10 x lekkere recepten voor de maand mei

Het mooie weer komt er langzaam aan en wij kijken er al naar uit met heerlijke recepten met ingrediënten uit het seizoen. Zoals taco’s met krokante bloemkool en yoghurtcake met aardbei. Kijk mee naar onze top 10 van de maand mei!

Wat vind jij het lekkerste seizoensproduct op dit moment? Ik hou heel erg van het zoete fruit wat steeds meer in de supermarkt te vinden is, zoals aardbeien en kersen. Deze kan je de hele dag eten, door je ontbijt, je toetje, in bakrecepten en op je pannenkoeken bijvoorbeeld.

Groenten en fruit in het seizoen in mei

Door te kiezen voor seizoensgroenten- en fruit, eet je lekkerder, duurzamer en voordeliger. Het is dus tijd om te genieten van gerechten met ingrediënten die perfect passen bij de maand mei. Wist je bijvoorbeeld dat broccoli en bloemkool nu in het seizoen zijn, net als peultjes, paksoi en spinazie?

En deze vind je misschien wel verrassend: andijvie is nu ook op z’n best! Maak bijvoorbeeld een simpel en licht lente stamppotje zoals deze andijviestamppot met gerookte kip, of maak een andijvie smoothie.

Daarnaast kun je genieten van heerlijk fruit in het seizoen, zoals kersen, frambozen en aardbeien. Daar kun je wel wat lekkers mee maken toch? En natuurlijk is ook één van onze favorieten nog vol in het seizoen: de witte asperge. Bekijk hier 10 x recepten met asperges. Kijk voor alle seizoensgroenten en -fruit in de lente groente- en fruitkalender.

10 x de lekkerste recepten voor mei

#1 Groene curry met peultjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk curry recept met (vega)kip, peultjes en paprika in een licht pittige groene curry saus geserveerd met rijst

#2 Gyros ovenschotel met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Snelle en makkelijke ovenschotel van aardappeltjes, tomaatjes en gyros, lekker met wat knoflooksaus en sla

#3 Aardbeien yoghurt cake
  • Bakrecept
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 9 personen
  • *

Heerlijke zachte cake met verse aardbeien en een vleugje vanille. In 15 minuten zet je het gerecht in de oven. Lekker met slagroom.

#4 Lasagne met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Witte asperges met ham zijn een gouden combi, zeker in deze romige aspergelasagne met bechamelsaus met pesto

#5 Broodje brie met komkommer
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 4 broodjes
  • *

Lekker en snelle lunch van een goed belegd broodje met koude brie, komkommer en noten. Klaar in een paar minuten!  

#6 Taco’s met krokante bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oven
  • 8 stuks
  • *

Deze zachte taco’s zijn gevuld met stukjes bloemkool in een krokant jasje, avocado en tomaatjes

#7 Sticky champignons met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Champignons en shiitake paddenstoelen in een heerlijke ‘plakkerige’ Oosterse saus die licht zoet maar ook een pittige twist heeft

#8 Pasta met tonijn en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak dit smaakvolle en simpele hoofdgerecht van pasta met tonijn en spinazie. Lekker in combinatie met de cherrytomaten, groene pesto en witte kaasblokjes. Het is een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat.

#9 Monchou toetje met witte chocolade en framboos
  • Nagerecht
  • 20 min + 4 uur opstijven
  • 4 glaasjes
  • *

Trakteer jezelf op een heerlijk genietmoment met dit Monchou toetje in een glas. De romige Monchou, witte chocolade en frambozen zijn een heerlijke combinatie! Met maar 4 ingrediënten heb je dit binnen 20 minuutjes gemaakt.

#10 Quiche met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke hartige taart met een vulling van groene en/of witte asperges, zachte geitenkaas en een vleugje citroen, lekker als lunch of avondmaal.

Vind je dit leuk?
13 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel