Review Francesca Kookt Eetkalender + recept nacho schotel met pompoen

Deze food kalender heeft maar liefst 52 weekmenu’s, samengesteld door Francesca van foodblog Francesca kookt. Daarnaast bevat hij ook kliekjesdagen, familieplanners, handige boodschappenlijstjes en tips!

Dit is alweer de derde kalender die Francesca maakt, dus we kunnen haar er op vertrouwen dat ze inmiddels een expert hierin is. Veel gezinnen hebben een kalender in huis hangen, onwijs handig om alle afspraken in het gezin bij te houden. Maar met deze kalender kun je niet alleen afspraken noteren, maar direct inspiratie op doen voor het avondeten met lekkere recepten. En heb je aan het einde van de week nog restjes en kliekjes over dan maak je hier weer iets lekkers van met behulp van de kliekjesdag.

kalender-francesca www.leukerecepten.nl
kalender-francesca www.leukerecepten.nl

De kalender bevat meer dan 200 echte gezinsrecepten. Er wordt rekening gehouden met de seizoenen doordat er in het begin van elke maand een lijst staat met welke groenten, fruit en vis er in dat seizoen is. Denk aan pastinaaksoep in januari, asperges in juni en boerenkool in november. In de kalender kun je recepten verwachten zoals noodles met gamba’s, tacobootjes met Mexicaans gehakt en een tonijn poké schaal. Dus begin 2018 goed en haal de Eetkalender in huis of geef hem cadeau tijdens de feestdagen. De eetkalender is online te bestellen onder andere op de website van Francesca Kookt.

Omdat in de herfst en de winter de pompoen volop verkrijgbaar is ging ik aan de slag met de pompoen nacho schotel. Francesca maakt dit recept met cheddar of mozzarella kaas, maar voor het recept maakte ik gebruik van geitenkaas. Geitenkaas en pompoen vind ik zelf namelijk een erg lekkere combinatie.

pompoen nacho schotel www.leukerecepten.nl

Recept nacho schotel met pompoen

HOOFDGERECHT - 45 MINUTEN - 4 PERSONEN

Ingrediënten
600 gr pompoen, in blokjes
1 groene paprika, in kleine blokjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
1 rode ui, gesnipperd
150 gr taco chips
150 gr geitenkaas geraspt
2 lente-uien, in ringen
2 eetlepels nachokruiden
3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg op een vel bakpapier op een bakplaat. Meng de blokjes pompoen, paprika ui en tacokruiden met zonnebloemolie door elkaar. Verdeel dit over het bakpapier en zet 30 minuten in de oven. Schep de groenten over in een ovenschaal en verdeel daar nacho chips over tot de groenten bedekt zijn. Strooi hier de geraspte geitenkaas en lente-ui over en zet 5 minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten.

pompoen nacho schotel www.leukerecepten.nl
pompoen nacho schotel www.leukerecepten.nl
pompoen nacho schotel www.leukerecepten.nl

Tip:
Wil je zelf taco kruiden maken? Meng dan 2 theelepels komijn-, 1,5 theelepels paprika-, 0,5 theelepel knoflookpoeder, 1,5 theelepels oregano en een snuf chilipoeder met peper en zout.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Bewaar
Print
Deel

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Reacties

Laat je reactie achter

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.