Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pizzarolletjes met tonijn + winnaar Princes challenge

Tijdens de Princes Insiders actie zijn er heel veel lekkere dingen gemaakt door mijn insiders en door mezelf. In deze derde en laatste blog deel ik weer een lekker receptje met tonijn met jullie én de winnaar!

De winnaar met het leukste Princes tonijnrecept wint namelijk een weekendje weg t.w.v. €250,-. Best fijn om in de nazomer of het najaar als iedereen weer terug is van vakantie nog lekker ff weg te gaan. Maar voor ik de winnaar bekend maak wil ik al mijn insiders heel erg bedanken voor het meedoen en al hun lekkere ideetjes die je ook op social media kunt terugvinden via de hashtag #kokenmetprinces.

Maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn… en dat is geworden: Maaike Stet! Zij maakte o.a. deze gevulde courgettes met tonijn en gevulde puntpaprika’s met tonijn en feta (de recepten kun je terug vinden door op de link te klikken van het recept). Gefeliciteerd! Geniet van je weekendje weg!

Inmiddels heb ik zelf een hoofdgerecht gemaakt dat bestond uit een heerlijke pastaschotel met broccoli en tonijn. Gevolgd door een lunchgerecht van quesadilla’s met tonijn en avocado. En nu heb ik als afsluiter een lekkere snack gemaakt die bij ons thuis binnen no time op was.

Deze pizzasnacks maak je bijna geheel uit de voorraadkast of vriezer. Super makkelijk en lekker als je onverwachts bezoek krijgt of iets wil snacken ‘s avonds op de bank. Ik heb namelijk standaard bladerdeeg in mijn diepvries liggen en pizzasaus staat in mijn keukenkastje. Je kunt ook zelf pizzasaus maken door tomatensaus met wat Italiaanse kruiden te mengen.

En sinds kort heb ik dus ook standaard een blikje tonijn in mijn voorraadkast staan. Ik ben echt verrast hoeveel er mogelijk is met deze vis uit blik. En ook al ben ik dagelijks bezig met het bedenken en het maken van recepten, ik heb weer een heleboel nieuwe inspiratie en ideetjes gekregen. En ik hoop jullie ook :).

Recept Pizzarolletjes met tonijn
SNACK – 15 MIN + 25 OVENTIJD – 10 TOT 12 STUKS

Ingrediënten
6 vellen bladerdeeg uit de vriezer (of 1 rol vers bladerdeeg)
150 ml pizzasaus
1 blikje Princes tonijn op zonnebloemolie
Handje geraspte kaas
1 rode ui
Ei om te bestrijken
Optioneel: bloem om te bestuiven

Materialen
Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de bladerdeeg vellen iets ontdooien en druk ze dan met de randen goed vast aan elkaar tot een rechthoek. Gebruik eventueel een beetje bloem om plakken aan de ondergrond tegen te gaan.

Besmeer het bladerdeeg met een laag pizzasaus. Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel over de pizzasaus. Hak de rode ui heel fijn en strooi samen met de kaas over de ‘pizza’. Laat minimaal 1 cm van de randen vrij. Rol dan de pizza op via de lange kant. Druk niet al te hard maar rol hem losjes op.

Leg de rol met de naad naar beneden en snijd met een scherp mes in plakjes van ca. 1,5 cm. Duw niet te hard met het mes maar maak een zagende beweging. Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk met het losgeklopte ei. Bak de pizzarolletjes met tonijn in ongeveer 25 min mooi bruin.

Tip: ook lekker met kappertjes of reepjes gegrilde paprika

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Princes.

3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (3)
liko - Reageren 29-09-2017 om 15:53 uur

Zijn deze pizza hapjes warm of koud eten? Ze lijken me heel lekker!

Sandra - Reageren 11-10-2017 om 12:45 uur

Ze zijn zowel warm als koud lekker maar mijn voorkeur heeft als ze nog een warm zijn en net uit de oven komen :)

Hermien Valckenborg - Reageren 10-09-2017 om 15:54 uur

mmm lekker dit ga ik van de Week maken

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst