Ovenschotel met pastarolletjes
Leuk pastarecept van met spinazie en geitenkaas gevulde pastarolletjes in tomatensaus
Ingrediënten:
500 ml passata (tomatensaus)
100 gr spekjes (voor vegetarisch recept vervangbaar door 50 gr pijnboompitten)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 ei
300 gr verse spinazie (diepvries kan ook)
200 gr verse geitenkaas
paar blaadjes verse basiliucm
125 gr lasagnebladen, vers (6 stuks)
peper en zout
snufje suiker
snufje nootmuskaat
3 eetlepels geraspte mozzarella
Materialen
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Bereiding
Snipper de ui en knoflook en bak in een pan licht bruin. Voeg de tomaten passata toe en breng op smaak met een snufje suiker, peper en zout. Snijd de basilicum fijn en meng met de tomatensaus. Laat de saus 15 min zachtjes pruttelen en iets inkoken. Bak ondertussen de spekjes krokant in een andere pan. Schep de spekjes er uit en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.








Voeg de spekjes en het ei toe en schep goed door elkaar. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat. Verwarm de oven op 180 graden. Kook de verse lasagnebladen in een minuut of 3 gaar in een grote pan met kokend water. Laat ze daarna uitlekken op de rand van een vergiet of kom zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.




Neem een vel lasagne en snijd in 3 lange repen. Schep ongeveer 1 eetlepel van het spinaziemengsel aan het begin van de reep er op en rol losjes op. Herhaal dit en leg alle rolletjes met de open zijde naar boven in de tomatensaus. Bestrooi met de mozzarella en dek af met een stuk aluminiumfolie. Zet de ovenschaal 20 min in de oven. Haal de folie er af en bak nogmaals 15 minuten in de oven.
Tip: voor een vegetarische variant vervang je de spekjes voor 50 gr pijnboompitten