
Pizzarolletjes met tonijn
6 september 2017
Sandra Waterschoot
Deze pizzasnacks maak je bijna geheel uit de voorraadkast of vriezer. Super makkelijk en lekker als je onverwachts bezoek krijgt of iets wil snacken ‘s avonds op de bank. Ik heb namelijk standaard bladerdeeg in mijn diepvries liggen en pizzasaus staat in mijn keukenkastje. Je kunt ook zelf pizzasaus maken door tomatensaus met wat Italiaanse kruiden te mengen.


En sinds kort heb ik dus ook standaard een blikje tonijn in mijn voorraadkast staan. Ik ben echt verrast hoeveel er mogelijk is met deze vis uit blik. En ook al ben ik dagelijks bezig met het bedenken en het maken van recepten, ik heb weer een heleboel nieuwe inspiratie en ideetjes gekregen. En ik hoop jullie ook :).

Recept Pizzarolletjes met tonijn
Ingrediënten
6 vellen bladerdeeg uit de vriezer (of 1 rol vers bladerdeeg)
150 ml pizzasaus
1 blikje Princes tonijn op zonnebloemolie
Handje geraspte kaas
1 rode ui
Ei om te bestrijken
Optioneel: bloem om te bestuiven
Bereiding
Besmeer het bladerdeeg met een laag pizzasaus. Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel over de pizzasaus. Hak de rode ui heel fijn en strooi samen met de kaas over de ‘pizza’. Laat minimaal 1 cm van de randen vrij. Rol dan de pizza op via de lange kant. Druk niet al te hard maar rol hem losjes op.



Leg de rol met de naad naar beneden en snijd met een scherp mes in plakjes van ca. 1,5 cm. Duw niet te hard met het mes maar maak een zagende beweging. Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk met het losgeklopte ei. Bak de pizzarolletjes met tonijn in ongeveer 25 min mooi bruin.
Tip: ook lekker met kappertjes of reepjes gegrilde paprika
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Princes.
Vind je dit leuk?
1 stem