Ga naar de inhoud
Review: Douwe Egberts L’OR Espresso + recept

Review: Douwe Egberts L’OR Espresso + recept

Ik dronk eigenlijk nooit koffie totdat ik een keer een latte macchiato bestelde op het terras. Ik vond het meteen heel erg lekker, daarna ben ik overgestapt op cappuccino en gewone koffie. Tegenwoordig kan ik een lekkere espresso ook waarderen, vooral op zondagmorgen in alle rust tijdens het ontbijt.

5 juni 2013

Sandra

Afgelopen week kreeg ik een grote doos thuis bezorgd met daarin verschillende smaken van Douwe Egberts L’OR EspressO capsules. Samen met mijn vriend Eric (een grote koffieliefhebber) ben ik de verschillende smaken espresso gaan testen. Je kunt de capsules gewoon gebruiken in alle Nespresso machines.
DE blog02
DE blog03

Uitstraling

De verpakking ziet er elegant en modern uit en de verschillende kleuren geven een speelse uitstraling. Als je de doos opendoet vind je 10 luxe verpakte capsules, hierdoor blijft de smaak  goed bewaard. Als je de capsules uitpakt ruik je de koffie al en krijg je er meteen zin in.

Koffie

De capsules zijn van transparant plastic en van binnen zie je echt de gemalen koffie. De koffie loopt geleidelijk uit het apparaat en geeft een mooi goudkleurig crèmelaagje. Als je de espresso drinkt proef je een volle en intense smaak. Deze smaak is afkomstig van bonen uit verschillende delen van de wereld die met zorg zijn samengesteld.
DE blog06
DE blog09

Smaken

Er is verrassend veel keuze, er zijn namelijk 19 verschillende smaken, ieder met een eigen karakter. Als je graag je koffie klein en krachtig drinkt, dan kies je voor de espresso-collectie. Wil je graag een iets grotere variant met een rijke aroma, dan kun je kiezen voor de lungo. Met cijfers is heel handig de sterkte van de koffie uitgedrukt, nummer 3 is de meest lichte variant en nummer 10 is de sterkste. Ook zijn er pasgeleden 3 nieuwe smaken op de markt gekomen die horen bij de Sublime collectie. Deze hebben een verfijnde smaak en zijn bedoeld voor echte fijnproevers. Dus voor ieder wat wils.
DE blog07
DE blog05

Top 3

Na een aantal dagen hadden we alle smaken geproefd en zijn we tot deze conclusie gekomen: 1.    Vivace, een sprankelende smaak met amandel en citrus-aroma 2.    Elegante, met een vleugje cederhout, bloemen en amandel 3.    Profondo,  met de diepe smaak van noten en zoethout Ik vond eigenlijk alle smaken lekker, alleen de supremo (sterkte 10) vond ik persoonlijk iets te sterk. Maar als je van een sterke espresso houd is deze zeker aan te raden.

Voordelen

– De Douwe Egberts L’or EspressO collectie is makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt, DE winkel en via de webshop. – Je hebt keuze uit veel verschillende smaken. – De koffie heeft het UTZ kenmerk wat inhoud dat de koffie duurzaam verbouwd en geoogst is. – De koffie is van hoge kwaliteit, en dat proef je ook. – Een doosje met 10 capsules kost rond de 3 euro, dit vind ik een goede prijs/kwaliteit verhouding. – Je spaart ook nog voor Douwe Egberts punten.

Recept: espresso met een bolletje roomijs en karamelsaus

Met een espresso kun je nog veel meer lekkere dingen doen. Maak bijvoorbeeld dit lekkere en eenvoudige dessert met roomijs en zelfgemaakte karamelsaus.
roomijs met espresso
Ingrediënten: 4 kopjes espresso 4 bolletjes roomijs 100 gr suiker 25 ml water 125 ml slagroom Bereiding Maak eerst de karamelsaus; verwarm de suiker samen met het water in een pan op middelgroot vuur, maar roer niet. Er ontstaan allemaal bellen die langzaam lichtbruin verkleuren. Als het de juiste kleur heeft zet je het vuur uit en roer je langzaam de slagroom er door. Zet de saus nog even terug op een klein vuurtje zodat de saus wat kan indikken. Zet een lekker kopje espresso koffie. Schep een bolletje roomijs in een klein kommetje en trek er met een lepeltje wat slierten karamelsaus over. Giet dan langzaam de espresso aan de zijkant van het kommetje er bij totdat het bolletje ijs ongeveer voor de helft onder staat. De zachte smaak van het roomijs en de zoete smaak van karamel combineert perfect bij de espresso. Dit is een gesponsord artikel