Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Puntpaprika met spinazie

Makkelijk en gezond recept voor puntpaprika's gevuld met spinazie, feta en pijnboompitten
Ingredienten
2 puntpaprika’s
300 gr verse spinazie
2 eetl pijnboompitten
100 gr feta
Peper en zout
1 eetl olijfolie
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en bak de spinazie totdat hij geslonken is. Breng de spinazie op smaak met wat peper en zout. Snijd de puntpaprika’s doormidden, leg ze in een ovenschaal en vul ze met spinazie.
 
puntpaprika met spinazie01
puntpaprika met spinazie02
puntpaprika met spinazie03
Snijd de feta in blokje en verdeel deze met de pijnboompitten over de spinazie. Zet de paprika’s ongeveer 25 minuten in de oven. Lekker als voorgerecht of serveer 2 helften gevulde puntpaprika met wat rijst of couscous als hoofdgerecht.
Beoordeling (74 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas