Pittige gorditas met kikkererwten + review Gewoon Vegan

Dat je zonder vlees of zuivel ook heerlijk en gevarieerd kunt eten bewijst dit nieuwe kookboek Gewoon Vegan. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor mini wraps met een heerlijke plantaardige topping. 

Zelf eet ik niet vegan, maar ik eet amper nog vlees en ook met zuivel kies ik nu ook steeds vaker voor plantaardig. Van amandelmelk tot kokosyoghurt en margarine. Met een aantal kleine aanpassingen kun je al minder zuivel en vlees eten. Maar vegan gerechten hebben vaak wel het imago dat ze ingewikkeld zijn en bestaan uit ingrediënten die moeilijk verkrijgbaar zijn. Het boek Gewoon Vegan ontkracht deze bewering en bewijst dat je simpel en lekker vegan kunt koken. 

In het boek staan ruim 80 recepten, van ontbijt tot lunch, avondmaal en zoetigheid. Veel recepten zijn ook geschikt voor kinderen en bovendien budgetproof. Het zijn recepten die je ook doordeweeks makkelijk maakt, van pasta pesto tot wortel-pompoensoep en vegan brownies. Het boek bevat helaas geen foto’s, dat vind ik persoonlijk wel een beetje jammer maar de vrolijke kleuren en illustraties maken veel goed. Naast de recepten staan ook veel tips en opmerkingen, vaak ook met een grappige noot en fijn verteld. Niet zo raar want de auteur van het boek, Alexandra Penrhyn Lowe, is bovendien ook schrijver van tv series en young adult boeken. 

Het boek Gewoon Vegan bevat 240 pagina's en is te koop voor een adviesprijs van €20,99

Recept pittige gorditas met kikkererwten

LUNCH - 10 MINUTEN - 8 STUKS
 
Ingrediënten
250 gr kikkererwten, uitgelekt
1 a 2 eetlepels hot sauce
8 gordita’s (mini wraps)
Sla
Reepjes geroosterde paprika
1 a 2 tomaten
½ komkommer
 
Dressing:
60 ml hummus
sap van een halve citroen
1 a 2 soyajoghurt
Scheutje ahornsiroop
 
Bereiding
Verwarm de kikkererwten een paar minuten in een koekenpan, blus af met hot sauce naar smaak. Roer goed totdat alle kikkererwten bedekt zijn met een laagje saus.
 
Bereid intussen de gordita’s voor; maak ze een beetje vochtig en bak ze met een veegje olie in een koekenpan totdat ze aan beide kanten goudbruine vlekjes hebben. Houd de gordita’s warm op een bord met een theedoek eroverheen of een ander bord er op.

Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Vind je het te zuur, voeg dan een scheutje ahornsiroop toe. Ik houd van dunne dressings, dus ik voeg meestal nog een beetje water toe. 

Bestrijk de gordita’s met flink wat van de dressing, schep er wat kikkererwten op, besprenkel met nog wat meer dressing, een flinke hand sla, wat paprika tomaat en komkommer (en, waarom ook niet, nog een beetje dressing on top).

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Roos 13 augustus 2020 om 12:11

Dat is precies wat ik dacht te eten vandaag! Dankjewel voor inspiratie! Het past ook bij mijn fitatu eetschema.