Ga naar de inhoud
Review Francesca Kookt Eetkalender + recept nacho schotel met pompoen

Review Francesca Kookt Eetkalender + recept nacho schotel met pompoen

Deze food kalender heeft maar liefst 52 weekmenu’s, samengesteld door Francesca van foodblog Francesca kookt. Daarnaast bevat hij ook kliekjesdagen, familieplanners, handige boodschappenlijstjes en tips!

17 december 2017

Sandra Waterschoot

Dit is alweer de derde kalender die Francesca maakt, dus we kunnen haar er op vertrouwen dat ze inmiddels een expert hierin is. Veel gezinnen hebben een kalender in huis hangen, onwijs handig om alle afspraken in het gezin bij te houden. Maar met deze kalender kun je niet alleen afspraken noteren, maar direct inspiratie op doen voor het avondeten met lekkere recepten. En heb je aan het einde van de week nog restjes en kliekjes over dan maak je hier weer iets lekkers van met behulp van de kliekjesdag.
De kalender bevat meer dan 200 echte gezinsrecepten. Er wordt rekening gehouden met de seizoenen doordat er in het begin van elke maand een lijst staat met welke groenten, fruit en vis er in dat seizoen is. Denk aan pastinaaksoep in januari, asperges in juni en boerenkool in november. In de kalender kun je recepten verwachten zoals noodles met gamba’s, tacobootjes met Mexicaans gehakt en een tonijn poké schaal. Dus begin 2018 goed en haal de Eetkalender in huis of geef hem cadeau tijdens de feestdagen. De eetkalender is online te bestellen onder andere op de website van Francesca Kookt. Omdat in de herfst en de winter de pompoen volop verkrijgbaar is ging ik aan de slag met de pompoen nacho schotel. Francesca maakt dit recept met cheddar of mozzarella kaas, maar voor het recept maakte ik gebruik van geitenkaas. Geitenkaas en pompoen vind ik zelf namelijk een erg lekkere combinatie.
Recept nacho schotel met pompoen HOOFDGERECHT – 45 MINUTEN – 4 PERSONEN Ingrediënten 600 gr pompoen, in blokjes 1 groene paprika, in kleine blokjes 1 rode paprika, in kleine blokjes 1 rode ui, gesnipperd 150 gr taco chips 150 gr geitenkaas geraspt 2 lente-uien, in ringen 2 eetlepels nachokruiden 3 eetlepels zonnebloemolie Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden en leg op een vel bakpapier op een bakplaat. Meng de blokjes pompoen, paprika ui en tacokruiden met zonnebloemolie door elkaar. Verdeel dit over het bakpapier en zet 30 minuten in de oven. Schep de groenten over in een ovenschaal en verdeel daar nacho chips over tot de groenten bedekt zijn. Strooi hier de geraspte geitenkaas en lente-ui over en zet 5 minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten.
Tip: Wil je zelf taco kruiden maken? Meng dan 2 theelepels komijn-, 1,5 theelepels paprika-, 0,5 theelepel knoflookpoeder, 1,5 theelepels oregano en een snuf chilipoeder met peper en zout. Dit recept is gemaakt door Jaimy