Ga naar de inhoud
10 x lekkere recepten voor de maand mei

10 x lekkere recepten voor de maand mei

Het mooie weer komt er langzaam aan en wij kijken er al naar uit met heerlijke recepten met ingrediënten uit het seizoen. Zoals aardbeiensalade met geitenkaas en asperges met zalm en bieslooksaus. Kijk mee naar onze top 10 van de maand mei!

30 april 2025

Sandra Waterschoot

Wat vind jij het lekkerste seizoensproduct op dit moment? Ik hou heel erg van het zoete fruit wat steeds meer in de supermarkt te vinden is, zoals aardbeien en kersen. Deze kan je de hele dag eten, door je ontbijt, je toetje, in bakrecepten en op je pannenkoeken (zie een heerlijk recept hieronder).

Groenten en fruit in het seizoen in mei

Door te kiezen voor seizoensgroenten- en fruit, eet je lekkerder, duurzamer en voordeliger. Het is dus tijd om te genieten van gerechten met ingrediënten die perfect passen bij de maand mei. Wist je bijvoorbeeld dat broccoli en bloemkool nu in het seizoen zijn, net als pinazie, peultjes en paksoi?

En deze vind je misschien wel verrassend: andijvie is nu ook op z’n best! Maak bijvoorbeeld een simpel en licht lente stamppotje zoals deze andijviestamppot met gerookte kip.

Daarnaast kun je genieten van heerlijk fruit in het seizoen, zoals kersen, frambozen en aardbeien. Daar kun je wel wat lekkers mee maken toch? En natuurlijk is ook één van lente favorieten nog vol in het seizoen: de witte asperge. Bekijk hier 10 x recepten met asperges. Kijk voor alle seizoensgroenten en -fruit in de lente groente- en fruitkalender.

10 x de lekkerste recepten voor mei

#1 Aspergeragout

Geniet van een heerlijke zelfgemaakte romige aspergeragout in een knapperig pasteibakje. Met verse witte asperges en erwtjes, lekker voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een gezellig diner thuis.

#2 Pancakes met aardbeien

Lekkere luchtige pancakes met verse aardbeien en slagroom. Een lekker verwenontbijtje voor Moederdag of Valentijnsdag.

#3 Lente stamppot met rucola

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

#4 Frittata met groene asperges

Lekkere omelet uit de oven met groenten en geitenkaas, lekker als lunch!

#5 Indonesische gado gado

Makkelijk recept voor vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus.

#6 Koolrabisoep

Geen idee wat je met koolrabi moet maken? Maak deze lekkere verse romige koolrabisoep, makkelijk zelf gemaakt in 20 minuutjes. Serveer met wat knoflookcroutons voor een lekkere crunch en bite.

#7 Asperges met zalm en bieslooksaus

Gerookte zalm en asperges zijn een perfecte combinatie. Zeker met deze romige bieslooksaus en gekookte aardappeltjes erbij.

#8 Vis met sesamkorst

Vis in een krokante korst van sesam met een Oosterse twist, door de korst blijft de vis lekker mals en niet droog

#9 Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

#10 Bloemkoolcouscous met feta

Dit lekkere gerecht van bloemkoolcouscous, paprika en feta bevat veel groenten en is bovendien koolhydraatarm.