Review Francesca Kookt Eetkalender + recept nacho schotel met pompoen

Deze food kalender heeft maar liefst 52 weekmenu’s, samengesteld door Francesca van foodblog Francesca kookt. Daarnaast bevat hij ook kliekjesdagen, familieplanners, handige boodschappenlijstjes en tips!

Dit is alweer de derde kalender die Francesca maakt, dus we kunnen haar er op vertrouwen dat ze inmiddels een expert hierin is. Veel gezinnen hebben een kalender in huis hangen, onwijs handig om alle afspraken in het gezin bij te houden. Maar met deze kalender kun je niet alleen afspraken noteren, maar direct inspiratie op doen voor het avondeten met lekkere recepten. En heb je aan het einde van de week nog restjes en kliekjes over dan maak je hier weer iets lekkers van met behulp van de kliekjesdag.

kalender-francesca www.leukerecepten.nl
kalender-francesca www.leukerecepten.nl

De kalender bevat meer dan 200 echte gezinsrecepten. Er wordt rekening gehouden met de seizoenen doordat er in het begin van elke maand een lijst staat met welke groenten, fruit en vis er in dat seizoen is. Denk aan pastinaaksoep in januari, asperges in juni en boerenkool in november. In de kalender kun je recepten verwachten zoals noodles met gamba’s, tacobootjes met Mexicaans gehakt en een tonijn poké schaal. Dus begin 2018 goed en haal de Eetkalender in huis of geef hem cadeau tijdens de feestdagen. De eetkalender is online te bestellen onder andere op de website van Francesca Kookt.

Omdat in de herfst en de winter de pompoen volop verkrijgbaar is ging ik aan de slag met de pompoen nacho schotel. Francesca maakt dit recept met cheddar of mozzarella kaas, maar voor het recept maakte ik gebruik van geitenkaas. Geitenkaas en pompoen vind ik zelf namelijk een erg lekkere combinatie.

pompoen nacho schotel www.leukerecepten.nl

Recept nacho schotel met pompoen

HOOFDGERECHT - 45 MINUTEN - 4 PERSONEN

Ingrediënten
600 gr pompoen, in blokjes
1 groene paprika, in kleine blokjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
1 rode ui, gesnipperd
150 gr taco chips
150 gr geitenkaas geraspt
2 lente-uien, in ringen
2 eetlepels nachokruiden
3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg op een vel bakpapier op een bakplaat. Meng de blokjes pompoen, paprika ui en tacokruiden met zonnebloemolie door elkaar. Verdeel dit over het bakpapier en zet 30 minuten in de oven. Schep de groenten over in een ovenschaal en verdeel daar nacho chips over tot de groenten bedekt zijn. Strooi hier de geraspte geitenkaas en lente-ui over en zet 5 minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten.

pompoen nacho schotel www.leukerecepten.nl
pompoen nacho schotel www.leukerecepten.nl
pompoen nacho schotel www.leukerecepten.nl

Tip:
Wil je zelf taco kruiden maken? Meng dan 2 theelepels komijn-, 1,5 theelepels paprika-, 0,5 theelepel knoflookpoeder, 1,5 theelepels oregano en een snuf chilipoeder met peper en zout.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.