Ga naar de inhoud
Preischotel uit de oven

Preischotel uit de oven

Lekkere ovenschotel met gehakt en prei onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde kaas.

25 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr prei
  • 600 gr aardappelpuree
  • 200 gr (vega)gehakt
  • 75 gr oude kaas
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 1 snuf chilipoeder ( naar smaak )
  • 1 snuf kerrie
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 125 gr wortel
  • peper en zout
  • olie of boter ( om in te bakken )

Materiaal

  • Ovenschaal 17 x 24 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 180° graden.


  2. Hak de ui en knoflook fijn en snijd de wortel in kleine stukjes.


  3. Snijd de prei in ringetjes.


  4. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de ui, knoflook en wortel een paar minuutjes.


  5. Voeg dan het gehakt toe en bak even mee.


  6. Doe de prei erbij en de kerrie, paprikapoeder, chili, peper en zout.


  7. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg een klein scheutje water toe. Bak alles nog een paar minuutjes tot het vocht grotendeels verdampt is.


  8. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Dek de bovenzijde af met de aardappelpuree en bestrooi met kaas.


  9. Bak de ovenschotel met prei ca. 35 min in de oven.


  10. Tip: voor een extra vers gerecht maak je de aardappelpuree zelf. Bekijk dit recept om perfecte aardappelpuree te maken of wissel een keer af met zoete aardappelpuree.