10 x lekkere recepten voor mei

Yes eindelijk komt de zon tevoorschijn en kunnen we lekker naar buiten. En ook lente groenten en fruit is nu volop verkrijgbaar. Welke dat zijn en wat voor lekkers je er mee kunt maken lees je nu in deze blog!

De lekkerste recepten met groenten en fruit dat in mei in het seizoen is, verzamelen we in deze blog voor jou. Wat voor lekkers ga jij bereiden?

Seizoensgroenten en fruit in de maand mei

In de maand mei komen er weer allerlei heerlijke seizoensgroenten en fruitsoorten op de markt. Door te kiezen voor seizoensproducten geniet je niet alleen van de lekkerste en beste smaak, maar draag je ook bij aan een duurzamere voedselproductie. In deze maand kun je onder andere genieten van verse asperges, spinazie, sla en andijvie. Ook zijn er volop heerlijke fruitsoorten verkrijgbaar, zoals aardbeien, frambozen en rabarber. Kortom, geniet van het beste dat de natuur te bieden heeft en kies voor seizoensgroenten en fruit in de maand mei.

10 x de lekkerste recepten voor mei

#1 Asperges op klassieke wijze met ham en ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Asperges op traditionele wijze met ei, ham, aardappeltjes en botersaus inclusief tips om asperges te koken

#2 Doperwtensoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke vers gemaakte soep van doperwtjes met een frisse smaak van munt. Simpel en snel gemaakt in 20 minuten.

#3 Koolrabi ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een keer wat anders dan een ovenschotel met aardappel: deze ovenschotel met appel, spek en koolrabi is echt comfortfood. Met maar 5 ingrediënten heb je deze ovenschotel in een mum van tijd op tafel staan. Enjoy!

#4 Salade met frambozendressing
  • Voorgerecht
  • 15 min Minuten
  • 2 personen
  • *

Frisse salade met avocado en walnoten en een heerlijke roze dressing van frambozen

#5 Aardbeien yoghurt cake
  • Bakrecept
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 9 personen
  • *

Heerlijke zachte cake met verse aardbeien en een vleugje vanille. In 15 minuten zet je het gerecht in de oven. Lekker met slagroom.

#6 Makkelijke rabarber tiramisu
  • Nagerecht
  • 20 min + 1 uur 30 min opstijven
  • 6 personen
  • *

Fris en zoet tiramisu recept met laagjes lange vingers, romige kwark en gekarameliseerde rabarber

#7 Cannelloni met asperges en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen onder een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons

#8 Pasta met garnalen en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke romige spaghetti met spinazie en gebakken garnalen, een makkelijke en snelle maaltijd.

#9 Salade met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsalade van kruidige geroosterde roosjes bloemkool met een frisse dressing van avocado en limoen.

#10 Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Vind je dit leuk?
6 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel