Ga naar de inhoud
Recept witte koolsalade + review Foodsisters

Recept witte koolsalade + review Foodsisters

Het nieuwe boek ‘Foodsisters’ past helemaal in de gezondheidstrend van nu. Healthcoaches en zussen (vandaar de titel van het boek) Janneke en Amande delen hierin hun recepten, die stuk voor stuk gezond, makkelijk én lekker zijn. Daar houden we van!

5 april 2016

Sandra

De missie van de dames? Een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt. Voor de zoetkauwen onder ons, die wel wat gezonder willen eten, is dit boek helemaal ideaal. Er wordt namelijk géén suiker gebruikt in de recepten! Eerste indruk Het boek ziet er eigentijds, vrolijk en toegankelijk uit. Vooral de kaft in de vorm van een koelkastdeur is erg grappig. Alsof je een mini-koelkast opentrekt en er daar allemaal maaltijden op je wachten. De kaft geeft snel de inhoud van het boek weer: geen suiker, ontbijt-, lunch- en dinerrecepten en vrolijke foto’s van de auteurs. Het boek is verdeeld in delen. Eerst wordt in een aantal bladzijden duidelijk gemaakt wat suiker met je doet en waarom je het beter kunt vermijden. Hierover krijg je ook handige tips. Vervolgens krijg je twee weekmenu’s die gericht zijn op gezonder eten én afvallen. Dan volgen de recepten die verdeeld zijn in ‘ontbijt’, ‘lunch’, ‘tussendoortjes’ en ‘avondeten’. Wat zo fijn is aan het boek Foodsisters, is dat het heerlijk leesbaar is! Makkelijk en duidelijk geschreven, goede tips en geen moeilijke theorieën over eten.
Recepten Bij het kijken naar de recepten word ik al blij! Geen ellenlange boodschappenlijstjes of bereidingstijd. Je werkt vaak met en hele of halve groente, meet af in eetlepels of in makkelijke getallen, zoals 50 of 100 gram. Ook hoef je niet naar de toko of drie verschillende supermarkten voor de ingrediënten. Je kunt het allemaal bij de supermarkt om de hoek of in je keukenkastje vinden. Dat scheelt een hoop tijd en geld! Ook fijn: de auteurs hebben in hun rol van diëtist al berekend wat en hoeveel je binnen moet krijgen. Geen gedoe met calorieën, koolhydraten of vetten dus. Een minpunt? Misschien juist een pluspunt. Je moet in dit boek geen culinaire hoogstandjes verwachten. Dat is ook niet de bedoeling van de dames. Mocht je dat wel willen, kun je beter een ander boek kiezen. Verder is dit voor iedereen die gezond en makkelijk wil eten een aanrader! Uit het boek maakte ik de witte koolsalade (zie hieronder), iets dat ik sowieso vaker ga maken. Gezond en toch heb je de zoete en hartige smaak door de druiven, rozijn en noten. Overigens is dit één van de langere ingrediëntenlijstjes. Meer dan twaalf ingrediënten per recept kom je niet tegen.

Recept witte koolsalade met rozijnen, noten en druiven

Ingrediënten: Salade: 150 g. Witte kool, fijngesneden 10 witte, pitloze druiven, gehalveerd 3 eetlepels gemengde ongezouten noten 2 eetlepels rozijnen Dressing: 2 eetlepels kwark 1 eetlepel mayonaise 1 eetlepel limoensap ½ eetlepel honing 1 eetlepel balsamicoazijn 1 eetlepel olijfolie peper en zout naar smaak Bereiding: Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg deze samen met de kool, druiven, noten en rozijnen. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Tip: Ik heb alle dressing op de salade gedaan, wat achteraf iets te sterk was naar mijn smaak. Voeg dus beetje voor beetje toe en stop wanneer jij het het lekkerst vindt.