerking komen. En deze kleurrijke pizza’s zijn tevens een feestje om te serveren tijdens een borrel of als er onverwachts bezoek komt, dus altijd handig om in de vriezer te hebben.

De prijs voor een Yes it’s Pizza is €3,39 maar kan per supermarkt of actie misschien iets verschillen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Oetker.


Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Ronny Kamp 22 april 2018 om 09:09

Laat je niet belazeren door Dr. Oetker. Deze pizza’s bevatten namelijk meer suiker dan hun andere pizza’s. Vooral van genieten als je ze lekker vindt, maar denk niet dat je gezonder bezig bent, want dat is niet zo.

Tamara 21 april 2018 om 21:55

Whaa ziet er wel echt heerlijk uit. Ik ga ze ook gewoon testen 😁