Ga naar de inhoud
Review Het Makkelijke Bakboek + recept bladerdeeg vlecht met peer

Review Het Makkelijke Bakboek + recept bladerdeeg vlecht met peer

In deze blog geef ik je een kijkje in Het makkelijke Bakboek van Rutger en vertel ik je waarom ik dit een geweldig boek vind. Ook deel ik uiteraard een recept met jullie. 

17 oktober 2019

Sandra

Toen ik dit boek kreeg dacht ik dit is echt iets voor mij! Ik vind het leuk om te bakken maar het moet niet al te moeilijk en ingewikkeld zijn. Ik vind het geweldig om naar prachtige hoge taarten te kijken en mooi bewerkt gebak maar er zelf aan beginnen vind ik vaak een te grote uitdaging. Ik houd het gewoon liever makkelijk en simpel maar ik wil wel een mooi en indrukwekkend resultaat.
In dit nieuwe boek van Rutger Bakt vind je 100 recepten die er mooi uitzien maar toch vrij eenvoudig zijn om te maken zoals kaneel scones met cranberry, baklava met walnoten en kokoskoeken met limoen. De recepten hebben een korte bereidingstijd, bevatten geen moeilijke technieken, weinig ingrediënten en zijn gemaakt met standaard bakgerei. Je hebt dus geen dure apparaten etc nodig. Daar houd ik van!
Ondanks dat het makkelijke recepten zijn hoef je niet bang te zijn dat het saai is, veel smaken en combinaties zijn verrassend en zijn net iets anders dan een gewoon basisrecept zoals een gemarmerde chocolade cheesecake, stracciatella cupcakes en citroentiramisu. Ook deze perenvlecht vind ik een goed voorbeeld van een makkelijk recept om te maken maar met een heel mooi resultaat. Ook de fudgesaus maak je door blokjes fudge te smelten met slagroom i.p.v. zelf karamel te maken wat vaak lastig is en heel nauw komt. We hebben ervan gesmuld en ik weet zeker dat ik nog vaker in dit boek ga kijken. Info: Het makkelijke bakboek bevat 240 pagina’s en de verkoopprijs ligt rond de €22,50

Bladerdeeg vlecht met peer en fudgesaus

GEBAK – 6 TOT 8 PERSONEN Ingrediënten 4 peren, geschild en in blokjes 2-3 eetlepels suiker 1,5 eetlepel custardpoeder 70 gr donkere rozijnen 1 rol koelvers bladerdeeg 50 gr pecannoten, grof gehakt 1 ei losgeklopt Fudgesaus: 150 gr zachte fudge, in stukjes 75 gr slagroom Snufje zout, optioneel Bereiding: Verwarm de oven op 210 graden. Meng de blokjes peer met de suiker, het custardpoeder en de rozijnen. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit en al uit op een bakplaat. Snijd het deeg aan de lange kanten om de 1,5 cm ongeveer 8 cm in. Verdeel het perenmengsel over het midden van het deeg en strooi de gehakte pecannoten er over. Vouw de reepjes bladerdeeg als een vlecht over de vulling.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en plaats in de oven. Bak de bladerdeegvlecht in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Doe voor de saus de stukjes fudge met de slagroom in een steelpan en verwarm dit al roerend op laag vuur, tot alle fudge opgelost is. Naar wens kun je een beetje zout toevoegen, dat maakt de smaak wat intensiever. Serveer de bladerdeegvlecht (lauw)warm of afgekoeld met de warm fudgesaus.