4 x smoothies en sapjes uit de sapcentrifuge

Om me heen zie ik steeds vaker smoothies en juices opduiken. Logisch, want het is lekker, gezond en makkelijk te maken. Een smoothie is ideaal als ontbijt of als tussendoortje en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt hem maken op basis van fruit en yoghurt maar ook ijs, groenten en kruiden zijn niet vreemd in een smoothie.

Om mij een handje te helpen en het maximale uit een smoothie of sapje te halen heb ik sinds kort de Magimix le Duo plus XL in huis. Deze krachtige machine bevat 3 hulpstukken:
 
magimix 4 Amagimix 4 Amagimix 4 Amagimix 4 A
1. Citruspers voor het maken van vers sinaasappelsap
De citruspers bestaat uit 2 delen: een citrusperszeef met persarm en een kegel. De zeef vangt alle pitten op en door de persarm druk je de sinaasappelhelften goed uit. Ik vind het sap wat uit de machine komt precies goed, het is niet te waterig en bevat wat fijn vruchtvlees en drinkt lekker weg. Ideaal om de dag mee te beginnen.
2. Sapcentrifuge voor het maken van heldere sappen
Met de centrifugezeef pers je als het ware alle sappen uit harde en stevige groenten en fruit. Door de grote invoerbuit kun je hele stukken fruit zoals appels, peren, wortels en komkommers invoeren. Je hoeft ze niet van te voren te schillen of te snijden. Het sap wat uit de machine komt is helder en fris en het vitamineverlies is gering.
3. Smoothiemix voor dikke en volle smoothies
Voor de smoothiemix gebruik je hetzelfde hulpstuk als de sapcentifuge, alleen plaats je er ook een soort schraper waardoor er extra pulp en vezels in je sapje komen. Met dit hulpstuk kun je ook sauzen en soepen maken. Er blijft bij deze functie 66% meer vitamine C in het drankje in tegenstelling tot traditionele sapcentrifuges.

Aan de slag

Vorige week heb ik wat smoothies en sapjes gemaakt met de Magimix Le Duo plus en ik was erg tevreden met het resultaat. Omdat ik nog nooit een sapje had gemaakt d.m.v. een sapcentrifuge wist ik niet zo goed welke stukken groenten en fruit er nu wel of niet in mochten. Want zijn aardbeien of een mango niet te zacht? Gelukkig zat er een handig receptenboekje bij waarin bijna alle soorten groenten en fruit staan omschreven en tevens info voor welke hulpstukken ze geschikt zijn.

Ik was onder de indruk hoeveel sap er uit kwam. Met een appel en een peer vul je zo een groot glas. Het restafval wat achter blijft in de zeef is kurkdroog wat betekent dat de sappen er goed uit worden geperst.
magimix 03

4 Lekkere sapjes en smoothies

A. Sinaasapelsap -> citruspers
3 perssinaasappels
B. Groene smoothie -> smoothiemix
½ komkommer
3 kiwi's (geschild)
1 banaan
C. Heldere oranje sap -> sapcentrifuge
3 bospeentjes (gewassen, niet geraspt)
1 peer
1 appel
½ citroen (geschild)
D. Aardbei smoothie -> smoothiemix
Handje aardbeien (ca 12 stuks)
3 sinaasappels (geschild)
2 bananen
Na het maken van de smoothies kun je ook yoghurt, ijs of chiazaadjes of andere superfoods aan toevoegen. Nu ik de basis van de juices en smoothies ken wil ik nog wat meer gaan experimenteren met verschillende smaken van o.a: munt, rode biet, tomaten en gember. Omdat ik geen 2 stuks fruit en groenten eet per dag lijkt me dit een handige oplossing om toch de nodige vitamine binnen te krijgen.

Schoonmaken

Oke, de reden dat ik hiervoor nog geen sapcentrifuge had is schoonmaken. Ik was bang dat het een vervelend en tijdrovend klusje was maar dat valt gelukkig reuze mee. Met de bijgeleverde handige spatel schraap je zo het droge restafval uit de zeef. Daarna kunnen de losse onderdelen zo de vaatwasser in of worden afgespoeld onder de kraan.

Voordelen:
Veel sap rendement
Makkelijk schoon te maken
Grote buis voor hele stukken groenten en fruit.
Staat mooi op het aanrecht
Makkelijk in en uit elkaar te halen

Nadelen:
Hij is redelijk zwaar
Hij maakt wat geluid als hij aan staat
Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Reacties

Laat je reactie achter

anouk 21 juli 2014 om 12:26

Heel handig deze pers! Ik heb deze al een tijdje en kan niet meer zonder :)

Beantwoorden

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.